Kinderen leren eten met bestek is best een uitdaging. Wij hebben onze dochter toen ze de baby- en dreumesleeftijd had, altijd veel met de handjes leren ontdekken en eten. 

Hierdoor maakte ze op een speelse manier kennis met hoe het eten in de handen en in de mond voelt.

Zelfstandig leren eten

Toen ze wat ouder werd, wilde ze ons nadoen en oefenen met mes en vork. We zijn toen begonnen met het aanbieden van een lepel en vork waarmee ze het eten met haar vork op haar lepel kon schuiven. Met een mes bleek nog te lastig omdat deze een rechte vorm heeft.

Ontdekken, voelen en proeven gaat prima samen met een beetje manieren. Zolang je daar de tijd voor neemt en kinderen een goede methode aanleert of het juiste bestek geeft, wordt het allemaal een stuk makkelijker en gezelliger aan tafel.

18379326_1519191591447757_1854276340_o

Het schuifbestekje van Benjamins Products

Toen ik van Benjamins Products de vraag kreeg of ik het leuk zou vinden om met onze zoon hun inmiddels beroemde schuifbestekje uit te proberen, was ik meteen enthousiast, Met name ook door de filmpjes die ik had bekeken waarop lijkt alsof dit een heel makkelijk te hanteren bestekje is.

Toen we het schuifbestekje binnenkregen, was zijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Het zat in een mooi doosje, een echt cadeautje om te krijgen. Ik heb hem de eerste dagen zelf een beetje laten proberen maar het bleek nog best lastig voor hem. Hij vond het wel stoer dat hij nu mee kon doen met de grote mensen maar het op de juiste manier hanteren van het schuifje was nog even een uitdaging.

18362094_1519198638113719_886136091_o

Aan tafel met een jonge dame

Na een paar keer oefenen kwam ik op het idee om hem tijdens het eten een filmpje te laten zien dat gepubliceerd staat op de Facebookpagina van Benjamins Products. Hierop is een klein meisje te zien dat al heel goed en rustig mooie hapjes kan maken met het bestekje. Yes, dit bleek ‘het missende stukje’ te zijn.

Hoe leuk is dat, televisie kijken tijdens het eten en ook nog eens samen met iemand eten die je helemaal niet kent. Een mooie jongedame aan tafel die hetzelfde bestekje heeft als jij, stoer! Onze zoon had het na een paar minuten door en hanteert sindsdien het schuifje zoals het bedoeld is.

Eerder legde hij het plat in het bord om mee te schuiven maar nu weet hij dat hij het andersom moet gebruiken. Ook maakt hij nu de hapjes naar het lepeltje toen in plaats van het lepeltje naar het schuivertje brengen. Hij vindt het leuk en heeft er plezier in. Het maken van de hapjes kost nog wat tijd en daardoor duurt het eten wat langer maar oefening baart kunst en een eigen bestekset is natuurlijk superleuk!

Nu ook voor linkshandigen

Het speciale kinderbestekje is met name geschikt voor kinderen van circa 1,5 tot 5 jaar. Het bestek ligt door de bijzondere vormen goed in de hand en is makkelijk naar de mond te brengen doordat er niets gedraaid hoeft te worden.

Sinds kort is er naast het bestekje voor rechtshandigen ook een voor kinderen die linkshandig zijn. Ideaal want doordat het lepeltje anders gebogen is past het nu perfect in het linkerhandje!

Benjamins Products schuifbestekje dreumes peuter kraamcadeau

It’s all about the benjamins

En daarmee doelen wij op kleine kindjes. Voor hen ontwikkelen wij mooie producten. Dat doen wij met hart en ziel en ook een beetje met het hoofd. Omdat kleine kindjes nogal groots zijn! Benjamins is opgericht door Bernadette; moeder van twee bijzonder eigenwijze kinderen die alles zelf wilden doen. Ook eten.

Dat eten eindigde overal maar niet in de mondjes. Op die manier is Benjamins Schuifbestekje ontstaan: het uitgangspunt was om uit te vinden wat kleine kinderen met hun motoriek in ontwikkeling wel al kunnen. En met dat uitgangspunt volgen er nog veel slimme producten in de toekomst.

Winactie:

Is jouw kleintje ook toe aan het ‘echte werk’ aan tafel? Wil je hem of haar graag leren om met bestek te eten maar is het tot nu toe nog niet gelukt met normaal bestek? Grote kans dat het met het schuifbestekje van Benjamins Products wel lukt! Dit bestekje is ook een fantastisch kraamcadeau!

Doe snel mee met deze toffe winactie. We mogen twee volgers van mamaisthuis — een keer linkshandig en een keer rechtshandig  — blij maken met dit mooie en handige product.

Wat moet je doen om kans te maken:

  • Laat hieronder in de comments weten voor wie je mee doet, links- of rechtshandig.
  • Like het bericht over deze actie op de Facebookpagina van mamaisthuis.

De actie loopt tot en met dinsdag 24 juli, daarna lees je hier wie de winnaar is. Veel succes allemaal en een mooie dag!

Winnaars: 

Hoera Lieke Schilders en Kim, voor jullie komt er een mooi bestekje aan! Iedereen bedankt voor het meedoen en tot een volgende actie. Fijne dag!