Moeder worden is geweldig, maar je wereld staat op z’n kop. Moeder zijn is óók geweldig, maar het brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. De kunst is om te blijven genieten van de mooie taak om je kind te begeleiden op weg naar zelfstandigheid.

Producten van Gezinnig helpen om het gezinsleven soepeler te laten verlopen. Vandaar de missie van Gezinnig: ‘Smoothing family life’.

Gezinnig is een geweldig bedrijf dat praktische familieproducten bedenkt en verkoopt. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en deels zelf geproduceerd. Zo zijn er de superleuke kletsboeken. In deze serie vind je onder andere Slaapklets, Kletsboek, Tafelklets, Vriendenklets, Vakantieklets maar ook Relaxklets. Dit laatste boekje heb ik ontvangen en het is echt een aanrader. Hierover zo meer! Naast de prachtige kletsboekjes zijn er ook verschillende praktische planners. Bijvoorbeeld de weekplanner waarin zowel ouder als kind in één oogopslag kan zien wat de week gaat brengen. En daarnaast is er nog een skala aan andere leuke boeken, eigenzinnig speelgoed en handige items. Laat je verrassen en bezoek eens de webshop, de moeite waard!

Eerste kennismaking met Gezinnig

Onbewust waren wij al eens in aanraking gekomen met de geweldige producten van Gezinnig. Mijn kleine Bob de Bouwer vindt het namelijk geweldig om alles, ja letterlijk álles, uit de kast te trekken om de meest geweldige tenten te bouwen! Zo komt het regelmatig voor dat de hele woonkamer overhoop gehaald word om weer een stoer fort te maken. Via de webshop van Gezinnig kwam manlief uit bij de ‘Sticklets’. Dit zijn stevige elastieken waarmee je zelf hutten en tenten kunt bouwen. Met wat stokken uit het bos kunnen op deze manier de meest geweldige tenten en hutten gebouwd worden. Met dit heerlijke weer kan Fynn ook buiten aan de slag met de buurtkindjes en wordt er steeds weer een andere tent gebouwd. De creativiteit van kinderen wordt geprikkeld. Geweldig om te zien dat er steeds weer een andere leuke creatie naar voren komt!

Relaxklets

Maar nu meer over het boekje Relaxklets. Houd je van yoga, kun je uren lang mediteren, relaxen en ontspannen? En wil je dit ook graag overbrengen op je kleine mini-me’s? Dan is Relaxklets het boekje om mee aan de slag te gaan. Zoals Fynn het altijd mooi zegt: “Papa ligt weer even te slapen, mama”. Dagelijks hebben we een kwartier gezelschap van de rustgevende stem die Daniël bemoedigend toespreekt. Hij mediteert elke dag door middel van een app op zijn telefoon. Om te ontspannen en zijn hoofd even leeg te maken. Regelmatig krijg ik de tip om het ook eens uit te proberen maar dat is niks voor mij. Ik kan me iets te goed ontspannen door de slapeloze nachten waardoor ik in no-time in slaap val. Dit is tot mijn grote schaamte al regelmatig gebeurd tijdens een dagje sauna.

Er is ook een kinderversie van deze app maar gezien het in het Engels is en kinderen dan aandachtig moeten kunnen luisteren, vond ik dit nog niet echt geschikt voor Fynn. Toch is het denk ik wel goed om dagelijks een rustmoment voor je kind in te plannen. Ze worden al op zeer jonge leeftijd meegenomen in de sneltreinvaart van onze maatschappij. Er moet ontzettend veel en wij willen ook nog eens heel veel. Dit resulteert vaak in superdrukke dagen waarin weinig tijd overblijft voor ontspanning. Ik ben daarom ook groot voorstander van een dagje NIKS doen. Heerlijk aanklungelen thuis in onze huispakken. Maar daarnaast is het denk ik ook belangrijk dagelijks even een rustmoment in te plannen en dat gaat perfect met Relaxklets.

Relaxklets laat op een laagdrempelige manier kennis maken met yoga en mindfulness. Het boek bevat yoga-houdingen, meditatie-oefeningen, massages en spelletjes. Allemaal afgestemd en gemaakt voor onze kleine buddha’s. Alles staat stap voor stap beschreven en is makkelijk uit te voeren. Relaxklets is geschikt voor het gehele gezin. Vanaf ongeveer 2 jaar kun je er mee aan de slag. Ondanks dat ik zelf niet van het mediteren ben vind ik het boek zeker een aanrader voor iedereen: op een laagdrempelige en verrassende manier ontspannen en hoofden leger maken. Fynn vindt het erg leuk af en toe even een oefening te doen uit het boekje!

