Meisjes houden van tutten, tenminste die van ons wel. : ) Het echte opmaken is gelukkig nog niet ontdekt maar een mooi kleurtje op de nagels is iedere keer feest. Misschien wel omdat we het eigenlijk niet zo heel vaak doen. 

Gekleurde nageltjes

In de zomer worden de teennagels wel regelmatig voorzien van een beeldig kleurtje. Vooral de kleuren van Tijn — van de actie ‘LAK door Tijn’ — werden gretig gebruikt. Blauw en paars zijn hier favoriet, lekker stoer! Het opbrengen doen we ieder keer weer met een gemengd gevoel; wat een bijzondere jongen was hij. Mooi dat hij door deze actie nooit vergeten wordt.

Een geurige manicureset

Maar goed, dit blog gaat over een vrolijk onderwerp. Een onderwerp dat echte fashionista’s zeker zal aanspreken, namelijk: creëer je eigen nagellak. Hoe tof is dat? Nu zijn er wel vaker producten op de markt gebracht waarmee je dat kunt doen maar met dit product doe je dat ook nog eens in een echte ‘Num Noms wereld’. Een heuse manicureset die er niet alleen heel zoet en gezellig uitziet — het is namelijk een milkshakebar — ook je geurzintuigen worden positief geprikkeld.

Num Noms Nailpolish Maker

De dames én heer hier in huis zijn fan van Num Noms. Dat hele kleine en schattige spreekt tot de verbeelding. Toen we de Num Noms Nailpolish Maker binnenkregen om te reviewen waren ze meteen alle drie enthousiast. Op de verpakking staat dat het product vanaf 3 jaar is maar we hadden goed ingeschat dat Jip hiervoor echt nog te klein is. We hebben hem dan ook niet mee laten reviewen, hij mocht naderhand lekker spelen in de bar met alle leuke potjes. Om het echt goed te kunnen doen — voor het mengen en vullen heb je echt wat kracht in de handjes nodig en moet je een beetje netjes kunnen werken — zou ik zeggen: geschikt en leuk vanaf een jaar of 5.

Een geurige, kleurige en complete inhoud

Terwijl Jip met mama iets anders ging doen, ging ons testpanel aan het werk. Het was even lastig verdelen voor de meiden omdat er drie flesjes bij zaten maar uiteindelijk werd besloten dat Jip ook een nagellak zou krijgen. Blij ei! De set bestaat uit een basislak, drie nagellakgeuren (aardbei, bosbes en banaan) en plaknagels. Verder zitten er nog glitters in die je door de nagellak kunt mengen, nagelstickers en in de set vind je twee nagelkrukjes waar je ook de Num Noms op kunt zetten. Tevens tref je in de doos een geurige Num aan die je op de nagellakflesjes kunt doen om ze te customizen. Superleuk! Deze Num komt uit de speciale editie ‘Heavenly Froyo’. De nagellakflesjes zelf zijn echte Noms. Ze zien er supercute uit en zijn uitstekend te gebruiken bij je verzameling Num Noms.

Aan de slag

De dames gingen meteen van start. Omdat ze de gebruiksaanwijzing niet konden vinden — we dachten dat deze niet meegeleverd was — zijn ze aan de hand van de beschrijving op de doos aan de slag gegaan. Zo moeilijk kon het niet zijn … toch? ; ) Het wijst eigenlijk ook allemaal voor zich alleen is het wel belangrijk dat je de kleurtjes op de juiste manier in de flesjes hangt. Deze moet je vervolgens maar een heel klein stukje opendraaien en dan drukken om een paar druppels kleur in het nagellakflesje te laten lopen. Vervolgens kun je er wel of niet nog een beetje glitter bij doen, maar net wat je mooi vindt en daarna vul je het af met de ‘MILK’. Dit is de basislak.

Let op de juiste verhouding

Op de gebruiksaanwijzing, die bij ons aan de binnenkant van de doos was vastgeplakt, staat precies beschreven hoeveel je van de kleur en van de MILK moet druppelen. Doe je dit niet in de verhouding die beschreven staat dan pakt de nagellak niet goed op je vinger en zal het er snel afslijten. Overal glitter doorheen doen is natuurlijk wel zo leuk want dan heb je wat meer te doen. : )

Draaien voor de show

Nadat het potje gevuld was met de juiste kleur — de dames hadden meerder kleuren met elkaar gemengd om zo een eigen nieuwe kleur te maken — werd het flesje vastgezet in het draaimechanisme. Hiermee kun je de kleur goed laten mengen met de basislak en eventuele glitters. Het vergt wel wat geduld want hoewel het draaien niet zwaar gaat, duurt het even voordat het goed door elkaar gelopen is. De dames hebben het naderhand nog even in de hand een zwieper gegeven, daarna was het ook helemaal goed gemengd. Het draaimechanisme is dus vooral voor de ‘echte showmasters’.

Toen alle kleuren gemengd waren, werden de nagels mooi gelakt en hier en daar werd nog een toffe sticker geplakt. Ook werden er nepnagels gelakt en vervolgens op de eigen vingers geplakt, net echt. Handig zijn ook de krukjes die er bij zitten, hier kan een kindervinger mooi in rusten tijdens het lakken. Net als bij de echte manicure, kopje thee erbij, roddelblad en genieten maar!

Winactie

De dames hebben zich goed vermaakt en heerlijk getut met de Num Noms Nailpolish maker. Absoluut een leuke sinterklaastip voor de echte Num Noms fans! Maar we laten je uiteraard niet wachten tot 5 december, wij mogen nu al een volger van mamaisthuis blij maken. Is jouw kindje een echte tuttebel of misschien wel de allergrootste Num Noms verzamelaar ter wereld? Doe dan snel mee en wie weet heb jij op pakjesavond een fantastisch cadeau te geven.

Wat moet je doen om kans te maken:

  • Laat hieronder in een reactie weten voor wie je meedoet.
  • We waarderen het als je de pagina van mamaisthuis een like geeft.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook zodat we jou kunnen traceren mocht je de winnaar zijn.

Heel veel succes, op woensdag 15 november lees je hier wie de winnaar is. We zullen er voor zorgen dat het verstuurd wordt voordat Sinterklaas in het land is. Geniet van het weekend allemaal!

Winnaar: 

Iets laten dan verwacht door ‘storm op zee ;-)’ maar hier is dan eindelijk de winnaar: Rianne Berkepies, jij kunt een fantastisch cadeau geven met pakjesavond. Bedankt allemaal voor het meedoen en een fijne avond gewenst!