Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

IMG_5953

Even voorstellen

Linda woont samen met haar lief Roy en hun zoontje Stef van drie maanden in een strak verbouwd huis in Arkel, een dorp vlakbij Gorinchem. Stiekem is ze nog steeds verliefd op Breda, waar ze geboren en getogen is maar het wonen in een dorp vindt ze ook charme hebben.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Ons huis is modern ingericht met veel wit-, grijs- en blauwtinten. Vanaf het begin van mijn zwangerschap wist ik al dat de babykamer moest passen bij de stijl van de rest van ons huis. Of het nu een meisje of jongetje zou worden, dat maakte niet uit. Ik ben net als de meeste zwangere vrouwen voorbeeldkamertjes gaan bekijken bij Babypark en Prénatal.

We wilden eerst de meubels aanschaffen zodat we vanuit die basis konden gaan beginnen met de aankleding. Witte strakke meubels moesten het worden zodat ik het ‘eigen’ kon maken met gave accessoires. Maar al snel waren we het er samen over eens om niet voor een ledikantje, commode en kast uit dezelfde serie te gaan, dat was mij namelijk veel te standaard. Op Internet kwam ik een commode tegen waar ik op slag verliefd op was, geen standaard type maar heel anders dan alle anderen. Deze commode hebben we uiteindelijk bij de webshop ‘Ik en Ik‘ gekocht.

IMG_5749

little notes in een rek

 

Mijn grootste inspiratiebron voor de aankleding is toch wel Instagram. Hier kom je zoveel mooie accessoires en spullen tegen. Ik volg zelf een aantal dames die een toffe webshop hebben of ook mama zijn. Op hun Instagram zie ik vaak gave dingen staan die passen in het kamertje van Stef. Zo zijn bijna alle kaartjes in het Hema kaartenrek gekocht in een webshop die ik op Instagram tegenkwam. Leuke webshops voor kaarten zijn onder andere; Winkeltje van Anne, Prints Charming en byBean.

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

De meubels en accessoires in het kamertje van Stef zijn eigenlijk allemaal nieuw of handmade. We hebben geen tweedehands spullen gekocht.

IMG_5708

Mooie Stef met de naamblokken van Dutch-lifestyle

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Hoewel ik dol ben op DIY projecten en zelf spullen maken, staan er in het kamertje van Stef geen spullen die ik heb gemaakt. Wel zijn er spullen in het kamertje die door anderen zijn gemaakt en die ik heb gekregen of gekocht.

Een aantal weken geleden heb ik meegedaan met de ‘babyswapNL’, georganiseerd door Lauver. Hierbij werd ik gekoppeld aan een andere Instagram mama en het was de bedoeling dat je iets leuks koopt of maakt voor zowel de mama als het kindje. Stef en ik hebben natuurlijk ook een leuk pakketje terug gekregen. Spullen die allemaal heel erg goed bij de stijl van Stefs kamertje passen en die meteen een mooi plekje kregen. Zo hangt de mobiel met wolken aan de deur en een aantal kaarten die we kregen, staan in het rek.

babyswapnl pakket

het gave babyswapNL pakket

 

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Nee eigenlijk niet aangezien alles nieuw of door anderen zelfgemaakt is.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Wij hadden het geluk dat de muren tijdens de verbouwing van het huis al voorzien waren van baby blauw stucwerk. Ook aan de vloer en de raambekleding hebben we niets hoeven doen. Ik heb nog een hele gave oude schommelstoel die ik wilde opknappen en in Stefs kamer een plekje wilde geven maar omdat dit project nog best een klus was, hebben we uiteindelijk voor een nieuwe stoel gekozen.

Roy en ik zijn geen klussers maar gelukkig kregen we goede hulp van opa. Wel duurde het soms wat langer voordat klusjes in de kamer gerealiseerd waren. Zo zijn het wandplankje en het kaartenrek pas een dag voordat ik ingeleid zou worden, opgehangen.

IMG_5954

het gezellige wandplankje

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

We hebben veel spullen en accessoires cadeau gekregen dus dat scheelde een heleboel in de kosten. Omdat de meeste mensen wel op de hoogte waren dat ik een bepaalde smaak en een eigen stijl heb, heb ik veel cadeaus zelf mogen uitzoeken en kopen. Helemaal leuk natuurlijk! De commode was het duurste van alles dat er in het kamertje staat maar hij is zijn prijs meer dan waard, het is een bijzonder meubelstuk.

Toen we beseften dat het opknappen van mijn oude schommelstoel te veel tijd zou gaan kosten, viel mijn oog op de Vitra schommelstoel. Een dure stoel maar gelukkig heb ik op de website van Vintagelab15 een replica gevonden die net iets goedkoper maar net zo leuk is!

Alles bij elkaar heeft het kamertje van Stef denk ik zo’n € 900 aan meubels en €200 aan accessoires gekost.

IMG_5959

een strak meubel opgeleukt met een letterbanner

 

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

Toen ik 5 maanden zwanger was stonden de meubels in het kamertje en vanaf dat moment heb ik elke keer wat accessoires toegevoegd. Voor de aankleding heb ik echt de tijd genomen, ook omdat ik dat erg leuk vind om te doen en veel ideeën had. De dag voordat ik ingeleid zou worden, dat was met 37 weken zwangerschap, was ik pas echt helemaal tevreden met het kamertje.

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Ik ben er zelf van overtuigd dat er geen ‘volgende keer’ gaat komen. Ook ben ik heel tevreden met hoe het klussen en aankleden is gegaan en met het uiteindelijke resultaat. Het is een prachtig kamertje en het past bij het huis. Maar klaar is een kamertje wat mij betreft nooit. Ik blijf bezig met het schuiven van meubels, veranderen van accessoires en kopen van mooie spullen. Dat vind ik leuk en we houden van verandering.

IMG_5316

De wolkenlamp van A Little Lovely Company