Actieve oefeningen en emotiespellen

Relaxklets is opgebouwd uit vijf onderdelen. Zo heb je ‘actieve’ oefeningen waarbij je een spelletje met je zintuigen doet of een emotiespelletje speelt. Wanneer je een spelletje met je zintuigen doet leer je je op één ding te concentreren. Dit heet ook wel mindfulness. Hierdoor leer je gemakkelijker iets in je op te nemen, bijvoorbeeld op school. Bij de emotiespelletjes onderzoek je je emoties waardoor je jezelf beter begrijpt en waardeert. Met de spelletjes gebruik je echt je zintuigen. Zo is er het stierengevecht waar één iemand met een rode doek in een ruimte gaat staan. De ander is de stier en moet de rode doek vangen. Je moet hierbij goed kijken en proberen de doek te vangen. Een actief spelletje waarbij je je ogen goed open moet houden. Maar er zijn ook spelletjes waarbij je moet luisteren of proeven. Heel gevarieerd dus.

Bij de meditatie-oefeningen luister je naar een verhaaltje waarbij je je terug kan trekken in je eigen wereld. Hier word je rustig van en kun je lekker van slapen. Ook kun je je beter concentreren. Deze oefeningen zijn bijna allemaal vanaf 4 jaar. Ik merk daarom ook dat deze wat moeilijker zijn uit te voeren voor Fynn. Hij kan nog niet lang genoeg zijn aandacht erbij houden.

Het ‘creatieve’ onderdeel is ook heel erg leuk. Hierbij ga je iets moois bedenken of maken vanuit je gevoel. Je kunt dit samen met iemand doen, wel zo gezellig en ontspannend. Meestal bestaan de opdrachten uit iets knutselen of tekenen. Het maakt niet uit wat je maakt, het gaat vooral om de manier hoe je het maakt, de weg er naartoe. Ik heb samen met Fynn de raket gemaakt. Het is verrassend hoe eenvoudig dit te knutselen is en hoeveel plezier je kind er mee kan hebben. Van papier rol je een buisje wat net om een rietje past. Je plakt het vast en plakt de bovenkant dicht. Het buisje schuif je over het rietje en blazen maar. Je raket vliegt zo de lucht in! Door harder of zachter te blazen op het rietje leert je kind zich ook bewust te worden van de ademhaling.

Dan is er het onderdeel ‘massage’ Bij een massage wrijft, klopt en kneedt iemand je spieren. Hiervan gaan je spieren zich lekker ontspannen en worden ze soepel. Je wordt bewust van je eigen lichaam en dat is goed voor je zelfvertrouwen. Heerlijk als de kids moe zijn en ze even lekker liggen te ontspannen op de bank. Let wel op dat ze niet in slaap vallen, zo fijn is het haha!

Bij het laatste onderdeel ‘yoga’ gaat het om drie dingen: je lichaam, je geest en je adem. Door oefeningen leer je die drie dingen met elkaar verbinden. Het woord yoga betekend namelijk verbinding. Yoga helpt je rustig te worden. Niet alleen als je met de oefeningen bezig bent maar ook op andere momenten. Fynn vindt deze oefeningen erg leuk. Vaak moet je een dier nadoen, wat een peuter van drie natuurlijk erg aanspreekt! Al met al een erg leerzaam en leuk boek! Een aanrader voor iedereen. Om in contact te komen met elkaar en verbinding te maken in het gezin.

Winactie

In ieder druk gezin zou op zijn minst één boekje van Gezinnig in de kast moeten liggen, een boekje als tool om je er aan te herinneren tijd voor elkaar te maken. Om verbinding met elkaar te krijgen en samen te onthaasten. De zomervakantie is daar een uitgelezen periode voor. Hoe goed getimed is deze actie: we gaan een lezer van mamaisthuis blij maken met Relaxklets zodat ook jij kunt ervaren hoe fijn het is om een paar keer per week die momenten er even helemaal voor elkaar te zijn. Wat moet je doen om kans te maken:

  • We waarderen het als je de Facebookpagina’s van mamaisthuis en Gezinnig een like geeft.
  • Laat hieronder in de comments weten voor wie je Relaxklets wilt winnen.
  • Like  het bericht op Facebook over deze actie zodat we jou kunnen traceren mocht je de winnaar zijn.

De actie loopt tot en met dinsdag 11 juli. Daarna lees je hier wie de winnaar is. Heel veel succes en namasté!

Winnaar: 

Hoera, Suzanne Vermeer, je hebt gewonnen, van harte! Neem je contact met ons op? Iedereen bedankt en een fijne dag gewenst!