Zoals het er nu naar uitziet, krijgen we geen witte kerst. Stiekem vind ik het best jammer dat de sneeuw al twee weken eerder viel. Ik weet nog toen Bloem 2½ jaar was, hoe gaaf de wereld er met de feestdagen uitzag. Oké, bagger en glibberen op de weg is ook niet alles maar mooi was het wel. 

Het blijft iets magisch hebben en het voelt alsof het zo hoort, wanneer de vlokken daadwerkelijk op eerste en tweede kerstdag naar beneden dwarrelen.

Winterweken Madurodam

Een echte Fries, een beetje dan

Zo vlak voor de feestdagen is er eigenlijk niets leuker dan alvast sfeer te gaan proeven bij een winters event. In het hele land vind je gezellige kerstmarkten en overdekte ijsbanen. Ook worden er tal van evenementen georganiseerd die alles te maken hebben met kou, ijs en koek-en-zopie. Ik ben wat dat betreft misschien toch een beetje een echte Fries; ik houd van winterse kou en de buitenactiviteiten die daarbij horen.

Winterweken Madurodam

Op ontdekkingstocht tijdens de avondopenstelling

Toen wij twee weken geleden de uitnodiging kregen of we de Winterweken in Madurodam wilden bezoeken hoefde ik niet lang na te denken. Een paar jaar geleden waren we al met de meiden naar Madurodam geweest en nu met de kleine man erbij het park bezoeken leek ons een fantastisch plan zo vlak voor kerst. Alleen al omdat hij helemaal op kan gaan in lichtjes en alles wat bij kerst hoort. Super dus om tijdens een avondopenstelling met zijn vijven op ontdekkingstocht te gaan.

Winterweken Madurodam

Een paar jaar ouder

Afgelopen zaterdag zijn we er in de middag naartoe gegaan. We wilden eerst nog even in het licht rondlopen, om vervolgens wat te eten en daarna het verlichte park te gaan bewonderen. En dat is gelukt. Wat was het een beleving. De meiden waren net zo enthousiast — misschien zelfs iets meer door de sfeer — als de vorige keer. Inmiddels een paar jaartjes ouder konden ze nu ook echt op zoek naar kerken, monumenten en attracties die ze kenden. De Domtoren en de Sint-Janskathedraal van Den Bosch waren dan ook snel gevonden.

Winterweken Madurodam

Ontspannen avond in de buitenlucht

Onze kleine man liep helemaal betoverd rond in het donker. Hij keek zijn ogen uit. Vooral Schiphol, de sneeuwpop en de trein die af en toe langsreed trokken zijn aandacht. Mooi om te zien en superleuk voor ons om de kinderen zo een beetje van onze rijke historie bij te brengen. Soms wilden ze ergens iets over weten en soms liepen ze op eigen houtje door het park op zoek naar mooie lichtjes en muziekjes. Voor ons een heerlijke ontspannen avond zo in de frisse buitenlucht.

De meiden gingen helemaal los op Armin van Buren. Yep ook dat is cultuurerfgoed. ; ) Ze hebben wel drie keer achter de dj-tafel gestaan en ik moet zeggen; het zou zo maar eens kunnen dat we over een paar jaar de hele wereld over vliegen met die twee!

Winterweken Madurodam

Genoeg te doen en te zien

Tijdens de Winterweken is het park verlicht met meer dan 50.000 schitterende lichtjes, besneeuwde kerstbomen, een gezellig kampvuur en schaatsende Madurodammertjes op de grachten. Echt iets om gezien te hebben om zo in één keer volledig in de kerstsfeer te komen. Al voor de entree vind je een reusachtige kerstboom. Wij vonden het af en toe voelen alsof alles op normale schaal was gemaakt. Alsof we ons in de straatjes begaven, zo gezellig was het er. Alsof wijzelf miniaturen waren in een sprookje.

Winterweken Madurodam

Speciale openingstijden tijdens de Winterweken

Mocht je nog niet de hele kerstvakantie volgepland hebben of zelfs met de kerstdagen nog tijd over hebben, dan kan ik je de Winterweken van harte aanbevelen. Tijdens de Winterweken gelden speciale openingstijden. De avondopenstelling is echt een aanrader, zo mooi hoe Nederland er dan uit ziet! En het is tevens de enige tijd in het jaar dat je het park in het donker en verlicht kunt bewonderen.

Winterweken Madurodam

De openingstijden zijn als volgt:

Zaterdag 23 december: 10:00 – 20:00 uur
Zondag 24 en maandag 25 december: 10:00 – 17:00 uur
Dinsdag 26 – zaterdag 30 december: 10:00 – 20:00 uur
Zondag 31 december: 10:00 – 17:00 uur
Maandag 1 januari: 11:00 – 17:00 uur
Dinsdag 2 – zondag 7 januari: 10:00 – 20:00 uur

Winterweken Madurodam

WIN WIN WIN

Mamaisthuis zou mamaisthuis niet zijn als we niet ook voor jullie iets leuks hebben. Wij mogen namelijk twee gezinnen entreekaartjes cadeau doen voor de de magische Winterweken in Madurodam. Supertof toch? Je mag helemaal zelf beslissen wanneer je wilt gaan en met wie. We mogen 2×4 kaarten weggeven, dus leef je uit!

Hoe doe je mee:

  • We waarderen het als je de Facebookpagina van mamaisthuis een like geeft.
  • Laat hieronder in de comments weten met wie je zou willen gaan.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook zodat we jou kunnen traceren mocht je de winnaar zijn.

De actie loopt tot en met 22 december zodat je daarna nog genoeg dagen hebt om uit te kiezen voor je bezoek aan Madurodam. Heel veel succes allemaal en een mooie dag gewenst!

Winnaars:

Hoera, Christa Siepe en Annet Op Den Dries, jullie hebben gewonnen, van harte! Iedereen bedankt voor het meedoen en heerlijke feestdagen gewenst!

Winterweken Madurodam