Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

image2 (5)

Even voorstellen

Vandaag gaan we binnenkijken in het mooie en stijlvolle kamertje van Mees. Mees woont samen met zijn tweejarige zusje Bente, zijn papa Max en mama Noor in een prachtige jarentwintigwoning in Amersfoort.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Zoals veel andere zwangeren waarschijnlijk ook doen heb ik uren, néé zeg maar gerust dagenlang op Pinterest rondgekeken en aan de hand daarvan moodboards gemaakt. Dit werd bijna een obsessie; doordat er zoveel informatie en ideeën online te vinden zijn, zag ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Hoewel ik in eerste instantie voor een monochrome kamer wilde gaan, is het uiteindelijk een heel ander gaaf kamertje geworden. Ook ben ik een dag naar Babypark gegaan. Daar heb ik heerlijk rondgekeken bij alle volledig ingerichte voorbeeldkamertjes, deze zijn vaak net even anders dan de standaardkamertjes.

image5 (2)
De kast van marktplaats en het koeienkleed van IKEA

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

De meeste spullen in het kamertje van Mees zijn nieuw gekocht maar ik heb ook een aantal dingen tweedehands aangeschaft. De grote kledingkast en het ledikantje van Mees vond ik op marktplaats en het leuke lijstje aan de muur kwam ik op een rommelmarkt tegen.

image7 (2)

Slapende Mees in het ledikant van marktplaats

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Jazeker, ik ben gek op leuke DIY projecten en heb er ook een paar voor de kamer van Mees gedaan. Waaronder de giraffenkop die je aan de muur ziet hangen. Dit was een enorm project; het kostte ongeveer vijf uur om deze in elkaar te knippen & plakken. De slinger die eraan hangt heb ik zelf gemaakt van viltballetjes. De leren handvatten aan de IKEA commode heb ik zelf gemaakt en van dit leer heb ik ook de houder voor muurplank gemaakt. Omdat ik de kleur groen van de muur zo mooi vond en graag terug wilde laten komen in het kamertje, heb ik mijn moeder gevraagd om een mooie deken in deze kleur te breien. Hij is prachtig geworden!

image9

Het schilderijtje van de rommelmarkt en de DIY projecten

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Nee eigenlijk niet, de dingen zijn of nieuw gekocht of tweedehands overgenomen van een ander, die hebben dus geen bijzondere betekenis voor mij. Wel is het natuurlijk super leuk dat mijn moeder een mooie deken heeft gemaakt voor Mees.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Het maken van de giraffe en het verven van de groene muur waren echt een enorme klus, daar heb ik mij op verkeken. We wonen in een oud huis en alle muren hebben een laagje structuurverf als basis, wat het lastig maakte om een strakke lijn aan te brengen tussen de twee kleuren groen. Uiteindelijk kwam ik op het idee om een lippenstiftkwastje te gebruiken. Dit werkte goed maar zorgde er wel voor dat ik er vier uur lang zoet mee ben geweest.

image3 (2)

De wandplank met zelfgemaakte dragers van leer

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

De commode hadden we nog staan van Bente dus daar hebben wij geen geld aan hoeven uitgeven. De kast die ik op marktplaats gevonden heb, vond ik voor een tweedehands meubelstuk nog best prijzig. Maar aangezien ik er opslag verliefd op was, moest deze kast er komen en hebben we er 400 euro voor betaald. Ik weet het niet meer precies maar ik denk dat alles bij elkaar; het bedje, het kleed, de stoel en alle accessoires zo’n 1000 euro hebben gekost.

image6 (2)

Het boomstammenkussen van Loods 5

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Ik had mij voorgenomen geen standaard IKEA of Prenatal kamer te maken maar nu het kamertje helemaal klaar is, staan er toch redelijk wat spullen van deze winkels in. De ladenkast, de stoel, het ronde kussen en het koeienkleed zijn gewoon hele fijne spullen om te combineren met een andere stijl. Sinds kort hebben we in Amersfoort Loods 5. Hier heb ik het boomstammenkussen en het gestreepte clipboard gekocht. De viltenballetjes waar ik de ketting mee gemaakt heb, heb ik besteld op De Viltshop. Voor leuke DIY spulletjes en accessoires moet je eens gaan kijken op It’s a Present. Hier heb ik de giraffe gekocht en het leuke struisvogelkaartje.

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

Het kamertje van Mees was zo goed als klaar toen ik vijfentwintig weken zwanger was en in de week van de bevalling heb ik mij beziggehouden met de laatste accessoires en styling. Ik vond het heerlijk om in de laatste week nog even te rommelen in het kamertje.

image8 (2)

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, we hebben voor het kamertje van Mees echt de tijd genomen. We zijn op tijd begonnen en hebben op ons gemak spullen kunnen zoeken en de kamer kunnen stylen. Juist hierdoor was het ook een leuk project en we zijn er nog steeds onwijs blij mee!