Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn. 

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

2016-02-13 15 46 22 (3)

Even voorstellen

Alissa is de mama van Dani van 3 jaar. Als meisje van 11 jaar vond Alissa zwart-wit al erg mooi en dit is altijd gebleven. Monochroom is helemaal haar ding, ook voor de kinderkamer. Gelukkig is Dani daar ook erg blij mee. Wanneer ze hem een item in verschillende kleuren voorhoudt om een keuze te maken, kiest hij eigenlijk altijd voor zwart en wit. Zo ook voor zijn eigen kamertje.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Op dit moment is het kamertje van Dani een bij elkaar geraapt zooitje, maar wel een leuk zooitje. Een combinatie van allerlei dingen, zo gestyled dat het onze smaak is. Dani was er direct van overtuigd dat hij een zwarte muur wilde in zijn kamertje. Ik zocht voorbeelden op Pinterest om hem wat beter te kunnen helpen een juiste keuze te maken. Toen hij met de inspiratie van Pinterest nog steeds overtuigd was van een zwarte muur, was ik er ook meteen heel positief over. Uiteindelijk kozen we voor een houtlookbehang. Dit behang is van vtwonen. In het kamertje hangt ook prachtig behang met een huisjesprint, ik was er meteen verliefd op! Rustig wit met een subtiel werkje. Dit mooie kinderlijke en vrolijke behang hebben we bij Kwantum gekocht.

2016-02-13 15 47 08-1 (3)

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Bij een aantal toffe kleinere ondernemers heb ik accessoires gekocht voor het kamertje. Ook staat er een nieuwe commode en een mooie kast in. Dit zijn meubels die nog horen bij zijn babykamer en zullen binnenkort plaats maken voor wat anders. Zo hebben we inmiddels een grotere kast op het oog en willen daarna de gehele babykamer verkopen. Het peuterbedje kochten we tweedehands en hebben we daarna helemaal opgeknapt. Ook de mooie stoel van mijn oma heeft een plekje gekregen in het kamertje. Deze ouderwetse stalen stoel maakte ik wit met zwarte poten en ik maakte een nieuwe hoes voor kussentje. De vloer is al heel oud maar hebben we, omdat we hem zo ontzettend mooi vinden, opnieuw gelegd.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Voor het kamertje heb ik veel accessoires zelf gemaakt. Zoals: het plusjes kussentje, een speeldeken, de vrolijke vlaggenlijn met naam en de tipi! Het maken van de tipi was wel echt een enorme klus.

Bestand 18-10-16 21 44 55

Het mooie behang met huisjesprint

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Nee niet echt, maar wat ik wel heel mooi vind en de moeite waard om te noemen: de nesting dolls van de Ohana Sisters (4 Charity) zijn items waarvan bij verkoop de opbrengst naar een goed doel gaat. Voor dit soort mooie initiatieven heb ik altijd een zwak.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Het behang met houtlook was best lastig op te hangen. Het heeft ons zelfs nog een ritje huisartsenpost bezorgd en naderhand waren er heel wat plekjes bij te werken. Gelukkig was het behang met huisjesprint een stuk makkelijker aan te brengen op de muur.

Bestand 18-10-16 21 45 56

De opgeknapte stoel van oma

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

Dani was ongeveer 1,5 jaar toen hij op vakantie vroeg of hij in het ‘grote jongens bed’ mocht slapen. Hij sliep op dat moment nog op het kleine slaapkamertje in huis en daar past geen éénpersoonsbed in. Een peuterbedje wel. Rond zijn tweede verjaardag (nu ongeveer een jaar terug) verhuisde Dani naar zijn grotere en huidige kamer.

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Dat vind ik heel lastig om exact aan te geven, aangezien ik het niet helemaal meer weet. Ik vermoed dat alles bij elkaar zo’n 1000 euro heeft gekost. Dit zijn alle meubels en accessoires bij elkaar opgeteld waarvan we ook een deel hebben gekregen.

2016-02-22 10 06 33-1

De dromenvanger van Bisou de Lou

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Bij Studio Little Sissy heb ik leuke posters gekocht, die met de scooter en het kleine konijntje komen daar vandaan. Bij Zreefer vond ik de leuke items met wolkjes en ook nog wat posters. De vlieger en dromenvanger heb ik bij Bisou de Lou gekocht. Zoals je eerder al in deze rubriek hebt kunnen lezen, komen de toffe nesting dolls bij de Ohana Sisters vandaan.

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, juist niet. Dat gevoel hadden we bij het kleine kamertje van Dani wel. We hadden een hoop inspiratie maar gezien de beperkte ruimte moesten we ons inhouden. Met deze grotere kamer hebben we dat niet hoeven doen en hebben we het helemaal kunnen maken en stylen zoals wij en Dani het graag wilden. Blij mee!