Inmiddels wonen we ruim een jaar in dit fijne huis. Voor onze kinderen was dit de eerst verhuizing in hun leven. En ook de eerste keer dat we ze konden betrekken bij het krijgen en stylen van een hele nieuwe kamer.

veneta raambekleding kinderkamer VT wonen

Rechte wanden en meer lichtinval

In het vorige huis hebben ze wel een aantal make-overs van hun slaapkamer gehad maar dat had meer te maken met de groei naar een andere fase. Van babykamer tot basisschoolkind. Toen ons zoontje een kleuter werd hebben wij zijn kamer veranderd in een plek met meer speelgoed, een bureautje om aan te tekenen en spelen en kreeg hij een groter bed. Het was een heerlijke ruimte waar hij graag verbleef. Het enige nadeel was de schuine muur bij het Velux-raam;  hierdoor verloor de kamer aan inhoud.

Dat is ook wat we zo fijn vinden aan de nieuwe kamers. Rechte wanden met een groot raam waardoor er veel meer lichtinval is. Door de lichtinval zijn het niet alleen fijne slaapkamers maar ook ruimtes om overdag in te vertoeven. De Velux ramen hebben als voordeel dat een kamer eenvoudig donker te maken is maar verder worden ze hier niet gemist. Tegenwoordig kun je bij ieder ander raam kiezen voor een verduisterend rolgordijn waardoor een kamer eenvoudig ook een rustige slaapplek wordt.

veneta raambekleding kinderkamer VT wonen

Rolgordijn op maat

Bij de overdracht van het huis hebben we van de vorige bewoners de raambekleding overgenomen. De ene kamer was nog maar net in gebruik als babykamer en in de andere kamer stonden alleen kledingkasten. het rolgordijn op maat was dus nog hartstikke netjes. En zwart vonden we helemaal prima omdat we toch nog niet wisten wat de kids uiteindelijk met de kamers wilden. Een basic gordijn is altijd goed. Nu de kamer van onze jongste klaar is, valt zwart wel een beetje uit de toon bij de rest van de kleuren. Het oogt wat hard. Het liefst wil ons zoontje iets voor het raam in de groene of blauwe kleur van zijn toffe behang en meubels.

Ruim bureau is een musthave

Het bed en bijpassend bureau kochten we een jaar geleden en was toen nog iets op de groei. Inmiddels past het helemaal bij zijn leeftijd en kan hij er zeker tot na de pubertijd mee door. We hebben gekozen voor een fijne plek waar hij aan kan tekenen, knutselen en later studeren. Onze kinderen zijn graag creatief bezig, speelgoed geven ze niet echt om. Dus een ruim bureau was voor hem een echte musthave! En daarnaast hebben we voor een stoer en tijdloos bed met grote laden gekozen. Hij leest heel graag, dus een opbergplek voor boeken is geen overbodige luxe. Wanneer hij met kindjes gaat spelen, doet hij dat vaak op zolder. Daar staat al het speelgoed en hebben we een fijne chill-ruimte gecreëerd met hangstoel, televisie en salontafel. Een soort van minihuiskamer voor de kids.

veneta raambekleding kinderkamer VT wonen

Een nieuw project

De kamer van onze tiener willen we in het voorjaar helemaal gaan updaten. Sinds dit schooljaar hebben we namelijk een studerende puber in huis die meer dan ooit gebruikt maakt van haar kamer. Het is een plek waar ze graag is maar waar ze wel haar eigen touch mist. Toen we hier kwamen wonen wilde ze de kleur die op de muur zat – Early Dew – graag behouden maar nu is ze toe aan het ‘eigen maken’ van de ruimte.

Ik hoor geregeld het woord esthetic voorbij komen en ben inmiddels reuze benieuwd naar haar moodboard. Als basis heeft de kamer strakke witte meubels en lichte houten vloer. Een mooi uitgangspunt om lekker los gaan met een tof behang, accessoires en hangplanten. Voor het raam lijkt mij een gordijn op maat heel mooi staan. We hebben in de kinderkamers nooit verduisterende stoffen gordijnen gehad maar nu we in onze eigen kamer een jaloezie met overgordijn hebben, ervaar ik hoe gezellig het staat. Een leuk project waar we aankomende tijd mee aan de slag gaan. Nu we in deze gekke tijd steeds meer thuis zijn, is een fijne plek waar de kids zich alleen kunnen terugtrekken ook belangrijk.

 

-Artikel tot stand gekomen via een samenwerking-