In een huis waar je voornamelijk meidenspeelgoed vindt — Barbies, knutselspullen en Lego Friends — werd het tijd voor verandering. Met de uitbreiding van testosteron in huis, lees een ondernemend peutertje van 2½ jaar naast een papa die dol is op technisch Lego,  kwam het aanbod om K’NEX te reviewen als geroepen en werd meteen enthousiast ontvangen. Maar ook de dames in huis zijn dol op stoer speelgoed, zeker nu ze ouder worden verbazen zij zich graag over technische snufjes. K’NEX is uitdagend speelgoed, de constructies moeten namelijk nog helemaal zelf in elkaar gezet worden. Hierdoor leren kinderen iets over bouwen, zwaartekracht en techniek. K’NEX leert kinderen goed te lezen en de instructies op te volgen zodat ze de constructie kunnen bouwen zoals hij bedoeld is. Heb je meerdere K’NEX sets in huis dan kun je natuurlijk ook je fantasie gebruiken en er ‘vrij’ mee aan de slag net als bij Lego. Maar het eerst exact bouwen zoals het op de verpakking staat, is natuurlijk wel het allerleukst!

IMG_6631

Wij mochten de Turbo Jet testen, een zogeheten 2-in-1 product van K’NEX. Dit product hebben ze in verschillende uitvoeringen. Met de geleverde staafjes en koppelstukjes kun je niet één maar twee constructies bouwen. Zo kun je er een supersonische jet van maken en mocht je daarmee uitgespeeld zijn dan kun je nog aan de slag met het maken van een echte helikopter met draaiende propellers.

IMG_6634

Voor deze twee constructies heb je in totaal 400 K’NEX-staafjes en koppelstukken, plus een motor op batterijen nodig. Ja je leest het goed, 400! Bouwen met K’NEX neemt wel even wat tijd in beslag. Bloem en papa zijn aan de slag gegaan met de jet. Eerst hebben ze alle staafjes en koppelstukjes uit de verpakking gehaald en gesorteerd en vervolgens kon het echte bouwen beginnen. Hoewel er op de verpakking staat dat het product geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 7-18 jaar, is onze ervaring dat kinderen vanaf 7 jaar niet geheel zelfstandig hiermee aan de slag kunnen. Hoewel papa over goed technisch inzicht beschikt, nog geen leesbril nodig heeft en als één van de weinigen in ons gezin wel geduld heeft, moest ook hij aandachtig lezen. Vooral begrijpen wat er gezegd wordt in de gebruiksaanwijzing en dit vertalen naar het maken van de juiste koppeling kan lastig zijn voor iemand van 7 jaar. Tevens had Bloem af en toe wat moeite om de onderdelen ver genoeg in elkaar te steken.

IMG_6633

Na ongeveer anderhalf uur bikkelen was de jet klaar! Wat een tof speelgoed, van al die kleine onderdelen zo’n groot gevaarte maken is natuurlijk heel stoer. En hij kan ook nog eens echt rijden, het huis is één grote startbaan geworden. Bouwen met K’NEX is een leuke bezigheid, je moet er wel de tijd voor nemen maar het resultaat is gaaf. Tevens is het mogelijk om het uit elkaar te halen en nog eens te maken want de staafjes en koppelstukjes zijn erg stevig en kunnen tegen een stootje.

IMG_6664

In het assortiment van K’NEX vind je onder andere achtbanen, auto’s, dino’s en natuurlijk de blasters in de K-FORCE series. Voor meer info en prijzen kun je een kijkje nemen op de website van Bol.com.

Wij hebben nog geen tijd gehad om de jet om te bouwen tot helikopter maar omdat Sinterklaas nadert, wilden wij toch deze review online zetten. En dat heeft een hele leuke reden want we mogen iemand blij maken met dezelfde set! Is jouw kindje ook dol op bouwen of misschien al fan van K’NEX?

IMG_6665

Doe dan mee:

  • Like de pagina van mamaisthuis op Facebook.
  • Geef hieronder in de comments aan dat je mee wilt doen en voor wie je het pakket graag wilt winnen.
  • We stellen het op prijs als je het bericht op Facebook een like geeft (delen of iemand taggen mag maar is geen vereiste).

That’s all! De actie loopt tot en met zaterdag 26 november, daarna wordt hier de winnaar bekend gemaakt. Succes allemaal!

Winnaar:

Van harte Karin de Graaf, jullie kunnen lekker aan het bouwen tijdens deze donkere dagen! Veel plezier ermee en iedereen bedankt voor het meedoen. Fijne avond!