Floris wordt steeds ondernemender. Hij ontdekt de grote wereld op zijn eigen manier. Zo is hij gek van autorijden, heerlijk vindt ‘ie dat. Nu hij groter wordt, kijkt hij steeds meer naar buiten. Hij wijst en brabbelt er op los en is oprecht geïnteresseerd in de wereld om zich heen.

Nu wandelen we veel met goed weer. Maar als het op vervoer aankomt, past fietsen veel beter bij deze ontdekkingsfase. Niet hijzelf natuurlijk, dat zou compleet onverstandig zijn voor een dreumes van net één. Maar gezellig bij papa of mama achterop de fiets, wat een avontuur.

We hadden ons — voordat we afgelopen februari de Negenmaandenbeurs bezochten — al eens verdiept in de wereld van fietsstoeltjes. En eerlijk? We vonden niets waar we echt enthousiast over waren. Erwin wil veiligheid, gemak en een fijne prijs. Ik wil vooral veiligheid. En ja, mijn oog wil ook wat. Vond ik iets mooi, dan was het qua veiligheid niet hetgeen hij voor ogen had. Kortom, het leek maar niet te lukken. We besloten het even te laten rusten, fietsen was immers nog niet direct aan de orde op dat moment.

file8 (3) (002)

Urban Iki: Comfort meets style

En toen was daar de ontmoeting met het merk Urban Iki! Ik vertelde jullie in mijn blog naar aanleiding van de Negenmaandenbeurs dat wij daar een fietsstoeltje zagen dat we zo ontzettend mooi vonden. We gingen ervan uit dat dit merk behoorlijk prijzig zou zijn gezien het fraaie uiterlijk. In eerste instantie liepen we daarom verder langs alle andere stands. Echter bleef het stoeltje mijn man zo bij, dat hij er speciaal nog eens voor terug liep. Ik was op slag verliefd op het design van dit bijzondere fietsstoeltje. Mijn man viel direct voor het slimme ontwerp. Zijn technisch mannenhart gaat nu eenmaal sneller kloppen van nieuwe, innovatieve ontwerpen. Goed geïnformeerd en een mooie folder rijker gingen we naar huis. Inmiddels mogen we deze beauty in het echt bekijken. En testen. Uitgebreid testen. En wanneer kan dat nu beter dan met het mooie weer van de afgelopen tijd!

Ik voel mij zo Iki!

Misschien kennen jullie Urban Iki nog niet zo goed, het stoeltje is nog niet lang op de markt. Urban Iki brengt graag een beetje ‘Iki’ in ons leven. Iki is een onderdeel van de Japanse cultuur. Dit mooie merk heeft zijn roots in Japan en juist daarom is het ook onderdeel van het merk. Iki laat zich moeilijk omschrijven. Maar je voelt en beleeft het als je het ziet. En precies dat heb ik nu. Elke keer als ik het stoeltje zie. Daarnaast gaat het merk voor mooi in alledaagse dingen. Daarom is er veel aandacht voor het ontwerp. Geen ingewikkeld design, wel origineel, veilig en functioneel.

file3 (2) (002)

East meets west

In Urban Iki by OGK komen Nederlands ontwerp en Japanse technologie samen. Er wordt gebruik gemaakt van nuchtere slimheid om de producten betaalbaar te houden. Zo gaat het in dit ontwerp niet om het Nederlands ‘zijn’ maar vooral om de mentaliteit die daarbij hoort. Onconventioneel, minimalistisch, creatief en een beetje gedurfd. Kinderfietszitjes gecreëerd, technisch ontwikkeld en geproduceerd in eigen fabrieken, volgens hoge Japanse kwaliteits- en veiligheidsnormen. Wat een prachtige combinatie! En uiteraard is het stoeltje getest op veiligheid en kwaliteit. Zo voldoen de stoeltjes, naast de eigen strenge Japanse eisen, aan de Europese EN14344-norm. Daarnaast hebben Urban Iki fietsstoeltjes het TÜV-certificaat ontvangen. Als moeder vind ik het heel belangrijk om zulke dingen te weten. Het geeft mij een fijn gevoel, te weten dat ik mijn kindje op een veilige manier vervoer.

file3 (4) (002)

Goed, nu jullie weten waar Urban Iki voor staat kunnen we weer verder met het stoeltje dat wij mochten testen met onze prins Floris. Ik zag het stoeltje voor het eerst en het laatst tijdens de beurs. Dus toen ik de doos opende viel mij meteen weer het gave design op. Mooi stevig materiaal, mooie vormgeving en een onwijs gave print op de achterkant van de stoel. Hier wil ik mijn zoon in zien genieten en stralen! Ik koos voor de combinatie Aotake mint/white. Lekker zomers en geschikt voor zowel een jongen als een meisje. Overigens is het naast de uitgebreide collectie ook mogelijk om je eigen stoel samen te stellen. Er is heel veel keuze in kleuren en mogelijke combinaties. We kozen voor een zitje achterop. Geschikt vanaf 9 maanden tot 6 jaar. file (2) (002)

