Tijn, wie kent hem niet en wie heeft hem vorig jaar niet in het hart gesloten. Een kleine jongen, aan het begin van zijn leven, dat helaas niet lang meer zal duren. Tijn lijdt aan hersenstamkanker: een ongeneeslijke ziekte met een levensverwachting van hooguit een jaar. 

tijn1

Hij verwierf eind vorig jaar veel aandacht met zijn nagellak-actie voor Serious Request van radiostation 3FM. Hiermee haalde hij ruim 2½ miljoen op waarmee hij talloze kinderen in leven hield. Helaas ziet het er voor Tijn een stuk minder goed uit … Maar ‘onze’ kleine grote held gaat door met geld inzamelen omdat hij kinderen met dezelfde ziekte een kans wil geven. Voor hem komt alle hulp te laat, hij kant niet meer beter worden. Per jaar krijgen 100 kinderen de diagnose DIPG, allen zonder enige kans op overleving.

Tijn wil graag een nieuwe behandelmethode naar Nederland halen en daarom start hij nog één keer een eigen crowdfunding-actie, nu voor Stichting Semmy. Alle opbrengsten gaan naar deze stichting zodat er een nieuwe behandelmethode naar Nederland kan worden gehaald, waarmee CED (‘convection-enhanced delivery’) mogelijk wordt. Zo hebben kinderen zoals Tijn mogelijk toch een kans.

 

De actie ‘Lak door Tijn’

Net als de vorige actie draait het nu ook weer om kleur en nagels. Je raadt het al: we gaan weer massaal nagels lakken. Hoe tof is dat! Ja ook jullie, vaders, opa’s en zonen, kies je mooiste kleur en vergeet niet dat je naast die 10 vingers ook nog 10 tenen hebt. Het is tenslotte mooi weer, dus slippers aan en kleur je wereld, die van Tijn en al die andere kinderen die het zo ontzettend verdienen. Dit keer maakt Tijn het je makkelijk: hij heeft alvast de vier mooiste kleuren voor je uitgezocht. Tijns lievelingskleuren! Blauw, paars, rood en roze. En weet je wat nog handiger is: je bestelt ze zo vanuit je luie stoel en maakt daarmee meteen geld over voor onderzoek. Onderzoek dat ontzettend hard nodig is. Dus koop hier een potje LAK voor 10 euro en #lakdoor. En post ook vooral een mooie foto op social media met de hashtag #lakdoor, als je je vingers en tenen in de lak hebt gezet. Dan kan Tijn meegenieten van weer een zeer succesvolle actie! Tip: binnenkort een kinderfeestje, geef een echte Tijn nagellak cadeau; leuk om te krijgen en wellicht geef je daarmee kindjes met dezelfde ziekte als Tijn meer kans op hun volgend verjaardagsfeestje.

blauw_nagellakroze_nagellak

De machine

Elk jaar krijgen, alleen al in Europa, 400 kinderen hersenstamkanker. Deze kinderen zijn gemiddeld 6 jaar. Net als Tijn. De meeste kinderen overlijden binnen 2 jaar. De tumor zit namelijk in de hersenstam, een plek waar je niet kunt opereren en waar medicijnen slecht aankomen. Daarom wil Stichting Semmy met het opgehaalde geld een speciale robot naar Nederland halen, waarmee de CED-behandeling mogelijk wordt. Hiermee kunnen medicijnen veel beter op de juiste plek komen. Met CED worden medicijnen door middel van hele dunne rietjes heel langzaam — soms zelfs gedurende meerdere dagen — in de tumor gebracht. Het doel is dan ook om minstens 1 miljoen euro op te halen. Dan kan de machine worden aangeschaft, onderhouden worden en kunnen meerdere kinderen met DIPG worden behandeld.

machine