Zo aan het einde van iedere zomervakantie, vaak zelfs wanneer we nog bezig zijn aan onze terugreis, neem ik mijzelf voor om meteen de vakantie voor het jaar daarop vast te leggen.

le_ranolien bretagne zomer 2019 eurocamp winactie

Neerdalen in onbekende streken

De afgelopen twee jaar bezochten wij voor ons onbekende streken in Frankrijk en dat pakte heel positief uit. Frankrijk is sowieso ons favoriete vakantieland als we met de auto gaan maar de laatste keren wilden we wat minder ver rijden. Twee jaar geleden bezochten we het prachtige Bretagne en afgelopen zomer genoten we volop van het verrassende karakter van de Limousin. Beiden totaal verschillend maar zo mooi qua natuur en historie. Binnenkort neem ik jullie mee op reis door de Limousin en vertel ik graag meer over dé meest bijzondere camping van dat gebied: Junora.

Prachtige nazomer

Hoewel ik ook vorig jaar — terwijl de vakantiewasjes nog draaiden — eigenlijk al de vakantie voor 2019 had willen boeken, is het er toch niet eerder van gekomen. Eerst terugkomen in het ritme van school en werk en dan maar eens bekijken waar we naar toe willen. Nu gaf de prachtige nazomer van 2018 ook geen enkele reden om al met drie seizoenen later bezig te zijn. De flow waarin ik zat op vakantie, ebde hier nog lange tijd na, heerlijk!

Zomervakantie in eigen land

Eind november begon het te kriebelen om alvast te oriënteren voor dit jaar. De voorpret, het inlezen en het uiteindelijk boeken; ik was er klaar voor. Met name ook omdat we stille hoop hebben dit jaar een nieuwe woning te kunnen betrekken. Aangezien veel overdrachten plaatsvinden zo eind voorjaar, begin zomer, leek het ons een goed idee om een keer wat langer in de meivakantie weg te gaan. Meestal richten we onze buitenlandse trip op de zomervakantie.

Een andere reden is dat de laatste zomers eigenlijk heel prima waren en we in Nederland ook prima kunnen glampen. Het idee was dus om een toffe camping in Frankrijk te vinden voor de meivakantie en de zomer lekker nog twee weken in eigen land weg te gaan.

le_ranolien bretagne zomer 2019 eurocamp winactie

Het ‘on-Franse’ Bretagne

Twee jaar geleden hebben we een geweldige tijd beleefd in Bretagne. We hebben daar een aantal trekpleisters bezocht, waaronder Mont-Saint-Michel (Normandië), het fata morgana van Frankrijk en de prachtige stad Cancale. Voordat we naar deze streek vertrokken waren we wel een beetje huiverig aangezien het vrij noordelijk gelegen is. Hierdoor is er grote kans op wisselvallig weer. Toch hebben we een heerlijke tijd gehad, met name ook doordat er zo ontzettend veel te zien is en de mensen bijna on-Frans vriendelijk zijn. ; ) Het idee dat we nog wel eens terug wilden om de rest van de streek te ontdekken, bleef hangen en zo gezegd zo gedaan!

Voor tips en mooie kiekjes van onze Bretagne-trip klik je hier 

Aanstaande meivakantie gaan we terug naar Bretagne om de rest te bewonderen. Dichtbij Normandië beschikt dit gedeelte over een hele Frans-Engelse historie, erg leuk ook om onze pre-puber iets van mee te geven. Een warme en tropische vakantie zal het niet worden maar dat is dan ook niet de insteek. We gaan er gewoon vanuit dat 2019 net zo’n topzomer wordt in Nederland als afgelopen jaar. Aangezien we twee jaar geleden in Bretagne wisselvallig weer hebben gehad en de avonden behoorlijk fris waren, leek het ons gezien de gekozen periode verstandig om een keer niet te gaan glampen. Kamperen moet natuurlijk wel leuk blijven!

le_ranolien bretagne zomer 2019 eurocamp winactie

Verblijf met extra comfort

We hebben voor deze vakantie gekozen voor een verblijf met extra comfort zodat we na alle tripjes heerlijk kunnen uitrusten in een fijne accommodatie. Hoewel het de vorige keer jammer was dat het één van de twee weken veel regende, zorgde het comfort van een mobile home voor veel aanloop van vriendinnetjes en vriendjes. Wanneer bij anderen de voortent blank stond, zaten de kids bij ons gezellig aan de keukentafel met de kaarsjes aan. Glampen blijft favoriet maar met de ervaring die we eerder in Bretagne hebben opgedaan, verheugen we ons nu enorm op het verblijf in de nieuwste stacaravan van Eurocamp: De Avant. Bij slecht weer hoeven we niet bang te zijn dat we elkaar in de weg zitten want deze luxe stacaravan is maar liefst 32 m² groot.

Vakantie van compromissen

Wat betreft de camping doen we het dit jaar ook helemaal anders. Normaal kiezen we het liefst voor kleinere campings. Animatie of enorme zwembaden zijn geen must. We zijn dol op de echte ‘ik vertrek’ plekjes. We merken alleen bij de oudste dat ze nieuwsgierig is naar grotere campings met juist wél die coole zwembaden met glijbanen, meer animatie en een groter terrein om te ontdekken. Prima dus om ook een keer aan haar wensen tegemoet te komen.

le_ranolien bretagne zomer 2019 eurocamp winactie Yelloh Village

Heel benieuwd hoe ons verblijf op vijf sterren camping ‘Le Ranolien’ gaat bevallen. Ook dit lijkt weer het ideale compromis: voor de kinderen veel vermaak en vertier op de camping en dat deze plek te midden van prachtige natuur ligt is voor ons een groot voordeel. Gelegen aan de kust zijn er voldoende mooie zandstrandjes te ontdekken en kustplaatsjes met een rijke Bretonse historie.

Na onze trip zullen we zeker nog verslag doen van alle ontdekkingen en ervaringen maar nu eerst iets heel tofs voor jullie! : )

Winactie Eurocamp 

Heb jij al vakantieplannen gemaakt voor dit jaar? Zo niet dan hebben wij iets heel leuks! Je kunt namelijk 200 euro korting winnen op een Eurocamp vakantie. Dit geldt alleen voor nieuwe boekingen, op basis van beschikbaarheid en met een minimaal verblijf van 3 dagen.

Deze prijs is strikt persoonlijk, niet overdraagbaar en niet inwisselbaar tegen contanten

Te gek toch? Mocht je nog geen vakantie geboekt hebben dan is dit de ideale actie om kosten te besparen. Eurocamp heeft de meest luxe accommodaties staan door heel Europa op zowel kleinere als grotere campings. Voor informatie kijk je op www.eurocamp.nl. Kans maken op deze te gekke prijs? Laat hieronder in een reactie weten welke bestemming jij aankomend seizoen wilt gaan bezoeken en met wie. De winnaar wordt maandag 11 februari bekend gemaakt in de comments hieronder. Fijne dag allemaal! ♥

WINNAAR: 

Hoera, van harte Chantal Bos!! Jij bent de winnaar van deze te gekke prijs, neem je contact met ons op? Bedankt allemaal voor het meedoen en een fijne dag!