Vanaf de aankoop een succes

Nu ben ik zelf niet bepaald handig. Eigenlijk helemaal niet zelfs. Hoeft ook niet, want ik heb een hele handige man. De montage liet ik voor alle zekerheid dan ook aan hem over. Op de website staat het: binnen vijf minuten te monteren. We namen de proef op de som. En ja hoor! Nog binnen de vijf minuten was het stoeltje gemonteerd op mijn fiets. Alles wat je nodig hebt voor de montage van het stoeltje wordt meegeleverd. De eerste stap is het monteren van het montageframe op de bagagedrager. Zodra je dit geplaatst hebt, schuif je de voetsteunen vast onder aan de stoel. Vervolgens plaats je het geheel op het montageframe met het handige Click & Go vergrendelingssysteem. Door dit Click & Go systeem en een extra montageframe dat verkrijgbaar is als accessoire, plaats je het stoeltje eventueel gemakkelijk op een andere fiets. Geld besparen op een extra fietsstoeltje voor bij bijvoorbeeld opa en oma. Hoe handig en voordelig is dat? Wat ik ook heel handig vind is het persoonlijk in te stellen cijferslot. Toch een extra ‘zekerheidje’.

file (4) (002)

Ready to go!

Aangezien de montage zo gebeurd was, konden we al gauw op pad. Floris in het stoeltje zetten gaat supermakkelijk, doordat je de gordels kunt bedienen met slechts een hand. Je klikt beide gordels apart vast. Zo heb je te allen tijde een hand vrij voor je kindje. Daarnaast kun je de 5-punts veiligheidsgordel volledig ‘wegleggen’. Heel fijn als je een bewegelijke dreumes in het stoeltje moet zetten. Alweer een enorme plus voor Urban Iki. De mooi vormgegeven schouderbeschermers zorgen ervoor dat de gordels prettig aanvoelen voor je kindje. Doordat de veiligheidsgordel veel extra ruimte biedt, groeit het stoeltje met je kindje mee. En hoef je je ook niet druk te maken als het weer tijd is voor de winterjas. Overigens hield ik vrij veel gordel ‘over’. Nu kan dit geen kwaad: door de dichte zijkanten van de stoel komt het niet tussen de spaken van je fiets. Ik koos er echter zelf voor om ze ‘op te bergen’. Dit kan prima in de ‘gordelgaten’ die je over hebt. Nog even de voetsteunen en voetbandjes instellen en klaar. Ook in zowel de steunen als de bandjes zit veel ruimte om te verstellen. Zo kun je zelf — samen met je kindje — een comfortabele houding instellen.

Floris heeft zo genoten! En wij dus ook. Door het zachte, waterdichte kussen zit hij heel comfortabel. Ook goed om te weten voor ons mama’s: dat mooie kussen is makkelijk schoon te houden. Door de ronde kuipvorm van het stoeltje oogt het geheel relaxt. En alle mama’s weten: een blije en relaxte dreumes is een blije mama! De lach op zijn gezicht en het vrolijke gebrabbel achter mij op de fiets zijn voor mij een bevestiging van wat ik al dacht: ook voor Floris is dit stoeltje meer dan geslaagd. Blijkbaar zit het zitje daarbij ook nog eens zo lekker dat je er prima in kunt slapen, zo demonstreerde Floris ons na een hele middag op pad te zijn geweest. Heerlijk! Met het fietsstoeltje van Urban Iki ben ik verzekerd van veiligheid, kwaliteit en stijl. Een aanrader wat ons betreft!

header-voorzitje-800x400

Winactie

Wat een gaaf merk hè, echt een aanwinst voor de Nederlandse markt. Ben jij ook toe aan het grote fiets-avontuur met je kleintje, dan hebben wij iets waanzinnigs voor jou. We mogen namelijk een trouwe volger van mamaisthuis blij maken met een voorzitje + windscherm naar keuze! Je mag het zitje helemaal zelf samenstellen, in de kleuren die jij mooi vindt.

Hoe doe je mee:

Heel veel succes met deze toffe actie! Deze loopt tot en met 20 juni, daarna lees je hier wie de gelukkige winnaar is! Een zonnige dag gewenst!

Winnaar: 

Hoera, we hebben een winnaar: Marjanne Elzinga, van harte met dit gave stoeltje + windscherm. Iedereen bedankt voor het meedoen en een mooi weekend gewenst!