Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

IMG_3567-20160624-171252685

Even voorstellen

Deze week gaan we op bezoek in het kamertje van Fien. Zij woont samen met haar mama Emilie, papa Romano en zusje Julie in een nieuwbouwwoning in Zoetermeer. Emilie haar passie is interieur en styling en tot vorig jaar had zij een eigen woonwinkel, waar ze met veel liefde heeft gewerkt.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Het uitgangspunt voor het kamertje was het gouden paardenbehang. Mijn schoonzusje werkt bij Decorette en daar ga ik altijd graag naar toe om rond te kijken en goed advies te krijgen. Fien is een echte ‘paardengek’ en zodoende kwam mijn schoonzusje met dit mooie behang. Als tweede kleur wilde ik graag mintgroen in het kamertje gebruiken maar uiteindelijk hebben we er voor gekozen om de muur oudroze te maken. De accessoires hebben we deels in het mintgroen gekocht. Een mooie combinatie van kleuren vinden wij!

IMG_3570-20160624-171304567

Het grote cadeau van opa en oma

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

In het kamertje van Fien is alles nieuw, zowel de meubels als de accessoires. Opa en oma hebben haar op haar 4e verjaardag dit mooie grote meidenbed cadeau gegeven.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Het bureau hebben wij zelfgemaakt. Het oude bureau paste niet meer bij de stijl van haar nieuwe kamertje en dus hebben we voor iets anders gekozen. Dit bureau is gemaakt van vurenhout, een houtsoort waar ik echt dol op ben. Het bureau is gemaakt van vier planken en was zo in elkaar gezet. Strak, simpel en passend bij de stijl van haar nieuwe kamer.

IMG_3565-20160624-171244123

De lamp van IKEA en het bureau van vurenhout

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Er staan geen dingen in van emotionele waarde maar wat wel een bijzondere betekenis heeft is het Vitra stoeltje. Deze heb ik ‘meegenomen’ uit mijn oude winkel waar ik helaas vanwege gezondheidsredenen in combinatie met de drukte van het gezin mee moest stoppen. Dat dit mooie design stoeltje een plekje in haar kamer heeft gekregen, is natuurlijk erg leuk.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

De muur waar we het paardenbehang op hebben aangebracht, is niet gestuct. Deze muur is niet heel vlak en heeft kleine oneffenheden die je door het behang heen ziet. Het behangen van de muur was een hele klus doordat het behang van dunne kwaliteit en de muur niet vlak is.

IMG_3575-20160624-171310338

Het paardenbehang en de IKEA kast in een nieuw jasje

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Ik schat dat het kamertje alles bij elkaar zo’n 2750 euro gekost heeft. Het bed was de duurste aanschaf en daarbij alle accessoires, het beddengoed, de muurverf en het behang opgeteld, kom ik op ongeveer dit bedrag uit.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

De gouden stippen die we op de muren hebben geplakt, kwam ik bij Wibra tegen. Hier hebben we ook het konijnenlampje en de opbergzak gekocht. De hanglamp en de kast die we goud hebben geverfd, komen bij IKEA vandaan. Bij Kwantum kwam ik de fotolijsten tegen die je op de foto’s ziet. Boven het bureau hangt de letter F, deze heb ik bij Karwei gekocht en mintgroen met gouden stippen geverfd . Het paardenschilderij hadden we al en hier is Fien erg aan gehecht. Om hem nog mooier op de kamer uit te laten komen, heb ik de achtergrond mintgroen geverfd.

IMG_3568-20160624-171258676

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

Fien kreeg het kamertje toen ze vier jaar was. Dat ‘paarden’ een terugkerend thema in het kamertje moest worden, was al snel duidelijk. Toen mijn schoonzusje mij dit mooie behang liet zien was ik ook enthousiast.

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, Fien is heel trots op haar kamertje en hij past ook echt bij haar. Mijn man heeft geverfd, opa heeft behangen en ik heb de kamer aangekleed. Een mooi resultaat van een top team, we zijn er blij mee!

IMG_3798-20160624-171328530

‘Kiekeboe’, in het bed kun je heerlijk spe