Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

IMG_20160531_125453

Even voorstellen

Ik ben Anne, moeder van drie kinderen. Emily is zeven jaar, Max is vier jaar en Beau is één jaar. Ik woon samen met mijn man en kinderen in een heerlijk huis vlakbij Zeist.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Op Pinterest en Instagram vind ik mijn inspiratie. Als ik iets moois zie dan sla ik het op en op Pinterest maak ik dan mooie moodboards. Met die moodboards creëer ik een sfeerbeeld en van daaruit maak ik dan keuzes. Ik doe er ook best lang over voordat ik iets aanschaf, dingen moeten bij mij altijd even landen. Emily krijgt nu een andere kamer en daar ben ik echt al heel lang zoet mee. Een tip, kijk eens bij www.thebooandtheboy.com/p/kids-rooms.html, op dit blog kom je de mooiste kamers tegen. Leuk om inspiratie op te doen!

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

In het kamertje van Max staat een kledingkast die eerder ook al op zolder stond. De rest van alle spullen en accessoires is nieuw gekocht.

IMG_20160601_091822

DIY tipi gemaakt van IKEA stof

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Jazeker ik ben echt gek op DIY projecten en probeer eigenlijk altijd iets zelf te maken in de kamertjes van onze kinderen. Zo heb ik de kast van Max gepimpt met ananas- en flamingostickers. Deze heb ik besteld bij StickerOp. De gave tipi die je op de foto ziet staan heb ik ook zelf gemaakt, lekker hoog voor lang speelplezier. De stof die ik hiervoor heb gebruikt,heb ik gekocht bij IKEA. De leeshoek is echt een heerlijk plekje in zijn kamertje en deze heb ik gecreëerd door een matras van Nobidinoz te gebruiken en een goedkoper matras van Hema. Van een mooi laken en dekbedovertrek heb ik toen een hoes gemaakt. Staat onwijs leuk en heel gezellig om even lekker te zitten.

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Néé er zijn geen dingen van bijzondere betekenis maar ik ben wel enorm blij met het resultaat. Het uitzoeken van de lampen was een hele klus, ik kwam niets tegen waar ik echt verliefd op werd maar uiteindelijk heb ik hele mooie wandlampen gevonden. Het nachtkastje is heel bijzonder, juist omdat ik hem nog nooit ergens anders heb gezien vind ik het zo gaaf dat hij op Maxs kamertje staat. Van de tekst die ik ergens voorbij zag komen, heb ik door een bekende een mooie poster laten maken, deze hangt boven het bed. Ook dit bed is zelf bedacht en is precies gemaakt zoals ik het wilde. Hiervoor zijn twee bestaande ontwerpen gecombineerd en toen het klaar was, heb ik het in een kleur laten verven die prachtig bij het kamertje staat. Al deze dingen maken dat de kamer een hele persoonlijke sfeer uitademt en dat is natuurlijk heel bijzonder.

20160601_092309

De gepimpte kast en het leeshoekje op de achtergrond

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Max slaapt op zolder en het kamertje heeft schuine wanden. Hierdoor was het lastig om een leuke indeling te maken van het kamertje. Doordat de wanden schuin lopen kan ik ook bijna niets ophangen. Dit was even wennen maar uiteindelijk ben ik daar creatief mee omgegaan door andere wandlampen te gebruiken in het kamertje.

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Het kamertje heeft ongeveer duizend euro bij elkaar gekost. Het bed, het nachtkastje en de opbergbank waren de duurste aanschaf.

20160601_092220

De krijtbordsticker en het prachtige behang

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Op het bed ligt beddengoed van H&M Home en Zara Home. Bij deze winkels kun je voor prima prijzen hele gave spullen voor het interieur kopen en ook voor beddengoed kun je hier goed shoppen. De posters en kaarten die je in de kamer ziet, heb ik onder andere gekocht bij Studio Sproeten. Zoek je een gave krijtbordsticker kijk dan eens bij Kamer26, hier zijn ze te koop in alle maten. Het bed hebben we gekocht bij Stippekip.

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

Max kreeg deze kamer toen hij drie jaar werd. Ik vond het niet leuk dat hij naar zolder moest maar ik was zwanger en wilde de baby heel graag bij ons op de verdieping. Nu ben ik heel blij met deze keuze; Max heeft de rust boven, het is echt zijn plek en slapen op zolder vindt hij onwijs stoer. Ook slaapt hij veel beter dan voorheen dus iedereen heeft er profijt van.

20160601_091445

Het stoere bed en unieke nachtkastje

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

We zijn super blij met het kamertje, het was even stoeien met de indeling en afwachten hoe Max het zou gaan vinden maar dat heeft goed uitgepakt. Of ik het behang nog een keer zou kiezen, betwijfel ik. Ondanks dat het echt super mooi staat, was het erg duur!