Je kunt je als volwassene bijna niet voorstellen dat je alles in het leven hebt moeten leren. Dat je liggend tot ontwikkeling kwam in de buik, liggend werd geboren en vanuit diezelfde positie heel langzaamaan in je eigen tempo steeds meer dingen eigen maakte. 

Het leven van een ouder en kind staat bol van mooie mijlpalen, iedere keer weer die verrassing van ‘Kijk wat mijn kindje nu doet’. Soms totaal onverwachts snel en soms is na heel lang wachten het moment daar. Mijlpalen worden vastgelegd met talloze foto’s, kiekjes die wanneer je ze later weer bekijkt hetzelfde warme en trotse gevoel teweeg brengen.

foto-21-e1481990068970-574x600

Van liggen naar rollen, van rollen naar tijgeren of kruipen en vanuit die positie naar staan en lopen. Bijzonder en niet te begrijpen dat iets wat nu zo ontzettend normaal en logisch voelt, soms een hele struggle is om te leren. Groot worden met vallen en opstaan, letterlijk, we hebben allemaal diezelfde weg afgelegd en onze ouders hebben waarschijnlijk ook allemaal dezelfde emoties gevoeld.

Eén van de leukste mijlpalen van de baby-dreumesleeftijd vond ik fietsen. Ik was na al die maanden het gehobbel met de kinderwagen meer dan zat en wilde de natuur in met mijn kleintje. Samen de wind door onze haren voelen, langs weilanden en ‘Wat doet een koe? – boehoeeeee’ roepen. Er op uit, de wereld ontdekken en genieten van de verwondering in de oogjes van mijn kleintje. Beide kindjes vonden fietsen fantastisch, soms vielen ze zelfs op de fiets in slaap tijdens een lange rit maar altijd was het fun! Spelen met het windschermpje, wijzen naar en benoemen van alles wat we onderweg tegenkwamen en de godganse weg bellen … triiiiiiiiing! Wat hadden we een lol! Vooral de eerste fase waarin een kindje voorop de fiets zit, vond ik het allerleukst. Dan kon ik tijdens het toeren zo lekker door de haartjes strijken, kusjes geven en was er meer interactie omdat ik precies kon zien waar het kleine vingertje naartoe wees. Deze fase is nu voorbij. Onze dame heeft inmiddels haar eigen hippe bike en gaat er zelf op uit en kleine Jip oefent zijn fiets-skills op zijn eigen stoere driewieler. Hij zit nog wel achterop de fiets en dat is natuurlijk ook hartstikke handig en gezellig maar die eerste keer voor op dat grote metalen apparaat met enorme wielen en een magische bel, die komt nooit meer terug!

foto-3-e1485703430929-870x810

In de tijd dat we ons eerste fietsstoeltje kochten, was er nog niet heel veel keus. Er waren een paar aanbieders op de markt en die boden vooral zitjes aan die praktisch en veilig waren. Design en kleur waren van ondergeschikt belang. Het moest functioneel zijn en verder niet te trendgevoelig. Tegenwoordig is deze lifestylemarkt enorm upcoming en zijn er steeds meer brands en designers die zich aan een innovatief ontwerp wagen. Een zitje moet uiteraard functioneel zijn en comfort en veiligheid bieden maar hé, je reist er het hele (platte) land mee door, dus moet je er natuurlijk wel een beetje mee kunnen shinen. Uiteraard is de echte trekpleister die kleine guitige baby, dreumes of peuter op de fiets maar ook het zitje mag tegenwoordig een echte eye-catcher zijn. Niet alleen de stoeltjes veranderen, ook de mama’s en kindjes die er gebruik van maken zijn met hun tijd mee gegaan. Wat maakt dat er andere wensen en eisen aan een fietsstoeltje gesteld worden dan vroeger.

