Het eerste wat mijn vriend riep toen hij 10 jaar geleden hoorde dat we een dochter kregen, was: “Echt wel dat ze van technisch lego houdt, daar zorg ik wel voor.” : ) 

Clementoni wetenschap educatie techniek speelgoed review winactie

Een gedeelde liefde

Vaders houden nu eenmaal van techniek en brengen die liefde graag over op hun kinderen. Gelukkig bleek interesse voor techniek en wetenschap van nature aanwezig bij onze dochter en was dit al van jongs af aan iets wat ze samen deelden. Poppen, Barbies, verkleedspullen en heel veel ander speelgoed verdween al snel onder een laag stof in de hoek maar alles wat te maken heeft met bouwen, ontdekken en creëren blijft favoriet.

Een interessant verlanglijstje

Ook op school krijgen techniek en wetenschap volop de aandacht, blijer kun je ons meisje niet maken. Ze vindt het waanzinnig leuk om te zien hoe je vanuit niets iets maakt en hoe wetenschap werkt. De cursus MadScience die ze recent heeft gevolgd via school, heeft haar interesse in natuurkunde nog meer gewekt. Alles lijkt zo vanzelfsprekend en simpel maar uiteindelijk zit achter de meeste dingen heel veel techniek. En daarover leren is erg interessant!

Aan de muur prijkt haar verlanglijstje, dit jaar met echt leuke en interessante spullen zoals Magnetic Balls, een GraviTrax uitbreidingsset en een Rubiks Cube. Voor ons ook fijn dat ze zich wat minder heeft aangetrokken van alle reclame’s op televisie. Vaak heeft al dat ‘unboxing spul’ een hele korte aantrekkingskrachtduur en verdwijnt wanneer de wikkel eraf is eigenlijk ook meteen alle magie. Het lijkt mij best lastig voor kinderen, al die marketingprikkels waardoor ze toch vaak het idee hebben alles te moeten willen.

Clementoni wetenschap educatie techniek speelgoed review winactie

Clementoni RoboMaker

Vorige week maakten we kennis met een heel tof product. Echt iets wat we graag met jullie delen want mocht je nog niet alle sinterklaascadeautjes in huis hebben; deze is zeker een plekje waard in de jutezak! Helemaal wanneer jij ook een kind hebt dat houdt van techniek. We ontvingen namelijk van Clementoni de RoboMaker. Op de kalender werd meteen een kruisje gezet welke dag we hier voor zouden gaan zitten, want een eigen robot heb je natuurlijk niet zomaar in elkaar gezet. Daar moet je de tijd voor nemen. Aangezien ik het geduld van een goudvis heb, was de eer aan onze dame en haar vader. Samen hebben ze een middag zitten knutselen en een stoere robot in elkaar gezet.

Clementoni wetenschap educatie techniek speelgoed review winactieClementoni wetenschap educatie techniek speelgoed review winactie

Van bouwen tot programmeren

Met de RoboMaker kun je kiezen uit vijf voorgestelde robots maar je kunt natuurlijk ook naar eigen idee en ontwerp een robot in elkaar zetten. De app leidt je door dit hele proces, hierdoor is het voor kinderen vanaf een jaar of 8 goed te begrijpen. Mooi speelgoed dat het denkproces, ruimtelijk inzicht en het creatieve brein stimuleert. Nu is het hele proces van de robot in elkaar zetten natuurlijk hartstikke uitdagend maar wat nog veel leuker is: je kunt de robot helemaal zelf programmeren. Zo kun je de robot laten voortbewegen, dingen laten detecteren, grijpen en optillen en de robot kan geluiden maken. Echte robotgeluiden, supercyber!

Clementoni wetenschap educatie techniek speelgoed review winactie

Spelenderwijs educatie

Clementoni is hét merk dat laat zien dat spelen en educatie prima samen gaan. Heel goed zelfs want wat is er nu leuker dan spelen met iets wat je zelf gecreëerd hebt? Dit is typisch zo’n cadeau waar ik blij van word; door middel van wetenschap en spel de wereld ontdekken. Met de producten van Clementoni blijf je ontdekken en ben je nooit uitgeleerd.