Onze kinderen zijn allemaal dol op bouwen, van niets iets maken en daarbij hun fantasie de vrije ruimte geven. Dat kunnen ze ook nog eens heel erg goed want ze hebben alle drie de creatieve genen van papa geërfd — beken ik, terwijl ik jaloers toekijk naar de prachtige creaties die mijn dochter Bloem op papier weet te zetten.

Nu het winter is zijn de kinderen meer binnen en wordt er meer beroep gedaan op het binnenshuis vermaken. Gelukkig vervelen ze zich niet snel en ligt er genoeg speelgoed her en der verspreid. Opvallend is wel dat Jip eigenlijk altijd het eerste om klei vraagt en de meiden, als ze niet zitten te knutselen of tekenen, om LEGO. Bizar hoe LEGO in de loop der tijd is veranderd! Toen ik jong was — ja way back — was er niet veel variatie in de wereld die LEGO heet. Je had kleine en grote steentjes en bouwplaten. De kleuren van de LEGO steentjes waren toen een beetje fantasieloos; rood, geel, blauw, wit en zwart. Miniatuurtjes kwamen pas later evenals de verschillende technische snufjes. Het mooie is wel dat kinderen in die tijd ook al eindeloos konden bouwen met LEGO. De magie van het bouwen met blokjes met nopjes die perfect op elkaar passen stal ieders hart. En dat is zo gebleven; er zijn weinig kinderen die niet enthousiast worden van LEGO.

IMAG3026_BURST002_COVER

Tegenwoordig is de wereld van LEGO echt immens. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. We gingen vorig jaar naar LEGO World en wat we daar zagen overtrof echt al onze verwachtingen. Hele boten, sportwagens en oerwouden met wilde dieren waren nagebouwd met LEGO blokjes. Je fantasie komt echt tot leven en je kunt je zelfs van dichtbij niet voorstellen dat al die objecten en bouwwerken echt helemaal uit LEGO opgebouwd zijn.

Op een koude winterdag halen wij hier graag de bakken met LEGO tevoorschijn. In de afgelopen jaren hebben we aardig wat mooie sets verzameld. Hoewel we alle boekjes bewaard hebben, bouwen de kinderen de sets toch vaak maar één of twee keer helemaal na. Maar dat is natuurlijk ook prima, met een steeds groter wordende hoeveelheid hoeft je fantasie nooit een halt toegeroepen te worden.

IMAG3043

Een aantal jaren geleden ontdekten we LEGO Friends. De meiden waren meteen helemaal wild van de kleuren en de prachtige miniatuurtjes en thema’s. Echt thema’s die meiden aanspreken! Zo kun je de dieren verzorgen, op reis gaan, shoppen in de stad of op avontuur in de jungle. LEGO Friends draait om vijf meisjes die in Heartlake City wonen: Andrea, Emma, Mia, Olivia en Stephanie. Samen zijn ze Best Friends Forever en beleven ze de leukste avonturen. Ze hebben alle vijf hun eigen uitstraling en karakter, juist dát maakt het zo leuk.

Kinderen kunnen zich helemaal verliezen in deze wereld omdat het zo lijkt op het echte leven en op wat meiden leuk vinden. Inmiddels zijn er al veel verschillende sets te koop. Zo kun je je eigen veulen wasstraat bouwen, waan je je in de wereld van de paardendokter of bouw je een echt Grand Hotel. Alles kan, de wereld van LEGO Friends is oneindig.

Lees ook: Disney On Ice een magisch avontuur.  

Ook dit jaar komt LEGO World weer naar de Jaarbeurs in Utrecht. Het leukste familie-uitje voor in de Herfstvakantie, hier zul je je niet snel vervelen en echte LEGO-fans kunnen voldoende inspiratie opdoen. LEGO Word is van 18 tot en met 24 oktober en er zijn weer tal van bijzondere activiteiten te doen. Zo is er voor de echte waaghalzen een LEGO Star Wars mega tank van wel 12 meter lang. Kunnen de meiden zich van de ijsberg laten glijden in winterwonderland en zal ook de inmiddels bekende LEGO steentjes douche niet ontbreken.

WIN WIN WIN 

Mamaisthuis heeft twee kaarten ontvangen voor dit gave event, maar helaas we kunnen dit jaar niet. Nu lijkt het ons leuk als we jullie een keer blij gaan maken met dit supertoffe uitje. Hier staat natuurlijk wel iets tegenover: als eerste dat je er voor zorgt dat je maximaal geniet : ) en als tweede ontvangen wij graag een compleet en mooi verslag van deze dag voorzien van een aantal goede resolutie-foto’s. Dus houd jij van schrijven en foto’s maken en heb je een echte LEGO fan thuis? Doe dan mee:

  • Laat hieronder in de comments weten dat je meedoet en met wie je wilt gaan.
  • Like het bericht over deze actie op de Facebookpagina van mamaisthuis.

De actie loopt tot en met zondagavond 15 oktober 20 uur, daarna lees je hier wie de gelukkige winnaar is. Heel veel succes allemaal en een fijn weekend!

Winnaar: 

Hoera, we hebben een winnaar; Christel van de Beek, van harte! Neem je contact met ons op? Iedereen bedankt voor het meedoen en een zonnige week gewenst! x