Mama is ondernemer

Loft73: verblijven in een hip appartement in bruisend Den Bosch!

Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Anchelina, moeder van een ondernemende zoon van 8 — genaamd Reef — en trotse eigenaresse van een prachtig appartement in Brabant. Anchelina heeft altijd met veel plezier in het onderwijs gewerkt maar dit schooljaar heeft ze besloten zich volledig te gaan richten op haar mooie plekje in Den Bosch.

Het gaat goed met de verhuur van Loft73 zoals haar mooie loft in het bruisend stadshart van Den Bosch heet. Het appartement is de ideale uitvalsbasis om de stad én omgeving te verkennen. Leuk voor stellen maar zeker ook voor gezinnen aangezien het 2 slaapkamers en een dakterras heeft. Een fantastische plek die door Anchelina zelf op en top gestyled wordt en meegaat met seizoenen en trends. Een plek waar je tot rust komt, je thuis zult voelen en die uitnodigt om het al het moois van Den Bosch te gaan ontdekken.

Wanneer en waarom ben je begonnen met het verhuren van Loft73?

Het was altijd al mijn droom om een eigen bed and breakfast te beginnen. Alleen was het niet handig dat aan huis te doen aangezien we zelf ook een klein kind hadden toentertijd. Ik heb mijn appartement in Den Bosch een tijd verhuurt aan een stel dat op een gegeven moment kinderen kreeg en ging verhuizen. Voor mij was dát het moment: ‘nu ga ik de stap zetten en mijn eigen bedrijf oprichten’.

Uiteindelijk ben ik na een goede voorbereiding in februari 2014 begonnen met Loft73. Ik heb eerst goed gekeken naar het aanbod van dit soort plekjes in Den Bosch en de prijzen die daarbij horen. Ook heb ik in mijn eigen omgeving navraag gedaan naar de wensen ten aanzien van een ‘vakantiewoning’ in het hart van de stad. Welke verwachtingen hadden mensen van het huren van een loft voor een weekend of midweek? Met deze informatie ben ik aan de slag gegaan om zo goed mogelijk een concept neer te zetten.

Loft73 Den Bosch

Gaandeweg de tijd dat Loft73 bestaat, zijn er wat mogelijkheden bij gekomen maar er zijn ook dingen weggevallen. Zo was het ontbijt voorheen standaard bij de huur inbegrepen, tegenwoordig lever ik op verzoek een ontbijtmand met producten naar keuze. De mand is te reserveren tegen kostprijs. Dit werkt veel beter want veel mensen kiezen ervoor om even gezellig de stad in te gaan voor een ontbijt. Met de mand als optie hoeven we ook geen producten weg te gooien. Maar het verblijf is nog veel verder uit te breiden met allerlei extra’s zoals verse bloemen, heerlijke bonbons en hapjes.

Loft73 Den Bosch

Hoe is de naam van je bedrijf ontstaan?

De naam is verzonnen door vrienden. Het appartement dat eigenlijk niet helemaal open is, heeft volgens hen wel die loft-achtige uitstraling. Een naam die fijn en hip klinkt en ook voor andere nationaliteiten makkelijk uit te spreken is. Niet onbelangrijk want Den Bosch is een stad die ook door buitenlandse toeristen graag bezocht wordt. Kort en bondig om makkelijk te kunnen onthouden. Ideaal want zo wordt het ook sneller via mond tot mond reclame als tip genoemd.

Loft73 Den Bosch

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Ik vind het ondernemen rondom Loft73 in combinatie met het moederschap goed te doen. Mensen checken meestal overdag of in het weekend in. Wanneer Reef op school zit heb ik alle tijd om zaken te regelen. Toen ik net begonnen was met mijn eigen bedrijf deed ik alles zelf maar tegenwoordig heb ik hulp van twee schatten van meiden. Anke en Jane die af en toe waarnemen voor mij, heel fijn. De administratie houd ik zelf bij en doe ik wanneer ik tijd heb.

Loft73 Den Bosch

Wat maakt Loft73 zo bijzonder?

Ik doe er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken. Ze moeten terug kunnen kijken op een fijn en ontspannen verblijf. Het mag ze aan niets ontbreken en daarom zorg ik met de verhuur van Loft73 voor net dat beetje extra. Gasten kunnen kiezen uit beddenopmaak met één- of tweepersoons dekbedden. Bij binnenkomst staan de basics zoals doucheproducten, toiletpapier, Nespresso-cups, suiker, zoetjes en kruiden klaar. Ook is er een mandje aanwezig met daarin tandenborstels, scheermesjes en scheerschuim. Mocht je Loft73 bezoeken en in alle haast iets vergeten zijn dan kun je alsnog meteen genieten op dit mooie plekje want alles is aanwezig.

Loft73 Den Bosch

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Ik heb nog heel veel leuke plannen met Loft73 en hoop dan ook dat ik over vijf jaar echt naam gemaakt heb met deze fantastische plek in Den Bosch. Een samenwerking met een mooi tijdschrift zoals VT-wonen of leuke ondernemers in de buurt staat hoog op mijn wishlist.

Wanneer je in Loft73 verblijft mag je met korting gaan shoppen bij Oerwoud, superleuk! Daarnaast geef ik ook ieder jaar een gratis nacht weg aan een bepaalde doelgroep. Zo maak ik op een leuke pakkende manier reclame en komt mijn bedrijf positief in beeld. Naast alle ideeën die ik nog heb, blijf ik de loft ook verbeteren aan de hand van feedback die ik krijg van mijn gasten. Het kan en gaat alleen maar nog mooier en leuker worden!

Loft73 Den Bosch

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Loft73-

Comments

 • Sanne

  14/11/2017

  Wat prachtig is loft, mooi om eens een ondernemer wat beter te leren kennen. Ziet er echt wel gezellig uit om daar te overnachten.

  Reply to Sanne
 • Ellen

  14/11/2017

  Wat ontzettend gezellig en mooi! Fijn om hierover meer te lezen!

  Reply to Ellen
 • Elke

  14/11/2017

  Ik vind dit echt geweldig ingericht, lekker modern een zeer licht! Vooral die hanglampen boven tafel zijn geweldig leuk!

  Reply to Elke
 • Laura Martens

  14/11/2017

  Ik vind het er echt super gezellig en mooi gestyled uitzien! Lijkt me leuk wonen daar! Die hanglampen boven de tafel vind ik echt tof!

  Reply to Laura
 • Eva van den Bergh

  13/11/2017

  Den Bosch is zeker een mooie stad voor zoiets! Leuk trouwens dat het verblijf uit te breiden is met dingen als verse bloemen! Echt origineel 🙂

  Reply to Eva
 • Natalie

  13/11/2017

  Dit lijkt me echt een appje voor mij! Leuk, licht en modern ingericht, meer heb ik niet nodig!

  Reply to Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Creëer je eigen geur-en-kleur lak met de Num Noms Nailpolish Maker (winactie=gesloten)

McDonald's steunt het mooie werk van het Ronald McDonald Kinderfonds