Wanneer je moeder bent dan doorloop je met je kleintje een heleboel fases en elke fase is weer uniek en bijzonder. Zeker het eerste jaar zijn er zoveel nieuwe dingen te ontdekken, zowel voor ouder als kind. Ook is er steeds meer mogelijk om te ondernemen met je kind. 

IMG_5706

Ligt je kindje eerst nog vooral te slapen overdag, als het iets ouder is zal het meer uren wakker zijn en liggend in de box genieten van alles wat er om haar of hem heen gebeurt. Er komt een moment dat je kindje zelfstandig kan zitten en dit ook enige tijd kan volhouden. Deze fase is met name zo leuk omdat je kindje dan ook groot genoeg is om te gaan fietsen. Dat wil zeggen, gezellig met papa of mama mee op de fiets om zo de wereld te gaan ontdekken. En wat is de wereld dan ineens groot en magisch voor een kind. De wind door de haren voelen, langs weilanden en koeien van dichtbij bekijken, hoog boven de grond mee op reis en genieten van het moois wat Nederland te bieden heeft.

Zowel bij Bloem als bij Jip heb ik mij enorm verheugd op deze fase. Ik ben altijd een liefhebber geweest van fietsen en om dit samen met mijn kind te kunnen doen vind ik elke keer weer een feestje. Ook onze kinderen hebben het vanaf de eerste dag leuk gevonden, de glimlach op hun gezichtjes tijdens het eerste kleine rondje op de fiets vergeet ik nooit meer. Wij hebben het geluk dat wij hier echt prachtig wonen en de omgeving zich uitstekend leent voor een mooie fietstocht door de natuur. We wonen in een vinexwijk met daaromheen heel veel groen en ruimte. Bij mooi weer trekken wij er graag op uit om door dorpjes en groen te fietsen en onderweg bij de boer te stoppen om kersen te eten. Fietsen geeft een gevoel van vrijheid en is ontzettend leuk om samen met je kind te doen.

Bobike

Bobike in ons mooie Maximapark!

Toen Bloem een paar maanden oud was, hebben we een mamafiets aangeschaft en hier meteen zowel een voor- als een achterzitje bij gekocht. We hebben toendertijd alle merken en het aanbod vergeleken en kozen op basis van onze wensen voor het oer-Hollandse merk Bobike. Nu zijn we één zwangerschap en één mamafiets verder en nog steeds kiezen we voor dit merk. Wij hebben met Bloem altijd veel plezier gehad van de zitjes en hebben in het gebruik van deze zitjes niets gemist. Bobike staat voor comfort, design en gebruiksvriendelijke zitjes en blijft verbeteren. Nu hebben ze een nieuw ontwerp op de markt gebracht welke een IF Design Award in de wacht sleepte.

Wij mochten van Bobike het nieuwste zitje uit de Exclusive serie gaan testen en aangezien Jip al bijna groot genoeg is voor het achterzitje kozen wij voor de Exclusive maxi. Dit zitje leent zich uitstekend voor een langere fietstocht. Het ruggedeelte is hoger en door het unieke gordelsysteem, waarbij je de riempjes op de schouders vastmaakt in plaats van ter hoogte van het kruis, blijft je kindje altijd mooi stevig rechtop zitten. Ook als het moe is geworden van de fietstocht. Hoewel dit nieuwe gordelsysteem even wennen is, vind ik het wel een verbetering. Ik heb bij het oude systeem vaak gehad dat de kindjes zich met het vastmaken bemoeiden en daardoor het velletje van een vinger ertussen kregen of kleding zat in de weg en kwam ertussen. Ook het handmatig verstellen van de voetensteuntjes vind ik een uitkomst, zowel Bloem als Jip zitten in het zitje en met dit nieuwe systeem is verstellen zo gedaan! Veiligheid en comfort staan voorop bij het design van Bobike.

IMG_5710

Hoge rugleuning waarbij ook de nek wordt ondersteund

De Consumentenbond gaf het nieuwste design Bobike zitjes het predicaat Best Getest en Beste Koop. 

Even op een rijtje:

  • Dubbelwandig zitje voor extra veiligheid.
  • Click & Go montagesysteem.
  • Uniek gordelsysteem houdt je kindje rechtop.
  • Zonder gereedschap verstelbare voetensteuntjes.
  • Geïntegreerde spaakafscherming.
  • Zacht, waterafstotend kussentje.
  • Geïntegreerd cijferslot.
  • Geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf +/- 18 maanden tot 6 jaar of tot een lichaamsgewicht van 22 kg.

Winactie

Bobike wil graag ook één van de volgers van mamaisthuis blij maken met zo’n prachtig fietszitje in de kleur Cinnamon Brown. Is jouw kind, kleinkind of het kindje van een vriendin, nicht of zus toe aan het achterzitje, doe dan mee:

We maken op 20 juni op Facebook de winnaar bekend, heel veel succes allemaal!