Mijn kleine kleuter heeft soms energie voor tien. Hij gaat al een paar maanden met veel plezier naar school en lijkt zelfs daarna nog energie te hebben voor speelafspraakjes. 

review KidiCom Max en winactie VTech

Een creatief wonder

Er hebben hier al aardig wat dames voet over de drempel gezet. Ja, mijn stoere vent speelt het allerliefst met meisjes. Drukke meisjes, rustige meisjes, zolang hij maar fijn zichzelf kan zijn en dat lijkt uitstekend te passen binnen de energie van kleutermeisjes. Ik heb namelijk een tweede creatief wonder op de wereld gezet. Net zoals zijn grote zus, is mijn zoontje het allerliefst de hele dag aan het knutselen, tekenen en frutselen. Niet zo gek dus dat hij een aantrekkingskracht op meisjes heeft, hij snapt heel goed hoe een date een groot succes kan worden. ; )

Schermtijd to the rescue

Na een lange dag school en spelen met één van zijn besties is ook hij natuurlijk wel eens moe. Op van alle indrukken van de dag en de nieuwe ontdekkingen. Ideaal is het niet maar hij weet dat moment altijd te plannen rond een uur of vijf, als deze mama plaats neemt achter het aanrecht. Tja wat doe je dan? Schermtijd to the rescue! Echt hoor, ik vind het dan mooi geweest, lang leve de tablet. De hele dag moet de kleuter van alles, vijf dagen in de week wordt hij klaargestoomd voor de lange toekomst die hopelijk nog voor hem ligt. Ik kijk op dat soort momenten vooral heel dichtbij; NU. Nu moet er gekookt worden, en nu is een hangerig kind dan een slecht ingrediënt.

VTech KidiCom Max review en winactie

Spelenderwijs leren

We lassen op die momenten schermtijd in. De ene keer een half uur, de ander keer een uur. Ik doe niet aan ‘extra tijd winnen of verdienen’; belonen met extra schermtijd vind ik niet nodig. Ik ga er vanuit dat ze zonder die ‘worst’ ook gewoon goed luisteren. Tabletgebruik is bij ons een momentje rust, even niet te veel moeten. Nu is het zo dat er vooral spelletjes of creatieve dingen op gedaan worden. Sinds kort heeft de jongste de KidiCom Max en daarmee is spelenderwijs leren helemaal kinderspel! Het mooie hiervan is dat zijn hersens eigenlijk geprikkeld blijven.

KidiCom Max

Deze coole gadget wordt standaard geleverd met één video, vier spellen én muziek, achttien apps en twee gratis downloads uit het grote aanbod apps op Explor@ Park. Dit geheel kun je eenvoudig (tegen betaling) uitbreiden maar wij hebben het nog niet nodig gehad. Voor wie het handig vindt; de KidiCom Max is uitgerust met de mogelijkheid een tijdslimiet in te stellen. Ook kun je via de ouderinstellingen het apparaat beheren wat betreft het internetgebruik. Zo kan je kind veilig wegwijs worden op Internet wat uiteraard ook heel leerzaam kan zijn gezien het huidige onderwijs.

Hier in huis zijn de tekenprogramma’s favoriet — joh ; ) — en het maken van coole foto’s en video’s. Het feit dat de cameralens 180 graden kan draaien en er ook selfies mee gemaakt kunnen worden, is natuurlijk helemaal tof! Met een grote zus die graag video’s maakt op TikTok, is de interesse van een kleuter naar selfies en het bewerken ervan al snel gewekt. Wanneer ik ’s avonds op de KidiCom Max het fotoalbum door scroll, ligt ik soms in een deuk om alle creaties die ik voorbij zie komen. Het is maar goed dat er nog niet met een ‘cloud’ gewerkt wordt. ; )

VTech KidiCom Max review en winactie

De KidiCom Max is absoluut een leuke gadget voor kinderen vanaf een jaar of vier. Doordat hij niet zo groot is, is de tablet niet al te zwaar en zeer handzaam voor kleine kinderhandjes. De stootrand om de tablet beschermd deze tegen vallen en stoten, ideaal. Wij hebben er zelf nog een mooi hoesje bij gekocht zodat ook het frontje van de KidiCom beschermd is wanneer je het opbergt of meeneemt op vakantie.

Christmas GIVE-AWAY

Ook enthousiast geworden over deze te gekke gadget voor leergierige kinderen? Dat komt mooi uit want VTech doet er graag één cadeau aan een volger van mamaisthuis. Wat moet je doen om de KidiCom Max in het blauw te ontvangen:

  • Laat hieronder in een reactie weten waarom jij als winnaar gekozen moet worden.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook.
  • Mocht je nog andere VTech-fans kennen die hier ook happy van worden, tag ze dan gerust. Geen extra winkans maar share what you love is altijd lief! ♥♥

De actie loopt tot en met 24 december. Eerste kerstdag maken we hieronder de winnaar bekend. Heel veel succes gewenst en heb een mooie dag!

Winnaar

Hoera, we hebben een winnaar: van harte Hillie, de KidiCom Max komt zo snel mogelijk naar jou toe. Bedankt allemaal voor het meedoen en heb een heerlijk uiteinde!