Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

IMG_4333

Even voorstellen

Linda is 34 jaar, getrouwd en mema (combinatie van mama en mem), van Sverre Lars en Britta Marit. Sverre is 22 maanden en zijn lieve zusje Britta is 3 maanden. Het gezin woont sinds een half jaar in een nieuwbouwwoning in Eelderwolde, deze plaats ligt tegen Groningen aan.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Ik heb veel rondgekeken op Instagram, hier zijn zoveel verschillende stijlen te vinden. Ook heb ik woonbladen gekocht en mij laten inspireren door de thema’s die daarin stonden. De monochrome stijl is een trend die ik vaak voorbij zag komen en waar ik ook meteen enthousiast van werd. Ik wist dan ook al snel wat het moest worden: monochrome gecombineerd met het thema ‘wolkjes’. Dit thema maakt het kamertje net iets liever en dat past natuurlijk helemaal bij een babykamer voor een klein meisje!

IMG_4285

De blije wolkjes maken de kamer extra schattig

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Alles in het kamertje is nieuw. Een aantal dingen hadden we al gekocht voordat onze Sverre geboren werd maar de rest hebben we speciaal voor het kamertje van Britta aangeschaft.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Nee, helaas niet. Ik ben dol op dingen zelf bedenken en maken maar de laatste tijd ontbreekt het mij aan tijd en energie om aan DIY projecten te beginnen.

IMG_4319

De kleur op de muur die iets geler uitviel dan gedacht

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Alles in het kamertje van Britta hebben we zelf gekocht. Alleen een paar kledingstukken hebben we gekregen dus van bijzondere betekenis of emotionele waarde is geen sprake.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Ja de kleur op de muur is achteraf erg tegengevallen. We hadden gehoopt dat deze iets minder geel zou zijn, het was namelijk de bedoeling dat de muur beige zou worden. Omdat we het geslacht van het kindje nog niet wisten, hebben we daar niets meer aan veranderd. Misschien dat we over een tijdje de muur een ander kleurtje gaan geven maar op dit moment slaapt Britta nog gezellig bij ons op de kamer, dus stoort het ons ook niet.

IMG_4378

De replica design stoel van Vintagelab15

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

De kast en commode die in Britta haar kamertje staan, hadden we eerst in gebruik op het kamertje van Sverre. Hier hebben we dus geen extra geld aan hoeven uitgeven. De Eames Rocking Chair is een replica en hebben we gekocht bij Vintagelab15 en het bedje is van IKEA. Ik schat dat het kamertje inclusief alle accessoires maximaal 400 euro heeft gekost.

IMG_4193

De eerste pakjes en het rugzakje van A Little Lovely Company

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

De spullen en accessoires hebben we bij heel veel verschillende winkels en webshops gekocht. Zo komen het ledikant, de kasten en de kapstokjes bij IKEA vandaan en hebben we het vloerkleed bij Karwei gekocht. Bij eefenco kochten we het lakentje, de aankleedkussenhoes en de slinger met zwarte wolkjes die boven haar ledikant hangt. Het dekentje, het mandje en de sterren die aan de kast hangen zijn van Baby’s Only. Boven de commode hangt ook een slinger met wolkjes, deze kocht ik bij KraamKraam. Het kistje en krukje die in de hoek van de kamer staan, heb ik bij Loods5 gekocht. De houten nesting dolls, de wolkenmandjes en het wolkendekentje vond ik bij Blije Wolkjes. Bij de toffe webshop A Little Lovely Company shopte ik de meeste accessoires in één keer; de wolkenlampjes, het wolkenkussen, het koffertje, het pinquinkussen en het rugzakje komen hier vandaan.

IMG_4374

De commode met daarboven de slinger van KraamKraam

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

Toen ik ongeveer 30 weken zwanger was, was het kamertje klaar. Sverre werd al met 35 weken geboren. Aangezien ik deze zwagerschap ook niet verwachtte dat de kleine pas met 42 weken geboren zou worden, wilde ik de basis ruim op tijd klaar hebben. Het aankleden en stijlen van de kamer met accessoires heb ik op een later moment gedaan.

IMG_4260

Het gezellige hoekje met onder andere spullen van Loods5

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Ik ben erg tevreden met hoe het kamertje is geworden en krijg er veel complimenten over. Mocht er een volgende keer komen dan doe ik het ongetwijfeld anders. Een jaar geleden had ik ook niet kunnen bedenken dat ik zo verliefd zou worden op de monochrome trend en het ‘wolkjes’ thema.