Tijdens onze zoektocht vorig jaar naar een fijne camping in Frankrijk, kwamen we op de website van vakantiepark Platus. We waren meteen gecharmeerd van wat we lazen alleen was er helaas geen accommodatie meer beschikbaar.

Dichtbij de natuur

Wel hebben we altijd contact gehouden en de ontwikkelingen en opbouw van dit mooie vakantiepark gevolgd. De kleinschaligheid, de liefde die er in zit, het terrein waar ontzettend veel te ontdekken is voor de kinderen. Juist de iets meer ‘back to basic’ stijl, spreekt ons aan. Wij houden er van en hebben geleerd van voorgaande jaren dat kinderen zich uiteindelijk heel goed vermaken met niets anders dan wat de natuur te bieden heeft.

frankrijk vakantie zoover reviews golden award nederlandstalig kindvriendelijk platus

Het roer om richting Frankrijk

Na jarenlang voor een baas gewerkt te hebben, gooiden Esther en Jos in 2011 het roer om richting Frankrijk. Ze kochten een mooi stuk grond en bouwden daar zelf een huis op. Toen het huis in 2014 klaar was, maakten zij de definitieve keuze Nederland te verlaten om aan het grote avontuur te beginnen. Hun zoektocht naar de ideale plek om een vakantiepark te beginnen waar ook vaste accommodaties verhuurd zouden worden, eindigde bij Platus. Een bestaand kleinschalig vakantiepark met toen 7 huisjes maar veel grond waar nog van alles mogelijk was. Deze plek was alles waar ze van gedroomd hadden.

frankrijk vakantie zoover reviews golden award nederlandstalig kindvriendelijk platus

De droom die vakantiepark Platus heet

Na hard werken en allerlei plannen uitvoeren en bijstellen, staat Platus inmiddels op de toeristische kaart. Esther en Jos hebben er voor gekozen om kleinschalig te blijven wat het ongedwongen en gezellige karakter ten goede komt. Het draait op vakantiepark Platus om de gasten, niet alleen de grote zeker ook de kleine. Voor de kinderen worden er ieder jaar weer nieuwe ideeën uitgewerkt, in de toekomst zal er een heus speelparadijs gecreëerd worden. Voorlopig willen ze verder met twee campingplaatsen met prive-sanitair, 6 safari-lodges en 7 huisjes. Daarnaast is het nog mogelijk een camper te huren waarmee je verder het zuiden van Europa kunt ontdekken, hoe tof!

frankrijk vakantie zoover reviews golden award nederlandstalig kindvriendelijk platus

frankrijk vakantie zoover reviews golden award nederlandstalig kindvriendelijk platus

Golden Award Zoover

Esther en Jos blijven dromen en nieuwe plannen maken maar houden het kleinschalige karakter in het oog. Dat blijft uitgangspunt. Jos hoopt in de toekomst een boomhut te kunnen bouwen en deze als accommodatie toe te kunnen voegen. Ook worden dit jaar de huisjes van binnen gerestyled en krijgen twee een nieuw dak. Ze zitten geen moment stil, het prachtige terrein van Platus biedt voldoende mogelijkheden om hun droom te leven.

Dat Esther en Jos er alles aan zullen doen om dat gevoel ook op de gasten over te brengen, blijkt wel. Na twee seizoenen gedraaid te hebben, zijn ze beloond met een Golden Award en kunnen ze trots zijn op een score van 9,5! “Een mooiere waardering voor iets wat je met zoveel liefde doet, bestaat er niet”, aldus Esther.

frankrijk vakantie zoover reviews golden award nederlandstalig kindvriendelijk

Voor een indruk van het prachtige terrein, de accommodaties (die overigens nog gerestyled en opgeknapt worden) en de faciliteiten kun je het filmpje hieronder bekijken:

Ben je net als wij dol op het lezen van reviews, check dan hier alle lovende woorden over dit prachtige kindvriendelijke vakantiepark in de Franse Lot!

WIN WIN WIN 

Wij hopen volgend jaar deze bijzondere plek te bezoeken, het past precies in het beeld dat wij hebben van de ideale vakantieplek om tot rust te komen. Maar vandaag is het eerst jullie beurt! We mogen namelijk voor de aankomende meivakantie een hele week op vakantiepark Platus weggeven. Waanzinnig toch! Een week in de periode 20 t/m 27 april of 4 t/m 11. Je zult met je gezin verblijven in een volledig opgeknapt 4-persoons chalet met nieuwe badkamer. Wat moet je doen om kans te maken op deze heerlijke week onder de Franse zon:

  • Laat hieronder in een reactie weten voor wie je meedoet en waarom wij jou als winnaar zouden moeten kiezen.
  • We vinden het natuurlijk supertof als je Platus op Facebook een dikke duim omhoog geeft. : )
  • Like het bericht over deze actie op de Facebookpagina van mamaisthuis zodat we je kunnen traceren mocht jij de gelukkige zijn.
  • (Mocht je iemand kennen die nog geen vakantie geboekt heeft, maar wel zo’n heerlijke week verdient, breng diegene gerust op de hoogte van deze toffe actie.)

De actie loopt tot en met 25 februari, daarna lees je hier wie in mei naar de Franse Lot zal afreizen. Heel veel succes allemaal en geniet van het Hollandse zonnetje vandaag!

Winnaar: 

Hoera, we hebben een winnaar. Van harte Nanda en Jan-Willem Boers! Jullie kunnen heerlijk gaan genieten op Platus. Esther en Jos kijken er naar uit om jullie gezin te mogen verwelkomen. Heel veel plezier en we horen uiteraard graag hoe het is geweest : ) Bedankt allemaal voor het meedoen en een mooi weekend gewenst!