Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

IMG_6019

Even voorstellen

Sabrine woont samen met haar zoontje Dean van 4 jaar en is alleenstaande moeder. Ze is graag bezig met haar eigen interieur en is altijd op zoek naar de nieuwste trends binnen de woonbranche.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Ideeën en inspiratie voor Deans kamertje kwamen nadat ik de basiskleur had bepaald. Het kamertje was eerder aqua, zwart en wit met sterren maar ‘helaas’ heeft mijn zoontje dezelfde creatieve genen als ik,en hij heeft enkele maanden geleden een hele tube Bepanthen over twee muren uitgesmeerd. Reden voor mij om weer aan de klus te gaan. Ik ben eerst op zoek gegaan naar inspiratie voor een toffe kleur voor het kamertje en werd al snel verliefd op de kleur Petrol Blue van vtwonen. Deze kleur is onder andere verkrijgbaar bij Karwei.

IMG_6004

Petrol Blue van vtwonen

 

Met de nieuwe basiskleur voor het kamertje had ik meteen een excuus om ook de gordijnen en het behang te vervangen. Hoewel ik eigenlijk niet het hele kamertje opnieuw wilde stylen, kreeg ik zoveel inspiratie door de kleur dat ik ook wel weer zin had in een make-over. Ik maakte een moodboard en dit werd mijn uitgangspunt voor de rest van de aankleding. Nadat ik Deans meubeltjes op marktplaats had verkocht ging ik op Pinterest op zoek naar verdere inspiratie. Al snel werd ik verliefd op de Scandinavische stijl met stoere retro touch en is dit de stijl geworden voor de rest van het kamertje.

IMG_6025

De kleur past perfect bij de Scandinavische stijl

 

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

De spullen in Deans kamertje zijn allemaal nieuw behalve het IKEA meegroeibed, deze heb ik op marktplaats gevonden.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Ik wilde graag een sprei op het bed van Dean maar deze was in de print die ik wilde niet te krijgen in een grote maat. Dus heb ik van stof van Kwantum zelf een sprei gemaakt.

IMG_5998

De echofoto en Deans eerste stappers

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Wat voor mij een bijzondere betekenis heeft zijn de eerste schoentjes van Dean die op het plankje staan. Toch een mijlpaal die eerste stappers! Ook Deans echofoto heeft een mooi plekje gekregen en zijn eerste pakje heb ik ingelijst en opgehangen.

IMG_6007

Het prachtige behang van Kwantum

 

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Ik wilde de zware kast die ik bij Leenbakker had gekocht, zelf in elkaar zetten maar dat bleek toch iets te ambitieus. Verder was het aankleden en in elkaar zetten van de meubels prima te doen maar met de gordijnen had ik pech. Na het inkorten en ophangen constateerde ik een weeffout waarna ik weer opnieuw kon beginnen met de nieuwe gordijnen. Hierdoor werd het een enorme klus.

IMG_6023

De ‘buffet’ kast van Leenbakker

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Het kamertje heeft alles bij elkaar zo’n 600 euro gekost. Waarvan de meubels ongeveer 300 euro en de accessoires en gordijnen ook zo’n 300 euro.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Het setje; de tafel met de twee stoeltjes vond ik online bij Retro Furnish. Op deze Schotse site kun je de settings veranderen in de Nederlandse taal en euro zodat je meteen kunt zien wat de verzendkosten naar Nederland zijn. Bij Leenbakker vond ik een prachtige kast; ‘Helsinki’ is origineel een buffetkast maar wij gebruiken hem als kledingkast. Met de aanschaf van het bed, de kast en het zitje kwam ik steeds dichter bij het eindresultaat. Nu kon ik gaan beginnen met de aankoop van toffe accessoires om de kamer te stijlen.

IMG_6011

Zoals vroeger op school: het alfabet

 

Bij Kinderkamerinstijl vond ik een leuke vintage alfabet schoolplaat. De paperbags en snorretje punaises heb ik bij Photogeniki gekocht, dit is echt een hele leuke webshop. Verder kocht ik bij Xenos nog wat accessoires en bij H&M kocht ik het kussen, de mand ‘My Stuff’ en het vloerkleed.

IMG_6014

Het retro zitje van Retro Furnish en de snorretjes op het prikbord

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Hoewel ik al super blij was met het sterren kamertje van Dean, is dit kamertje ook weer helemaal geworden zoals ik hoopte. Alles past bij de stijl die ik zo mooi vind, Scandinavisch retro en het is echt Deans plekje geworden. Maar aangezien ik gek ben op het volgen van trends kan het zomaar zo zijn dat we over een tijdje weer aan de slag gaan met een hele nieuwe kleur!

IMG_6001