Elke donderdag gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

kamer Logan 2

De muur met de vlinders en takken

Even voorstellen

Vandaag gaan we binnenkijken in de babykamer van Logan.  Mandy en haar man Danny wonen samen met hun 4 kinderen, Dex van 5½ jaar, Jace van 4½ jaar, Dane van bijna 3 jaar en baby Logan van 7 maanden, in een tussenwoning in Papendrecht. Ze vormen met zijn zessen een samengesteld gezin.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

In het begin van de zwangerschap was ik er heilig van overtuigd dat we een jongetje zouden krijgen. Ik had in mijn hoofd het stoere kamertje voor een baby boy al helemaal uitgestippeld. Toen later tijdens de echo bleek dat er geen piemeltje aan dit kindje vastzat, heb ik deze ideeën overboord moeten gooien en ben ik een andere stijl gaan zoeken. Inspiratie voor een meidenkamertje vond ik onder andere op Pinterest waar ik een muur tegenkwam met de takken die wij later ook bevestigd hebben met daarbij vlinders in pasteltinten. Ik ben nooit fan geweest van de kleur roze dus hebben we als basiskleuren grijs en mintgroen genomen. We hebben er een echte meidenkamer van weten te maken door wat lieve en roze accessoires te gebruiken.

Het hangkastje

Het hangkastje

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

In het kamertje van onze dochter Logan staan nieuwe en tweedehands spullen. Zo hebben we de commode en de kledingkast van mijn jongste zoon weer in gebruik genomen, deze was ooit geel van kleur. Het schattige bedje vond ik op marktplaats en bij Studio Schattig hebben wij een vintage wiegje laten restylen naar onze wensen. Het kastje dat boven de commode hangt, stond aan de andere kant van het land te koop. Mijn man heeft deze opgehaald omdat ik al lang op zoek was naar een ouderwets hangkastje om op te knappen. Dit kastje was precies wat ik zocht. De deurtjes die er oorspronkelijk in zaten heb ik er uit gehaald en ook heb ik er andere knopjes opgezet. Naast de vintage meubeltjes zijn veel accessoires nieuw, zoals onder andere de vlindertjes die we via aliexpress.com hebben gekocht. De takken heb ik bij een plantenzaak online gekocht.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Het vogelhuisje aan de muur bij de takken hebben wij zelf gemaakt. Er zit een muziekdoosje in. Dit huisje heeft eerder op de kamer van mijn zoon gehangen maar toen was hij blauw met wit. De vlinderwand hebben wij zelf bedacht en uitgewerkt met losse vlindertjes die we online gekocht hebben.

Is er iets in het kamertje wat een emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Eigenlijk heeft de hele kamer een emotionele waarde vanwege het feit dat we pas na 1.5 jaar zwanger raakten middels een ICSI traject dat wat lastiger verliep dan we dachten. Dat we de meubeltjes die ik eerder in de kamer van mijn zoon had staan, nu eindelijk in deze kamer een plek hebben kunnen geven, heeft ook een bijzondere betekenis voor ons.

Wiegje en kledingkast die voorheen in Dace zijn kamer stond

Kledingkast die voorheen in de kamer van Dane stond

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Toen wij begonnen met het kamertje van Logan, had ik steeds een bepaald soort kastje in mijn gedachten. Het was alleen heel lastig om deze ook daadwerkelijk te vinden. Na een lange zoektocht vonden we deze gelukkig via internet. Verder hebben we geen tegenvallers gehad tijdens het klussen of inrichten van het kamertje.

Wanneer was het kamertje klaar, hoeveel weken voor de uitgerekende datum?

Het kamertje voor Logan was met ruim 33 weken klaar we hebben toen de laatste spullen nog gekocht en 2 dagen later werd Logan geboren. De babykamer was dus net op tijd klaar!

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Hoeveel het kamertje alles bij elkaar gekost heeft, weten we niet precies. Veel spullen hadden we al, andere spullen zijn tweedehands en hebben we opgeknapt en sommige accessoires zijn nieuw. We zijn al heel vroeg in de zwangerschap begonnen met spullen kopen zodat we voldoende tijd hadden om op een rustig en prettig tempo met het kamertje bezig te zijn.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Het mooie wiegje van Logan komt van Studio Schattig, zij knapt vintage wiegjes op naar de wensen van de klant. Echt een aanrader! Ook de aankleedkussenhoes en lakentjes hebben we bij Studio Schattig gekocht. De vlindertjes die op de muur zijn verwerkt kochten we via aliexpress.com. Het bedje van ons meisje is van Queen Ann.

kamer Logan 5

Het wiegje en het bedje

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Het kamertje is precies geworden zoals ik mij van tevoren had voorgesteld. Wij zijn ontzettend trots dat de baby en het kamertje er mochten komen. Ik ben heel blij dat het kastje uiteindelijk ook ergens te koop was en nu een mooi plekje op het kamertje heeft gekregen.