Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

Kamer Beau van Anne 3

Even voorstellen

Vandaag zijn we uitgenodigd in de babykamer van Beau. Anne is moeder van 3 heerlijke kinderen; Emily van 6 jaar, Max van 4 jaar en Beau is met zijn 10 maanden de jongste van het drietal. Samen met haar man woont Anne in een vrijstaande jaren 30 woning in de buurt van Zeist.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Ik kijk altijd graag rond op Pinterest en Instagram, je kunt hier ontzettend veel inspiratie opdoen en alleen al het kijken naar die mooie foto’s levert veel ideeën op. Ook heb ik veel gekeken op de website Kinderkamerstylistdeze site is heel divers en je kunt er veel verschillende stijlen bekijken. Toen ik eindelijk het behang gekozen had, Studio Ditte met indianenveren print, wilde ik dit thema in de hele kamer terug laten komen. Inmiddels ben ik hier een beetje van afgeweken en koop ik gewoon wat ik leuk vind, wat de kamer heel eigen maakt.

Kamer Beau van Anne 4

Het nisje met de boekenkastjes en kruidenrekjes

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Beau is ons derde kindje en van eerdere babykamers hadden we het bedje, de stoel en de commode nog bewaard. De kleine boekenkastjes die je in de nis ziet staan, heb ik denk ik al tien keer geverfd. Deze kastjes hebben er al een heel leven op zitten; eerst stonden ze heel lang bij mijn broer thuis, daarna hebben ze een plek gekregen in mijn studentenkamer en nu dus in het kamertje van Beau. De kledingkast die we voor Beau in gebruik hebben, is onze oude IKEA PAX kledingkast. Toen wij een inloopkast kregen, vond ik het zonde om de oude kast weg te doen en hebben wij deze een plekje gegeven in het kamertje van onze jongste.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

De lamp waar je een stukje van op de foto ziet, heb ik bekleed met het zelfde behang dat ook op de muur zit. Het bedje heb ik gepimpt met een muursticker, simpel maar het geeft een hele leuke touch aan het bedje. De mobiel die boven het bedje van Beau hangt, heb ik zelf gemaakt. Boven de commode hangt zijn naam, deze heb ik gemaakt van gepunnikt garen en ijzerdraad. Op de kast heb ik met masking tape een tipi gemaakt. Het beddengoed heb ik bijna allemaal zelf gemaakt, ik vind het super leuk om zelf met inspiratie aan de slag te gaan en spullen te maken. Links van de kast zie je kruidenrekjes staan, deze heb ik bij IKEA gekocht en zelf een toffe kleur gegeven.

Kamer Beau van Anne

Het ledikantje met de muursticker

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Ik ben echt verliefd op het design van de Vitra stoel. Het grote formaat heb ik voor een prikkie kunnen ophalen in Etten- Leur. De kleine stoel heb ik van mijn collega’s gekregen, dat maakt de stoel voor mij nog mooier. Het wiegje waar Beau in heeft gelegen, was eerst het wiegje van Max. Toen ik het tweedehands wiegje zag staan, was ik meteen verliefd alleen stond de naam Tim er op. We hebben er toen een sticker overheen geplakt en later voor Beau het wiegje een mooie grijze kleur gegeven. Dat onze beide zonen in het wiegje hebben gelegen, maakt het voor ons speciaal.

Kamer Beau van Anne 1

De ‘Vitra’ stoel

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Nee eigenlijk niet want we hebben al het grove werk uitbesteed; het behangen, de luxaflex op maat maken en ophangen en het schilderen hebben wij laten doen. De rest van de aankleding en styling van het kamertje was vooral erg leuk om te doen.

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

De meubels hadden we nog staan maar aan nieuwe accessoires en babyspullen hebben we zeker iets van 250 euro uitgegeven. Dat ik het beddengoed zelf heb gemaakt, heeft een hoop in de kosten gescheeld. Ik kan dit iedereen aanraden, het is niet moeilijk en ook nog eens heel erg leuk om te doen.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

De posters die je op het plankje boven het bedje ziet staan, heb ik gekocht bij Mini Learners. In het kamertje van Beau staan veel lieve en stoere accessoires, de meeste hiervan kwam ik tegen op de website van Little Wannahaves. Mijn liefde voor de Vitra stoelen bracht mij op de website van Vintagelab15, hier vind je veel van dit soort toffe stoelen. Op de grond ligt het gave vloerkleed van de H&M, een echte autobaan mag natuurlijk niet ontbreken. Voor het beddengoed ben ik gaan shoppen op de lapjesmarkt in Utrecht, een aanrader voor wie op zoek is naar een groot aanbod van mooie stoffen.

Kamer Beau van Anne 5

Het ledikantje met zelfgemaakt beddengoed

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Het enige waar ik mij druk over heb gemaakt was de hele logistieke planning; omdat Max naar zolder ging verhuizen moesten we niet één maar twee kamers aanpakken. Dat was een beetje te veel van het goede tijdens de zwangerschap van een derde kindje. Maar wat zijn we blij met de mooie kamers en ook Max is inmiddels helemaal gewend op zolder.