Nog een paar dagen en dan is het Pinksteren, voor veel mensen betekent dat een extra vrije dag maar vooral ook meer tijd met het gezin doorbrengen. Hoe gezellig is het om juist die dagen wat extra aandacht aan het ontbijt te geven; de tafel gezellig aan te kleden, de kids te laten meehelpen in de keuken maar vooral ook hele lekkere dingen op tafel zetten.

Zoals taartjes en muffins om de dag mee te beginnen. Ben jij ook fan van een zoet maar verantwoord ontbijt? Check dan eens onderstaand recept voor ontbijtmuffins met havermout en bosbessen. Ze zijn niet alleen heel snel te maken en super gezond, ze staan ook nog eens heel fris en gezellig op tafel!

Ontbijtmuffins

Aan de slag! 

Voor 12 muffins heb je nodig:

  • 250 g glutenvrije havermout*
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 1 el honing
  • 1 el (wijnsteen)bakpoeder
  • 250 ml melk naar keuze (kan ook lactosevrij of amandelmelk)
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • bosbessen of ander fruit naar keuze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Prak de bananen en voeg hier alle ingrediënten aan toe (behalve het fruit). Meng alles goed door elkaar en roer daarna voorzichtig de bosbessen er door. Je kunt prima bessen of ander fruit uit je vriesvak gebruiken, wel eerst even ontdooien.

Als de oven op temperatuur is, schep je het mengsel in de muffinvormen. Wij gebruiken siliconen bakvormen, ideaal! Bak de muffins in 25 minuten gaar en laat ze daarna heel goed afkoelen. Als je het handig vindt dan kun je de muffins eerder deze week al maken en ze de avond voor Pinksteren uit de vriezer halen, ze zijn dan ook heerlijk vers!

*Let op dat je glutenvrije havermout koopt als je de muffins glutenvrij wilt bakken. Niet alle havermout is glutenvrij, ook de biologische niet! Wij gebruikten voor deze muffins de havermout van Semper.

Vergeet niet om hieronder je vragen te stellen over eten; hoe je bepaalde ingrediënten kunt vervangen of hoe je jouw lievelingsrecept wat gezonder kunt maken? Wie weet zie je dan de laatste woensdag van mei jouw recept in aangepaste vorm voorbij komen.

Tot volgende week, liefs Monique

Over Monique:
Als trotse moeder en een ‘foodie’ pur sang, houd ik mij graag bezig met gezond eten. Mijn eigen website www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl is hét platform voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je nu net als ik coeliakie, een voedselallergie of enorme trek hebt: hier inspireren wij jou met veel tips en lekkere & gevarieerde recepten. Altijd zonder pakjes, vrij van geraffineerde suikers, soja, gluten en lactose.
Naast het bloggen geef ik training aan restaurants op gebied van de allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Daarnaast ben ik binnenkort afgestudeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige en sta ik te popelen mensen te leren wat voeding allemaal voor je kan doen!

Homepage Het Meisje met de voedselallergie