Elke donderdag gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

FB_IMG_1451734103250Even voorstellen

Vandaag gaan we binnenkijken in de kinderkamer van Jace en Dane.  Mandy en haar man Danny wonen samen met hun 4 kinderen, Dex van 5½ jaar, Jace van 4½ jaar, Dane van bijna 3 jaar en baby Logan van 7 maanden, in een tussenwoning in Papendrecht. Ze vormen met zijn zessen een samengesteld gezin.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

We hebben aan Jace, de oudste van de twee die op zolder een kamer kregen, gevraagd wat voor soort kamer hij wilde. Jace riep meteen ‘Mike de Ridder’ maar gelukkig bleek hij daar niet heel erg zeker over. Daarna gaf hij aan dat hij een echte brandweerkamer wilde en dat leek mij een leuk idee om op verder te borduren. Ik ben toen allerlei accessoires en meubels gaan zoeken die bij dit thema passen en kwam al snel met het idee om er een echte Engelse brandweerkazerne van te maken. Alle inspiratie, meubels en accessoires die ik tegenkwam op internet heb ik verwerkt in een moodboard. Deze heeft later als uitgangspunt voor de styling en inrichting van het kamertje gediend.

FB_IMG_1451734098223

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

In het kamertje staan zowel nieuwe als tweedehands spullen. Het bed hebben we gemaakt van een nieuw KURA bed en een kastje met speelgoedbakken welke als trap dient. Beide komen bij IKEA vandaan. De kledingkast heeft vroeger op mijn eigen meidenkamer gestaan. In het gezellige hoekje staat een stoel die ik op Marktplaats heb gevonden, het bankje is nieuw en de kist, die gebruikt wordt als tafeltje, is ook nieuw.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Ja het bed hebben we zelf ontworpen en heb ik zelf in elkaar gezet wat nog best een hele klus was. Ik heb er een tweede lattenbodem in gemaakt, bekleed met dik mdf, plankjes en uiteindelijk geverfd. Het is een heel mooi, solide en stoer bed geworden. De letters op het bed maken het geheel helemaal af! De muur op onderstaande foto hebben we behangen en daarbij hebben we de deur meegenomen zodat het één geheel is geworden.

12695841_160886417623685_873657606_n

Is er iets in het kamertje wat een emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

In het kamertje gebruiken de jongens de kledingkast die ik vroeger als meisje ook op mijn kamer had staan. Dat deze kast nu een plekje heeft gekregen in de stoere kamer van onze jongens, is natuurlijk wel speciaal.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Vooral het maken van het brandweerbed bleek meer werk te zijn dan we van te voren hadden gedacht. Ook het behangen van de deur was lastig, vooral om het geheel op zowel de deur als de muur die daarop aansluit, mooi strak te krijgen.

kamer Jace en Dane 3 - kopieWat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

We hebben veel dingen in de loop van de tijd verzameld, nieuw of tweedehands gekocht. Het is een schatting maar ik denk dat het kamertje alles bij elkaar zo’n 1000 euro heeft gekost.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

De meubels die we gebruikt hebben om het bed te maken hebben we allemaal bij IKEA gekocht. Het stoere kleed dat op de grond ligt is van Roobol. De kist in het zithoekje is bij Kwantum gekocht. De gave muurposter hebben we bij Europosters gekocht en het stoere brandweerpak dat aan de peddel hangt hebben we bij 4KidsNederland besteld.

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, het is helemaal de stijl geworden zoals we in gedachten hadden. Onze jongens zijn heel blij met hun stoere kamertje en wij ook!