Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

IMG_0999 (4)

Even voorstellen

Vandaag zijn we uitgenodigd in de kinderkamer van Jesse en Noah. Ze slapen samen op de grootste kamer van het huis en vinden dat onwijs gezellig. Toen Selina en haar man merkten dat Jesse van 4.5 jaar steeds lastiger sliep, hebben ze ervoor gekozen om Noah van nu 2.5 jaar bij hem op de kamer te laten slapen. Dit bleek goed uit te pakken want naast dat ze ook vaak heerlijk spelen op hun mooie kamertje, slapen beide jongens ook heel goed en fijn samen.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Ik heb veel op Pinterest gekeken en zo ideeën voor het kamertje opgedaan. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met de inrichting en styling van de kamer van onze jongens en de rest van het huis. Dat is een hobby en passie van mij en mijn droom is ooit een winkel te beginnen met speelgoed en spullen voor kinderkamers.

IMG_1003 (3)

 

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Het bed dat in het kamertje van Jesse en Noah staat is nieuw en de rest is eigenlijk allemaal tweedehands. Mijn moeder heeft een kringloopwinkel, daar heb ik een hoop leuke dingen kunnen scoren en ook op marktplaats heb ik flink geshopt. Tweedehands spullen zijn erg leuk, met een gaaf kleurtje zien ze er weer helemaal mooi uit en kun je het stylen zoals je zelf wilt.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

De houten huisjes die je op de muur achter het bureau ziet, heeft mijn man helemaal zelf gemaakt. Een enorme klus maar wat zijn we blij met het resultaat, zo gaaf. Verder heb ik vooral veel geverfd; het bureau, de bureaustoeltjes en de verkleedkist heb ik een mooie nieuwe kleur gegeven. Mijn moeder is ook druk in de weer geweest voor de jongens, ze heeft de paddenstoel en de dekens die je op de kist ziet liggen zelf gemaakt.

IMG_1002 (3)

De extra speciale dekens gemaakt door oma

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

De gehaakte paddenstoel heeft voor mij veel emotionele waarde. Mijn moeder heeft deze voor mij gemaakt toen ik zwanger was van Jesse en mijn vader heeft de binnenkant van hout gemaakt waardoor hij extra stevig is. Mijn vader is tijdens de zwangerschap zeer onverwachts overleden dus dit maakt de paddenstoel voor mij van nog grotere betekenis. De dekens die op de kist liggen hebben ook emotionele waarde voor mij want na het overlijden heeft mijn moeder hierin stofjes van de kleding van mijn vader verwerkt en dit heeft ze ook gedaan bij de twee prachtige knuffels die ze voor Jesse en Noah heeft gemaakt. Hierdoor hebben wij er geen afstand van hoeven doen maar juist de kleding een nieuw leven kunnen geven, heel bijzonder!

IMG-20160425-WA0002

De bijzondere knuffels van Jesse en Noah

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

De huisjes van hout op de muur waren echt een enorme klus, het zagen er van heeft een hoop bloed zweet en tranen gekost!

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Het bed van Jesse en Noah is de duurste aankoop geweest, deze was ongeveer 500 euro. De rest van de spullen en accessoires zal bij elkaar iets van 200 euro gekost hebben.

IMG-20160426-WA0003 (1)

Handgemaakt door oma en opa

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Het steigerhouten bed hebben we gekocht bij Roeghout, deze winkel is gespecialiseerd in het op maat maken van steigerhouten meubelen. Het vloerkleed dat je op de grond ziet liggen, is het stoere autobaankleed van H&M en de hertenlamp van Heico had ik al tijdens de zwangerschap van Jesse aangeschaft. De overige spullen in het kamertje komen allemaal uit de kringloopwinkel van mijn moeder, deze vind je in Wateringen.

IMG_1005 (3)

Het stoere bed met de mooie lamp

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, het kamertje is prachtig geworden en juist door de persoonlijke items die mijn moeder in het kamertje heeft aangebracht een hele fijne plek om te zijn. Dat onze jongens er tegenwoordig ook heerlijk een middag kunnen spelen bewijst voor ons extra dat het kamertje helemaal bij Jesse en Noah past.