Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

Kamer Jip 3

Even voorstellen

Vandaag gaan we binnenkijken in de babykamer van Jip. Esther is trotse mama van twee geweldige eigen kinderen en een lieve liefdochter. Jip wordt over drie weken 2 jaar, Bloem is 6.5 jaar en liefdochter Lenthe is net 10 jaar geworden. Esther is de bedenkster en schrijfster van mamaisthuis en zij woont samen met Ben en hun kinderen in een nieuwbouw woning in Vleuterweide.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

De meubels die in het babykamertje van Bloem stonden, hebben we in Jips kamer ook weer een plek gegeven. Deze zijn namelijk wit, strak en tijdloos. Ook wilden wij deze graag weer gebruiken omdat mijn vader de meubels zelf heeft gemaakt en dat maakt ze extra bijzonder.

Het idee voor de stijl van het kamertje ontstond toen wij in het kamertje van ons neefje behang zagen waar we beiden meteen enthousiast over waren. Omdat het behang een stoere look heeft, ben ik op internet op zoek gegaan naar interieur en styling ideeën voor de babykamer die hierbij passen. Via Google kwam ik op diverse websites waar ik veel inspiratie vond op het gebied van decoratie en styling. Van alle ideeën die we hadden, hebben we op Pinterest een moodboard gemaakt. De lamp die aan het plafond hangt is zelfgemaakt, de inspiratie hiervoor kregen wij toen we tijdens een saunabezoek bij Spa Sereen een prachtige lamp boven het zwembad zagen hangen.

Kamer Jip 5

Opbergmogelijkheden van verschillende materialen

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

We hebben voor het inrichten en aankleden van het kamertje van Jip met name nieuwe spullen gekocht. Enkel een paar accessoires zijn tweedehands, zoals de lampenkapjes die aan de plafondlamp hangen. Deze kapjes heb ik gratis gekregen via een weggeefhoek op Facebook. Omdat we op het geboortekaartje een vliegtuigje hebben afgebeeld, wilden we dit ook graag in de lamp terug laten komen. Later hebben we nog een tof zomerdekentje gekocht waar ook vliegtuigjes op staan. De meubels hebben we wel voor de tweede keer in gebruik maar ze zijn door mijn vader nieuw gemaakt. Het verschoningskussen met overtrek van Koeka, de winterdeken van Koeka, de houten ladder en het steigerhoutenlampje aan de muur zijn allemaal nieuw. Net als de bakjes die op het plankje boven de commode staan.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

De kledingkast, de commode en het ledikantje zijn door mijn vader zelf ontworpen en gemaakt. Hier zijn wij enorm trots op en het zou leuk zijn als we deze meubels later in de babykamer van eventuele kleinkinderen terug zien.

De lamp aan het plafond is door mijn lief gemaakt. De tak komt uit een heel klein bosje dichtbij Vleuterweide en deze hebben we whitewash geverfd. Het elektriciteitssnoer zit verwerkt in het touw waarmee de lamp is opgehangen.

Kamer Jip 7

De eyecatcher van het kamertje!

Het geboortekaartje van Jip hebben wij zelf bedacht en ontworpen, net als het kaartje van Bloem. Deze laatste zal ik binnenkort ook delen op mamaisthuis als ik haar nieuwe kamertje (nu nog under construction) in deze rubriek plaats. Wij houden niet van geboortekaartjes die zo via internet besteld kunnen worden, hoe mooi of grappig sommige ook zijn, wij wilden iets unieks bedenken voor onze wondertjes.

In de twee fotolijstjes bovenop de kast zie je het geboortekaartje staan; het kaartje is in vorm van een ouderwets schoolschriftje gemaakt. Het papier is wat vergeeld waardoor het een antieke look krijgt. De kleur van het kaartje hebben we afgeleid van de kleur van de Koeka aankleding in het kamertje; sapphire. Binnenin het kaartje staat een tekst die ik bedacht heb en die we Lenthe hebben laten opschrijven en daaronder staat een tekening gemaakt door Bloem. Ons hele gezin heeft met plezier meegeholpen aan het ontwerpen en maken van het kaartje!