foto-36-e1480695074869-800x533

Urban Iki by OGK

Eén van de nieuwste merken op dit gebied is Urban Iki. Alleen de naam al, hoe fijn klinkt ‘Urban’, de stijl die de meeste trendy mama’s tof zullen vinden en ‘Iki’, daardoor voelt iedereen zich toch aangesproken. Een hippe naam voor een absoluut hip product. Achter Urban Iki zit het bedrijf OGK. OGK bestaat al meer dan 80 jaar en is marktleider in Japan op het gebied van kinderfietszitjes en accessoires. Niet alleen Nederland is een uitgesproken fietsland, ook in Japan zie je in elke straat producten van dit mooie merk voorbij komen. De familie Kimura van OGK had als doel de Europese markt ontdekken en hun verhaal vertellen. Dit kwam op het pad van een groep Nederlandse ondernemers en zo is Urban Iki by OGK ontstaan. Door Dutch design te combineren met Japanse technologie ontstaat niet alleen het beste op het gebied van comfort en veiligheid maar ook het mooiste op het gebied van lifestyle en leisure.

foto-11-1-800x533

Een groot voordeel van dit waanzinnig mooie merk is dat mooi, veilig, functioneel én een betaalbare prijs samengaan. Deze stoeltjes en accessoires zijn allemaal heel voordelig geprijsd, maar hebben een chique uitstraling en zijn bovendien TÜV goedgekeurd. Dat wil zeggen dat ze voldoen aan de strengste veiligheidseisen voor kinderfietsstoeltjes die zijn vastgelegd in de Europese EN14344 norm.

Met Urban Iki ben je verzekerd van jarenlang fietsplezier en kun je — dankzij het Click & Go montagesysteem — 5 minuten na aankoop al op de fiets stappen met je kleintje, ideaal. Als ik nog aan het begin van het grote fietsavontuur met mijn kindjes stond, dan wist ik het wel, dan zou Urban Iki zeker op mijn favourites-lijst staan. Ik ben dol op zachte kleuren en mooie warme tinten vind ik persoonlijk erg goed passen bij kleine baby’s en dreumesen. Het benadrukt de zacht- en puurheid van deze kleine wezentjes. Supertof dat Urban Iki de fietsstoeltjes en accessoires in onder andere die tinten heeft uitgebracht.

urban-iki-front-seat_sakura-pink-sukura-pink-600x600

Bij Urban Iki kun je zowel terecht voor een voorzitje, een achterzitje als alle benodigde accessoires. De inspiratie voor de kleuren komt uit Japan. Zo is het voorzitje — de Front seat — onder andere te koop in de mooie kleuren Bincho Black, Aotake Mint Bleu, Sakura Pink en Shinju White. Deze kleuren benadrukken de prachtige belijning van het Dutch Design van de fietsstoeltjes. En het achterzitje — de Rear seat — is onder andere verkrijgbaar in de kleuren Bincho Black, geïnspireerd op Japans Binchotan houtskool en de zacht zoete kleur Sakura Pink, geïnspireerd op de prachtige kersenbloesems die Japan rijk is in de lente!

urban-iki-maxi_aotake-mint-blue-shinju-white-600x600

Op de buitenkant van de stoeltjes vind je een Japanse tintje, een prachtig golfpatroon wat het merk heel erg eigen maakt, heel erg Iki! De filosofie achter dit patroon van golven is geluk. Een gevoel wat je zeker zult ervaren als je gaat toeren met je kleintje voor óf achterop de fiets. Het gehele stoeltje is gemaakt van comfortabel materiaal; zachte schouderbanden en je kleintje kan heerlijk wegzakken op een zacht Iki- kussentje, dat ook nog eens heel goed tegen de regen kan. Zowel het voor- als achterstoeltje heeft een 5-punts veiligheidsgordel. Het bedienen van de sluiting vereist geen kracht en door slechts twee knoppen in te drukken heb je deze geopend. Alles bij Urban Iki ademt kleur en design; ook de veiligheidsgordel is in een mix van grijstinten en geweven in een speciaal patroon.

foto-22-1-e1481902094309-622x600

Be Original!

Ben je helemaal verliefd op dit nieuwe merk en deze designfietsstoeltjes maar wil je graag een eigen Iki, dat kan! Iki staat voor origineel, spontaan en stijlvol. En dus biedt Urban Iki jou de mogelijkheid om uniek te zijn en je eigen stijl te volgen. Kies de kleuren die jij mooi vindt en ontwerp zo je eigen stoeltje. Urban Iki designed by you!

Urban Iki by OGK is klaar om de Nederlandse markt te veroveren en het kan niet anders dan dat het een groot succes wordt, wat een fantastisch merk!

foto-2-800x600

13606816_1195744023782595_1033670402707937629_n

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Urban Iki-