Er wordt een hoop geschreven over het loslaten van je opgroeiende kind. Eerlijk gezegd vond ik het altijd een beetje overdreven en een dooddoener.

Maar nu mijn eigen meisje steeds groter wordt, ervaar ik dat het allemaal klopt: het loslaten, vertrouwen op je kind en op je eigen intuïtie is inderdaad knap lastig soms!

Connect Rebel One2Trach telefoon horloge winactie review

Gevaren van buitenaf

Kinderen hebben steeds iets meer ruimte nodig. Om te ontdekken, een eigen mening te kunnen vormen en te leren vertrouwen op eigen intuïtie en gevoel. Vooral het loslaten als het gaat om buitenspelen blijft voor veel ouders een lastig punt. Niet zozeer omdat ze hun eigen kinderen niet vertrouwen maar de wereld buiten kent helaas genoeg gevaren.

Een waterrijke omgeving, onveilige verkeerssituaties en een onbekende die een kind in een onveilige en ongewenste situatie kan brengen. Best ironisch eigenlijk, dat wanneer je veel bezig bent met de gevoelens omtrent het loslaten van je kind, er dingen gebeuren die deze emoties versterken. Of juist je angsten bevestigen.

Lees ook: Vandaag leek de wereld even niet op een veilige speeltuin

Trots op haar juist handelen

Inmiddels zijn we twee weken verder en kijken we er naar als een hele goede leerschool. Een situatie waarin wij als ouders veel over ons kind geleerd hebben. Met name dat ze weet wat ze moet doen als ze in een mogelijke onveilige situatie terecht komt. Hoe vervelend het ook is geweest voor iedereen, we weten nu wel dat ze juist handelt en doet wat we haar altijd verteld hebben.

We zijn ontzettend trots op haar en blijven dit soort onderwerpen aanhalen wanneer nodig. Een stukje opvoeding en bewustzijn waarvan is gebleken dat het geen kwaad kan hier aandacht aan te besteden.

Hoewel een telefoon hier niet meer ter discussie staat — we vinden bijna 9 jaar simpelweg te jong — merkte ik al langer en helemaal na de gebeurtenis van twee weken geleden dat het niet bereikbaar en traceerbaar zijn voor mij als moeder niet oké voelt. Een veilige omgeving heeft helaas niet alleen met mijn eigen kind te maken.

Connect Rebel One2Trach telefoon horloge winactie review

Veilig buitenspelen dankzij One2Track

De vraag of wij de ‘Connect Rebel’ — het GPS horloge met telefoonfunctie van One2Track wilden reviewen — kwam dan ook als geroepen. Dit is precies wat we nodig hebben! Een horloge waarmee ik kan zien waar mijn meisje is, haar kan bereiken indien nodig en zij mij kan bellen als ze iets wil vragen of zich onprettig voelt. We hadden eerder al eens gekeken naar zo’n product maar de meesten vonden we te prijzig of te incompleet qua functies.

De laatste twee weken heeft mijn meisje het horloge iedere keer met buitenspelen om. Wat een rust geeft dat! Ik weet nu waar ze is en kan haar ten alle tijden bereiken, zo fijn. Het is niet zo dat ik steeds via de bijhorende app kijk waar ze in de wijk speelt, ik weet dat ik haar kan vertrouwen. Wel bel ik haar tussendoor om te vragen hoe het gaat en wanneer het etenstijd is kan ik haar dat laten weten via een gesproken of geschreven bericht. Ideaal!

Connect Rebel One2Trach telefoon horloge winactie reviewHandige functies en mooie vormgeving

Mijn meisje voelt zich fijn met het horloge om, het geeft ook haar vertrouwen en een veilig gevoel. Mocht het nodig zijn dan kan ze ons alarmeren via een SOS oproep. Met één druk op de knop maakt het horloge contact met het telefoonnummer dat als eerste gekoppeld staat onder deze functie. Je wilt er eigenlijk liever niet aan denken maar er kunnen zich altijd situaties voordoen waarin zo’n knop handig kan zijn. Via de app kun je dan zien waar je kindje zich bevindt en indien nodig kun je beslissen om via de ‘spyfunctie’ contact te maken met het horloge om mee te luisteren.

Het horloge heeft een mooie vormgeving en hij staat ook nog eens hartstikke stoer. Uiteraard heeft mijn meisje niet voor de kleur roze gekozen maar voor een hippe blauwe. : ) Na twee weken is ze helemaal vertrouwd met het gebruik. Ze weet hoe ze moet bellen — er kunnen 10 nummers worden opgeslagen in het telefoonboek — en indien nodig kan ze een gesprek opnemen en dit naar ons versturen.

Pluspunten Connect Rebel

Het robuuste horloge is stof, zand en dompelwaterdicht. Regen of een waterfontein zullen geen probleem zijn. De telefoonfunctie is uniek. Geen maandelijkse kosten voor verbruik; opwaarderen van de bijgeleverde simkaart (met starttegoed) kan eenvoudig via de app. Handleiding en de app zijn volledig in het Nederlands. Tevens draagt One2Track zorg voor een betrouwbaar en veilig datamanagement. 

Wij zijn erg blij en tevreden met dit mooie GPS horloge. Zelfstandig buitenspelen voelt voor ons weer veilig. Het outdoorseizoen is in volle gang en dankzij One2Track gaan we daar volop van genieten.

Connect Rebel One2Trach telefoon horloge winactie review

WIN WIN WIN 

Heeft jouw kindje ook behoefte aan meer ruimte en zelfstandigheid? Doe dan mee met onze waanzinnige actie. We mogen namelijk een volger van mamaisthuis zo’n te gek horloge cadeau doen. In de lievelingskleur van jouw kindje. Je kunt maar liefst kiezen uit vier hippe kleuren! Wat moet je doen om kans te maken:

  • Laat onder het bericht op Facebook in een reactie weten voor wie je meedoet en welke kleur jouw stoertje wil van dit GPS horloge voor kinderen.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook zodat we jou kunnen opsporen mocht je de winnaar zijn.
  • Mocht je andere mama’s (kindjes) kennen die dit horloge verdienen, breng hen dan op de hoogte van deze actie onder de post op Facebook.

De actie loopt tot en met maandag 11 juni, daarna lees je hier onder dit bericht wie de winnaar is. Succes en heb een heerlijk weekend!

Winnaar:

Wat fantastisch om te zien dat de actie zo’n goot succes was!! Er kan er maar één de winnaar zijn en dat is: Tanja van Laar!! Van harte en iedereen bedankt voor het meedoen. Heb een heerlijke zomer met de kinderen!