Eén van de leukste dingen van zwanger zijn en mama worden vond ik het kiezen van een naam. Het was bij onze dochter helemaal geen lastige klus en bij ons zoontje was het ook al snel duidelijk. Een naam kiezen is een belangrijk moment en een serieuze zaak!

Vanaf de geboorte zal iedereen weten hoe je kindje heet en zal het meer en meer met deze naam een eigen persoontje worden en identiteit ontwikkelen. Ondanks dat wij al vrij snel wisten hoe onze kinderen zouden gaan heten, vonden we het erg leuk om op verschillende websites te kijken. We wilden er helemaal zeker van zijn dat de namen die we gekozen hadden ook echt de allermooiste voor onze kindjes zijn.

Voorwaarden namen van onze kinderen

Voor ons was het sowieso belangrijk dat de namen onze kinderen die wij in gedachten hadden niet in de top 10 óf top 20 lijstjes voorkwamen. Het moest een naam zijn die onze kinderen als ze later groot zijn ook nog mooi zouden vinden. Een naam waar ze trots op kunnen zijn. Wij waren vanaf dag één al verliefd op beide namen maar voor het geval onze kinderen deze liefde niet zouden delen hebben wij ze ook nog een tweede en mijn dochter ook nog een derde naam gegeven.

Ik vind twee of drie voornamen altijd wat mooier en completer staan. Tevens vond ik het belangrijk dat mijn dochter vernoemd werd naar mijn lieve oma die ik in mijn jeugd al vroeg heb moeten missen. Gelukkig is dit ook nog een hele mooie en klassieke naam die altijd kan.

Lees ook: nog een keer terugkijken

namen kinderen zwangerschap

Op slag verliefd

Lang voordat ik mijn vent had leren kennen, was ik al overtuigd van de naam die mijn dochter heeft gekregen. Met deze naam maakte ik voor het eerst kennis toen de vriendin van mijn ex-vriend een dochter kreeg. Ik was op slag verliefd op deze mooie en stoere naam en heb vanaf dat moment altijd gezegd dat mocht ik ooit een dochter krijgen zij ook zo genoemd zal worden.

Meant to be

Toen ik ruim tien jaar geleden voor het eerst kennismaakte met mijn liefdochter — toen 2.5 jaar — maakte ik ook voor het eerst kennis met haar slaapknuffel. Ze liet mij vol trots haar lievelingsknuffel zien en vertelde dat de knuffel ook een naam heeft: Bloem! Ik vond dit zo bijzonder, echt ‘meant to be’. De naam die ik al die jaren in mijn hoofd had, waar ik vanaf dag één van overtuigd was, bleek ook nog eens de naam van de lievelingsknuffel van mijn liefdochter te zijn.

Een lievelingsknuffel en lievelingszusje

Wij hebben nooit een moment getwijfeld over de naam. Vanaf de dag van onze ontmoeting was het voor ons duidelijk dat Bloem ooit geboren zou worden. Toen wij na de bevalling aan mijn liefdochter vertelden dat haar halfzusje Bloem als naam had gekregen, straalde ze van oor tot oor en maakte ook zij meteen de associatie met haar knuffel. Ze zei: Bloem is mijn lievelingsknuffel en Bloem is mijn lievelingszusje!

We hebben Bloem ook de naam Anna gegeven, vernoemd naar mijn oma. En ze heet Merel, dit was ook één van onze favorieten. Mocht ze Bloem echt niet mooi vinden later dan kan ze altijd nog uit de overige twee namen kiezen. ;  )

Over mijn lijk

Toen ik ruim vier jaar later zwanger was van een jongetje hadden wij een aantal favoriete namen op ons lijstje staan. We wilden graag weer een hele korte roepnaam, zowel stoer als lief. De naam die al een tijd in mijn hoofd zat en ook tijdens de zwangerschap goed voelde voor ons, kwam voorbij in een aflevering van ‘over mijn lijk’ met Patrick Lodiers. Dit programma heb ik altijd gevolgd en één van de mensen die mij meteen onwijs raakte en waar ik ontzettend veel bewondering voor had was Jip. Jip is op 24 jarige leeftijd overleden aan kanker.

Geïnspireerd door een topper

De naam Jip vind ik stoer en lekker kort. Ook stond deze naam voor mij — sinds het kennismaken met Jip uit ‘over mijn lijk’ — voor een enorme dosis positiviteit, zelfspot, vechtlust (zelfs met een lijf vol uitzaaiing pakte hij door en probeerde maximaal te leven), energie en gelukkig zijn ondanks de grootst mogelijke en denkbare belemmeringen.

Wat een topper hebben zijn ouders op de wereld gezet. Ik hoop dat onze Jip met deze mooie naam ook die eigenschappen met zich mee zal dragen in het leven. Jip zijn tweede naam is Benjamin. Dit is hij en dat zal hij waarschijnlijk ook altijd blijven. Papa Ben is uiteraard trots dat Jip naar hem vernoemd is!

Ik ben benieuwd naar de naam van jouw kindje, heeft deze naam ook een speciale betekenis? Laat het weten in de comments, leuk!