Elke donderdag gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

kamer Nena 5Even voorstellen

Vandaag gaan we binnenkijken in de babykamer van Nena. Nena is 6 maanden en is de dochter van Eline en haar partner Mike. Samen met hun 2 lieve hondjes woont dit gezin in hartje Maastricht.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Nog voordat we zwanger probeerden te worden, zagen wij tijdens een bezoek aan MoviePark, een prachtig schilderij met uiltjes er op. Ik was meteen verliefd en het schilderij ging dan ook mee naar huis. Omdat ik uiltjes erg leuk vind, ben ik op zoek gegaan naar een voorbeeld voor een muurschildering van een boom met uiltjes er in. Ik had een heel mooi voorbeeld gevonden en wist dat, mochten we een kindje krijgen, ik het precies zó wilde hebben. Ik raakte zwanger en toen we hoorden dat het een meisje was, zijn we meteen op zoek gegaan naar iemand die deze schildering op de muur kon maken. Toen deze eenmaal helemaal klaar was, zijn wij begonnen met het aankleden van het kamertje. Uitgangspunt voor de verdere aankleding en inrichting was deze mooie muurschildering. Mocht je nu ook iets met uilen op de muur willen maar niet handig zijn met de kwast, dan kun je ook kiezen voor een mooie muursticker. Tegenwoordig is er veel aanbod op het gebied van uilen!

Nena kamer 2

Prachtige muurschildering en newbornshoot collage

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Ons dochtertje Nena is ons eerste kindje, we hebben alles nieuw gekocht.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Van alle echo’s die ik gedurende de zwangerschap heb gehad, heb ik een mooi schilderij gemaakt. De allereerste echo, waarop ze nog heel klein was, tot aan de laatste 4D echo zijn hierin verwerkt.

kamer Nena 2 - kopie

Het echoschilderij

Is er iets in het kamertje wat een emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Jazeker! Het echoschilderij is voor ons heel belangrijk en dierbaar, omdat ik zo terug kan kijken op de ontwikkeling en de groei die Nena in mijn buik heeft doorgemaakt. Daarnaast hebben wij drie schilderijlijsten onder elkaar gehangen waarin foto’s van onze dochter haar newbornshoot zitten.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

De muren van het kamertje waren in slechte staat. Mijn partner heeft er veel werk aan gehad om ze ‘netjes’ te krijgen. Gelukkig is dat uiteindelijk gelukt en kon de muurschildering zonder problemen getekend en geschilderd worden.

Nena kamer

Het uiltjesschilderij uit Moviepark

Wanneer was het kamertje klaar, hoeveel weken voor de uitgerekende datum?

De meubels stonden en de muren waren klaar toen ik bijna 6 maanden zwanger was. Het enige wat we in de laatste maanden van de zwangerschap nog moesten doen was accessoires kopen en verder inrichten.

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Het kamertje van Nena heeft alles bij elkaar ongeveer 1000 euro gekost.

kamer Nena 3

De plek om heerlijk samen te zitten

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

De meubels die in het kamertje staan hebben we gekocht bij Babypark. De fotolijsten waar we de prachtige newbornshoot foto’s in hebben gedaan, zijn van IKEA. De omlijsting waar ik het echoschilderij van heb gemaakt, komt bij Blokker vandaan en de felroze gordijnen hebben wij bij Leenbakker gekocht. Als laatste het pronkstuk; de muurschildering waar we zo ontzettend blij mee zijn, is gemaakt door www.facebook.com/hoppamuurschilderingen

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, we zouden het weer zo doen. We zijn heel blij met het kamertje van Nena, het past bij ons en bij ons meisje.