Merken jullie ook aan alles dat het schooljaar er bijna opzit? Ik wel, sowieso natuurlijk doordat we eindelijk echt in de lente zijn aanbeland; lekker lange dagen maken en zoveel mogelijk buiten doorbrengen. Maar ook merk ik het aan een meisje dat echt toe is aan vakantie.

De drukte van afgelopen jaar is merkbaar, ze is af en toe echt moe, slaapt slechter  — iets waar ze nooit last van heeft — en luistert minder goed soms … yes, werk aan de winkel : )

Ik begrijp het wel hoor, het schooljaar duurde ontzettend lang en was best pittig, het draaide niet meer alleen om spelen en plezier. Steeds weer die CITO toetsen, zelfs in het laatste staartje van het schooljaar, het is allemaal niet niks. En ook al gaan wij er relaxed mee om en hebben we vertrouwen in haar kunnen en doorzettingsvermogen, ons meisje is er zelf echt mee bezig. Wil beter en maakt zich af en toe druk om prestaties. Uit ervaring weet ik dat perfectionisme soms een mooie maar vaak ook een hele onhandige eigenschap kan zijn. Ik probeer haar dan ook zoveel mogelijk te motiveren en stimuleren haar best te doen maar vertel haar tegelijkertijd dat goed goed genoeg is en we sowieso trots op haar zijn no matter what!

FIEP_WEB1-600x600

Lieve woordjes bij het brood

De dagen dat ze afgelopen schooljaar een toets had, heb ik eigenlijk altijd een lief briefje in haar lunchbox gedaan. Niet zomaar een briefje, nee een kaartje van Broodtrommelliefde. Eerder schreef ik er al eens een blog over. Het meegeven van zo’n kaartje als verrassing vind ik ontzettend leuk om te doen en het krijgen waardeert Bloem nog steeds dus voorlopig blijft het traditie! Een hart onder de riem, even laten weten dat ik aan haar denk en dat ik trots op haar ben.

Groep vier, wederom een hele grote stap in vergelijking met groep drie. Over een paar weken zit haar basisschooltijd er voor de helft op, niet normaal zo snel als dat gaat! De meest spannende jaren hebben we nog voor de boeg. Jaren waarin ze waarschijnlijk geregeld op zoek moet gaan naar haar zelfvertrouwen, zich moeten leren verdedigen en van zich af moet kunnen bijten. Jaren waarin ook wij als ouders nog zoveel meer over haar persoonlijkheid en haar kennisniveau te weten zullen komen. Mooie en belangrijke maar ook pittige jaren. Ik hoop dat ze later — wanneer ze op de basisschoolperiode terugkijkt — dat vooral met veel liefde en plezier doet. Dat ze een mooie tijd heeft beleefd waarin ze vriendschappen hechter heeft zien worden en blij is met wie ze is!

18838574_1543176142382635_870496213_o

Naar school gaan is bijna een fulltime job, zoveel momenten in de week dat je je kinderen niet ziet. Dat je ze loslaat de grote wijde wereld in en hoopt dat ze zich zullen redden en prettig voelen. Hoe fijn is het dan dat je ze af en toe even een klein lief kaartje kunt toesteken. Helemaal deze laatste periode van het schooljaar. Een toetsweek, de avondvierdaagse en erop uit voor een tof schoolreisje. Hele gave dingen maar voor veel kinderen én ouders ook best spannend! Uitgelezen momenten voor een beetje liefde in de broodtrommel. Een paar weken geleden ontving ik vers van de pers de allernieuwste en wat mij betreft de meest gave editie van Broodtrommelliefde. Kaartjes zoals we ze gewend zijn van Broodtrommelliefde: stevige kwaliteit, herkenbaar A7 formaat, ronde veilige hoeken voor de allerkleinste vingertjes met aan de ene kant liefdevolle teksten en aan de andere kant leuke feitjes over gezonde voeding. Dit keer met verrassende nieuwe illustraties, namelijk van Fiep Westendorp. Jeugdsentiment! Het betreft een limited edition en dat maakt het natuurlijk nog specialer.

Broodtrommelliefde Limited Edition

Afgelopen 17 december was het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van deze waanzinnige illustratrice is nog altijd springlevend. En aangezien haar prachtige tekeningen al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud hebben, wordt er feest gevierd … onder andere met nieuwe producten waarvan de toffe set Fiep Westendorp Broodtrommelliefde kaartjes er één van is. Wij vinden ze fantastisch! Bloem herkent de illustraties doordat ze vaak uit Jip en Janneke en Floddertje is voorgelezen en Jip zal ze herkennen van onder andere Pim & Pom.

De eerste kaartjes hebben al in Bloems lunchtrommel meegereisd naar school en werden enthousiast ontvangen. Wel gaf ze mij als tip de kaartjes af te stemmen aan de inhoud van haar trommel … Duh, domme mama, life and knowledge can be so simple!

18838755_1543176279049288_625160089_o

Winactie: 

Bij feest horen natuurlijk slingers, ballonnen, taart en cadeautjes! En dus gaan we ook iemand anders blij maken met deze toffe set kaarten. Misschien kun je je kindje er nog mee verrassen tijdens de laatste slopende kilometers van de avondvierdaagse of de spannende trip die het gaat maken ‘op schoolreisje’. De kaartjes kennen geen houdbaarheidsdatum, in september kunnen ze zo weer uit de kast gehaald worden!

Hoe maak je kans op deze limited edition:

  • We waarderen het als je de Facebookpagina’s van Broodtrommelliefde en mamaisthuis een like geeft.
  • Geef hieronder in de comments aan dat je meedoet en voor wie.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook zodat we jou kunnen traceren mocht je de winnaar zijn.

De actie loopt tot en met woensdag 7 juni, daarna lees je hier wie de winnaar is. Succes en een heel mooi weekend gewenst!

Winnaar:

Hoera, Linda Smeets van harte, jij krijgt komende week deze gave set thuis gestuurd. Iedereen bedankt voor het meedoen en een mooi weekend gewenst!