Nog twee maanden en dan wordt onze kleine kabouter alweer vier jaar. Hoewel het al een tijd achter ons ligt, kan ik mij nog goed voor de geest halen hoe ik de tijd van zelf voeden beleefd heb.
Nog een paar dagen en dan is het Pinksteren, voor veel mensen betekent dat een extra vrije dag maar vooral ook meer tijd met het gezin doorbrengen. Hoe gezellig is het om juist die dagen wat extra aandacht aan het ontbijt te geven; de tafel gezellig aan te kleden, de kids te laten meehelpen in …
Snel een gezonde maaltijd op tafel zetten is niet altijd even makkelijk. Na een lange (werk) dag ben je moe, hangen dikwijls meteen je kinderen aan je benen en het liefste wil je dan even helemaal niks. Of in mijn geval: pizza en een glas wijn!
Groentesoep, kippensoep en tomatensoep, wie is er niet dol op soep? Deze varianten kennen we allemaal wel, dus vandaag een keer een hele andere zelfgemaakte soep, namelijk één uit de Japanse keuken; ramen!
Het is groen dus dat lust ik niet… Je herkent het misschien wel; je kookt gevarieerd, je past alle geijkte trucjes toe zoals rauwkost als snack aanbieden, extra veel groenten door je spaghettisaus ‘blenderen’, een handje verse spinazie door een smoothie doen, je kinderen laten meehelpen met koken maar ondanks dat blijft het soms toch lastig …
Verslaafd.. Jeetje, wat is er tegenwoordig veel over suikers te lezen! Dat witte (geraffineerde) suikers super slecht zijn, weten we inmiddels wel.
Een tijdje geleden deelde ik op de website één van mijn favoriete taarten; de NO cheese cake. Een heerlijke verantwoorde taart die helemaal ‘raw’ en plantaardig is. Ik kan met deze taart elke ochtend de dag wel starten, zo lekker is hij! Maar om nu elke dag een taart te bakken als ontbijt…
Heb je nog inspiratie nodig voor een makkelijke en smaakvolle taart, check dan snel onderstaand recept van foodblogger Monique want deze taart kun je prima serveren met Pasen, zelfs de kleur past mooi op de paastafel!
Wie mij volgt op Instagram of Facebook weet inmiddels dat ik een groot voorstander ben van een gevarieerd ontbijt. Elke dag een ander soort ontbijt is heel goed voor de spijsvertering en er is ontzettend veel lekkers te maken waardoor deze maaltijd je nooit tegen hoef te gaan staan.
Hoi! Mijn naam is Monique (voor altijd 30), ik woon in Haarlem met mijn man en onze kleuter Bent. Mocht je een keer langslopen en stiekem bij ons naar binnen gluren, dan zul je zien dat we graag een gek dansje doen, onze keukentafel regelmatig te klein is voor de visite die altijd mag aanschuiven (met een …