Al sinds mijn kindjes nog maar heel klein waren, slapen ze heerlijk in een slaapzakje. Maar wat heb ik zitten hannesen met het afwisselen van dikke en dunnere slaapzakken. Superfijn was dan ook ‘mijn ontdekking’ dat Puckababy daar een fantastische oplossing voor heeft!

Gedoe met dekentjes, lakentjes, bedjes kort opmaken. Een hydrofiel onder het hoofdje, alles strak ingestopt. Wat ben ik er druk mee geweest. En wat was ik ook altijd bang dat mijn kleintjes onder de berg dekentjes en lakentjes terecht zouden komen. Bij onze tweede — dochter Novah — moest ik echt weer wennen aan dat hele circus! Wat een opluchting toen bleek dat ook onze dame graag in een slaapzakje wilde slapen, net als haar oudere broertje heel lang had gedaan. Een fijne pyjama aan, slaapzakje met mouwtjes eroverheen … dichtritsen maar en ze zijn klaar voor de nacht. Wanneer het heel koud was, wilde ik nog wel eens een dekentje over ze heen leggen. Aangezien mijn beide kindjes het heerlijk vinden om veel bewegingsvrijheid te hebben als ze slapen, probeerde ik dat wel zoveel mogelijk te vermijden. Ik bleef het lastig vinden hoor; inschatten hoe warm ze het nu precies hebben en wanneer switchen tussen een ‘winter’ en een ‘zomer’ slaapzak. Inmiddels heb ik dan ook een hele collectie slaapzakken. Dikke met afritsbare mouwtjes, dikke zonder mouwtjes, dunne met afritsbare mouwtjes, dunne zonder mouwtjes en zelfs van die fijne hydrofielslaapzakjes zonder mouwtjes voor die nachten wanneer het echt sauna is in huize Eijk. Ik heb er een vermogen aan uitgegeven, alles moest voorhanden zijn!

Nu was ik al bekend met de ‘Piep’ van Puckababy, het inbakerslaapzakje. Een waanzinnig schattig ding om te zien, en onwijs mooi gestyled. Helaas: mijn dochter ging zich daar toch mooi niet in laten wurmen en dus was de liefde van korte duur. Maar, mijn meisje is iets ouder geworden en daar kwam ineens een nieuw product van Puckababy mijn kant uit. De ‘Puckababy Bag 4 Seasons’. Een slaapzak die ik uitgerekend ben gaan testen terwijl Nederland collectief surft op een hittegolf! Wat een beauty!

Puckababy voor een fijne en gezonde slaap

Misschien kennen jullie Puckababy nog niet: Puckababy handelt in goede slaap. Het label ontwerpt de mooiste slaapproducten van de beste materialen, om onze kleintjes een gezonde nachtrust te bieden en uitgeslapen te laten ontwaken. Puckababy besteedt buitengewoon veel aandacht aan de veiligheid van haar producten en dat is fijn, want zeg nu zelf: je denkt goed na over wat je wel en niet aan het lijfje van je baby wilt, toch? Puckababy hanteert dan ook onder meer het ecolabel ‘Vertrouwen in Textiel’. Dit betekent dat textielproducten worden getest op schadelijke stoffen en pas worden gebruikt wanneer ze aantoonbaar geen gevaar vormen voor de gezondheid van je kleintje. Het ecolabel mag alleen aan producten worden toegekend wanneer álle onderdelen vrij zijn van schadelijke stoffen. Dat geldt dus ook voor kleine onderdelen als garens en ritsen. Echt álles is getest op onder andere de aanwezigheid van weekmakers en zware metalen. Alle producten worden in Europa ontworpen en gefabriceerd. Vanuit de basisgedachte dat er zonder slaap geen leven is, heeft Puckababy altijd de missie gehad producten te creëren waarmee pasgeboren baby’s en peuters veilig en comfortabel de nacht doorkomen. En dat geloof ik blind, wanneer ik mijn ‘Bag 4 Seasons’ uitpak en onderzoek.

Eén slaapzak het hele jaar door

Terug naar de ‘Bag 4 Seasons’ die ik thuisgestuurd kreeg en waar ik mijn ervaring over mag delen. Wat mij opvalt is het mooie ontwerp van de slaapzak. Super zacht materiaal, een moderne print, luxe afwerking en een prachtig logo. Puckababy heeft van een alledaags product als een slaapzak een echte eyecatcher gemaakt, die je nonchalant over een stoel of ledikant wilt draperen omdat hij te mooi is om te verstoppen. Zoals ik al schreef is het momenteel erg warm. Ik kan het mijn meisje dan ook niet aandoen om haar in de herfst- of wintercombinatie te laten slapen deze dagen. Maar omdat ze tussen maat 86 en 92 in zit, heb ik nog alle tijd om ook die seizoenen te testen. De Puckababy is namelijk geschikt voor kindjes tot een lichaamslengte van 100 cm. Groeien ze daar vervolgens toch uit, dan is er zelfs een Kids variant vanaf 2,5 jaar! Je vraagt je bijna af: maken ze ze ook voor mama’s van 1.83? Anyway, Novah heeft heerlijk geslapen in haar Puckababy Bag. Hij staat haar erg mooi en is heerlijk zacht. Ze is tevreden in slaap gevallen en ondanks de dunne zomerslaapzak heeft ze het heerlijk warm gehad. De Bag heeft een buitenzak van 100% katoen en een binnenkant van 50% teddy en 50% katoen, die je soepel en snel uit de buitenzak kunt ritsen. Op alle plekjes is de slaapzak zacht en comfortabel, ik vind geen prikkende deeltjes van ritsen of iets dergelijks. Alles is netjes weggewerkt achter flapjes, zodat je kindje heerlijk en veilig kan slapen. Aan de binnenvoering zitten zelfs heuse wantjes, handig voor de meest koude nachten die we hier ook kennen in Nederland. De Bag was overigens al heel gauw klaar voor de was, want hier hebben we last van de kiezenbrigade. Dat betekent extreme luiers en helaas moest de slaapzak er ook direct aan geloven. Hij kwam keurig en vlekkeloos uit de was, dus de vuurdoop is direct geweest! Ik ben heel blij met deze Puckababy Bag 4 Seasons. Voor mijn lieve slaapzakkenkindje hoef ik nu nooit meer verschillende soorten slaapzakken in te pakken als we op reis gaan. Met deze Bag heb ik altijd de juist combinatie bij de hand en de zekerheid van uitvoerig geteste materialen.

Lees ook: Babyfavourites! 

18816059_10158700211900137_2049630660_n

 

Winactie:

En dan nu het leukste gedeelte van mijn blog: ik mag nog twee andere mama’s en hun kroost blij maken met een Puckababy Bag 4 Seasons! Hoe doe je mee en maak je kans op zo’n slaapzak in uitvoering naar keuze?

De actie loopt tot en met zondag 4 juni, daarna lees je hier wie de winnaars zijn. Heel veel succes en een prachtige zonnige week gewenst!

Winnaars:

Wat was het een succes en wat zijn er veel mama’s fan van dit mooie merk. Van harte Milou Hofman en Fleur Coolen, jullie krijgen deze waanzinnige Bag 4 Seasons, nemen jullie contact met ons op? Iedereen bedankt voor het meedoen en tot de volgende keer!