Kamer Jip 1 (2)

Het geboortekaartje van Jip

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Wat een bijzondere betekenis voor ons heeft, zijn de meubels in het kamertje! We genieten daar nu al 7 jaar van en hebben geen moment spijt gehad van deze stijl. Uiteraard is het geboortekaartje ook heel waardevol voor ons.

De spulletjes in het kamertje die ik van familie of vrienden heb gekregen zijn ook van speciale waarde voor mij. Zoals het geboortekoffertje dat mijn vriendin heeft laten maken nadat zij het geboortekaartje had ontvangen. Dit koffertje is nu in gebruik als memorybox en deze krijgt Jip later mee als hij het huis uit gaat.

Kamer Jip (2)

Het geboortekoffertje met de afbeelding van het kaartje

Voor het raam hangt een dromenvanger. Deze hebben we van mijn zus gekregen en is gepersonaliseerd met een button waarop het vliegtuigje van het kaartje staat afgebeeld. Bloem heeft na haar geboorte ook een dromenvanger gekregen van mijn zus en bijgeloof of niet; zij slaapt altijd als een roosje en is zelden bang geweest voor creepy monsters of heksen onder haar bed. Hopelijk heeft die van Jip ook zo’n krachtige werking.

Kamer Jip 8

Heerlijk slapen dankzij deze dromenvanger

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Het maken van de meubels viel niet tegen maar ik weet van mijn vader dat hij er veel werk aan gehad heeft; het zagen, schuren, in elkaar zetten en meerdere keren aflakken.

Het enige dat tegenviel is het vinden van een geschikte tak voor de hanglamp. Ik wilde graag een mooie tak met twee of meerdere uitlopers zodat de lamp aan het plafond een grotere oppervlakte zou belichten. Het vinden van zo’n tak was lastig. Aangezien Bloem te vroeg geboren werd, wilde ik het kamertje al voor de kerst klaar hebben en moest er dus in nat en koud winterweer een geschikte tak gezocht worden. Deze tak heeft daarna nog heel lang moeten drogen voordat er geschuurd en geverfd kon worden. Het resultaat mag er zijn, we zijn er nog steeds onwijs blij mee!

Kamer Jip 6

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Dat vind ik een hele lastige vraag omdat wij de meubels niet hebben hoeven kopen en ik ook geen idee heb wat die aan materiaal gekost hebben. Ik denk dat we voor de overige spullen; de ladder, het behang, de accessoires op het plankje, de fotolijstjes, het beddegoed (Aerosleep matras en overtrekjes) en de Koeka aankleding ongeveer vijfhonderd euro kwijt waren.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

De hoes voor het verschoningskussen en de winterdeken van Koeka hebben wij gekocht bij Villa Vrolijk. Op het plankje boven de commode staan drie verschillende bakjes; het houten bakje heb ik gekocht bij Xenos, het gebreide bakje is van Fair and Cute en het tinnen blikje is van Kids Factory. De laatste twee hebben we gekocht bij Baby Park.

De fotolijstjes waar het kaartje van Jip in staat te pronken zijn van HD collection en de favoriete knuffel van Jip (op de foto staat de witte maar de bruine is zijn alles) is het konijn van Happy Horse gekocht bij Kids World XXL. Bloem heeft ook zo’n knuffel in een roze variant. Groot voordeel met de nieuwe editie is dat deze met muziekdoos en al in de was kan, Bloems knuffel moest vaak eerst nog een operatie ondergaan voordat deze een bad kon nemen. De ladder hebben we op internet gevonden bij Tierlantijn en het behang waar deze ladder tegenaan staat, vind je voor een hele fijne prijs bij Billigerluxus. Het nachtlampje van steigerhout met een witte ster erop afgebeeld hebben wij online bij de toffe webshop In de Wijde Wereld gekocht.

Kamer Jip 4

De ladder; een handige en stoere accessoire

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Het kamertje past goed bij Jip; stoer maar ook lief! We zijn er heel blij mee en doordat de vloer wit is, is het ook een heel licht en fris kamertje. Ik heb al wel ideeën en inspiratie voor een gave peuter of kleuterkamer, dus waarschijnlijk gaan we over één jaar of twee veranderen wat betreft de accessoires, aankleding en het behang. Maar voorlopig genieten we nog van dit fijne kamertje.