Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

IMG_2438-20160520-193741478

Even voorstellen

Deze week zijn we uitgenodigd door Annemarie om een kijkje te nemen in het kamertje van haar dochter Linde. Linde is nu zes jaar en kreeg deze prachtige romantische kamer cadeau voor haar vijfde verjaardag. Raar verjaardagscadeau? Thijs, de broer van Linde, vond het zo leuk dat hij nu ook graag een nieuwe kamer wil voor zijn verjaardag. Annemarie is gek op mooie dingen, vooral kinderkleding en woonstyling zijn een passie van haar.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Mijn inspiratie voor het kamertje van Linde heb ik met name op Pinterest opgedaan. Ook heb ik veel op de Facebook pagina van Saartje Prum gekeken waardoor ik steeds meer ideeën kreeg om het kamertje aan te kleden en te stylen.

IMG_2445-20160520-193754785

‘de geheime doorgang’ verzonnen door opa

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Voor het kamertje van Linde hebben we alles nieuw gekocht. Nadat ik had bedacht hoe het kamertje moest gaan worden, ben ik heerlijk gaan shoppen en heb ik alles op elkaar afgestemd.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Het vogelhuisjes bed is door Lindes opa gemaakt, mijn schoonvader. Het gedeelte met het raampje kan ook open, hierdoor is het makkelijker om het bed op te maken. De meeste vogelhuisjes bedden die je online kunt kopen hebben dit niet, dus we zijn onwijs blij met deze uitvinding van mijn schoonvader. Onder het bed bevindt zich nog een lade die je uit kunt trekken, hierin ligt een matras. Deze extra slaapplek is echt ideaal want zo kan er altijd een vriendinnetje bij Linde blijven slapen.

IMG_2443-20160520-19380357 (2)

Het prachtige bed gemaakt door opa

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Linde is onwijs blij met haar prachtige bed. Een plek om in te slapen én spelen en dat het bed ook nog eens door opa is gemaakt is natuurlijk extra bijzonder en mooi, ook voor ons als ouders.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Op de bovenverdieping hebben we spuitwerk op de muren waardoor behangen heel lastig is. Op onze kamer hebben we alvorens we een muur gingen behangen deze eerst glad gemaakt en geverfd en daarna was behangen goed te doen. Op de kamer van Linde hebben we de muur alleen glad gemaakt en daardoor was het behangen echt een vervelende, bijna onmogelijke klus. Maar het zit er op en we zijn heel blij met het prachtige behang.

IMG_2441-20160520-193745707

Het behang: een hele klus maar prachtig resultaat

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Ik schat ongeveer duizend euro. We hebben alles nieuw gekocht en aangezien wij het vooral belangrijk vonden dat Linde het mooi zou vinden, heb ik niet bijgehouden wat het exact heeft gekost allemaal. Het was tenslotte ook een cadeau voor haar verjaardag!

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Het mooie poppenhuis dat op de foto staat is van Le Toy Van. Ik shop werkelijk overal en nergens. Zodra ik iets in mijn hoofd heb wat ik echt wil dan ga ik er op het internet naar op zoek. Via Google zoek ik dan op afbeeldingen en op zoektermen. Saartje Prum is één van mijn favoriete winkels voor kinderkamers en accessoires. Maar ook bij Kleine Zebra en Kids with Flair shop ik graag. Bij Kids with Flair heb ik het vogelhuisjes dekbedovertrek van Studio Ditte gekocht. Deze staat helemaal mooi bij het behang en de kleuren van haar kamertje.

IMG_2442-20160520-193806884

Het mooie poppenhuis van Le Toy Van

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

Linde kreeg deze kamer cadeau op haar vijfde verjaardag. Voor haar vijfde verjaardag sliep ze nog in een peuterbed. Je kunt je vast voorstellen hoe stoer en gaaf alleen het bed al was om te krijgen. In de maand voor haar verjaardag heeft Linde bij haar broer op zijn kamer gelogeerd. Toen ze eindelijk jarig was mocht ze op de grote dag zelf de deur van haar nieuwe kamer openmaken; een hele grote verrassing en een hele blije Linde!

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Eigenlijk niet, we zijn heel erg tevreden met dit kamertje en ook Linde is er blij mee. Het past bij haar en het past bij haar leeftijd. Als ze ouder is en toe is aan een nieuwe kamer zullen we misschien een stoerder kamertje maken mocht Linde dit ook leuk vinden.