Groentesoep, kippensoep en tomatensoep, wie is er niet dol op soep? Deze varianten kennen we allemaal wel, dus vandaag een keer een hele andere zelfgemaakte soep, namelijk één uit de Japanse keuken; ramen!

Ramen is een gerecht dat enorm populair is in Japan en meestal uit noedels, een rijke bouillon en verschillende soorten toppings bestaat. Onze huisgemaakte versie is elke keer weer anders en wij gebruiken voor de bereiding ook regelmatig wat overgebleven ‘kliekjes’, hierdoor is hij steeds weer anders van smaak en lekker gevuld.

Ramen 2

Aan de slag!
Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 kipfilets
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuien
  • gedroogd zeewier (kijk in het oosterse schap van de supermarkt)
  • ca 100 gram cashewnoten
  • bosje verse koriander
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • noodles naar keuze
  • peper
  • optioneel: theelepel sambal (voor een extra pittige bite)

Bereiding
Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet daarna de noodles af in een vergiet en spoel na met koud water. Breng vervolgens de bouillonblokjes in 2 liter water aan de kook. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en voeg deze toe. Was alle groenten en snijd deze in dunne plakjes. De wortel kun je met een kaasschaaf of dunschiller mooi dun krijgen. Voeg daarna alle groenten, de bosui en als laatste de knoflook toe. Laat het geheel even doorkoken en voeg vlak voor het serveren van de soep de noodles en wat gedroogd zeewier toe.

Ramen 1
Verdeel de soep over vier mooie kommen en maak het gerecht af met wat peper en sambal naar smaak. Verse koriander, een handje nootjes of wat geroosterde sesamzaadjes maken de soep nog spannender. De Japanse noodlesoep kan vanuit de basis (bouillon en noodles) naar eigen behoefte gemaakt worden met ingrediënten die in je in huis hebt, met wat variatie is deze soep elke keer weer een feestje!

Leuke tip!
Paksoi is een heerlijke Aziatische groente die goed past bij dit gerecht. Het leuke van deze groente is dat hij na gebruik weer verder groeit! Ons plantje was nu nog te klein om weer te gebruiken maar ik wil jullie deze tip niet onthouden:

plantje

Snijd de stelen op ca 2 tot 3 centimeter van de onderkant af. Zet nu dit ‘stompje’ in een schaaltje water en zorg dat het goed nat blijft (laagje van ca 0,5 tot 1 cm). Ververs dit water regelmatig. Na een aantal dagen zul je zien dat er weer nieuwe blaadjes beginnen te groeien en kun je je groente voor de 2e keer gebruiken! Dit trucje werkt overigens ook met onder andere Romaine sla en Chinese kool.

Tot volgende week, liefs Monique

Over Monique:
Als trotse moeder en een ‘foodie’ pur sang, houd ik mij graag bezig met gezond eten. Mijn eigen website www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl is hét platform voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je nu net als ik coeliakie, een voedselallergie of enorme trek hebt: hier inspireren wij jou met veel tips en lekkere & gevarieerde recepten. Altijd zonder pakjes, vrij van geraffineerde suikers, soja, gluten en lactose.
Naast het bloggen geef ik training aan restaurants op gebied van de allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Daarnaast ben ik binnenkort afgestudeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige en sta ik te popelen mensen te leren wat voeding allemaal voor je kan doen!

Profielfoto (2)