Wie mij volgt op Instagram  of Facebook weet inmiddels dat ik een groot voorstander ben van een gevarieerd ontbijt. Elke dag een ander soort ontbijt is heel goed voor de spijsvertering en er is ontzettend veel lekkers te maken waardoor deze maaltijd je nooit tegen hoef te gaan staan.

Feestontbijt met kokoswafels

De paasdagen vragen natuurlijk om een lekker en bijzonder ontbijt. We hebben door het lange weekend mooi even de tijd en gelegenheid om met de kids de keuken in te gaan en daarna de tijd te nemen voor een uitgebreid ontbijt. Rustig ontbijten en met zorg een verantwoord ontbijt klaarmaken is voor iedereen een goede start; met een gezond ontbijt als basis van de dag kunnen de kinderen de rest van de dag best af en toe wat minder gezond eten of een smullen van een paasei.

Kokos door mijn wafels?
Jep, de titel verraadde het al; dit recept is op basis van kokosmeel. Heel veel mensen zijn bang dat kokos een heftige smaak geeft aan een gerecht maar wees gerust; je proeft er weinig van aangezien dit meel vrij neutraal van smaak is! Door het gebruik van kokosmeel heb je gelijk veel (glutenvrije) vezels te pakken. Kokosmeel zorgt er onder andere voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en laurinezuur, het verzadigd vetzuur welke goed is voor het immuunsysteem & de schildklier, zorgt ervoor dat je huid gaat stralen.

kokoswafels (2)

Aan de slag!
Het recept van de wafels heel eenvoudig. Mocht je geen wafelijzer hebben, dan bak je ze gewoon als pannenkoeken!
Voor 4 stuks heb je nodig:

  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 2 el kokosmeel (of rasp, dit geeft wel iets meer kokossmaak aan de wafels)
  • 1 tl kaneel *
  • 1 tl vanille * (* een van de twee kan ook!)
  • Vers fruit en noten naar keuze voor de garnering

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer alles goed fijn. Laat het beslag (wat vrij dik is) minimaal 10 minuten rusten. Dit is erg belangrijk want het kokosmeel is absorberend en heeft even de tijd nodig om alles op te nemen.

Dek tijdens het wachten de tafel in paassfeer, doe het fruit in leuke schaaltjes, vouw een servetje dubbel en doe een dansje; Pasen is niet voor niks een feestdag!

Verwarm je wafelijzer of koekenpan en laat wat kokosolie smelten. Bak nu de wafels of pannenkoeken gaar. Serveer ze met lekker veel vers fruit en eventueel wat pecannoten (deze zijn niet te hard en zitten bomvol goede vetten). Eet smakelijk!

Fijne Pasen,

Liefs Monique