Heb je nog inspiratie nodig voor een makkelijke en smaakvolle taart, check dan snel onderstaand recept van foodblogger Monique want deze taart kun je prima serveren met Pasen, zelfs de kleur past mooi op de paastafel!

Dit recept is gluten- en lactosevrij en zonder geraffineerde suiker. Gebruik dit recept als basis en varieer zelf naar hartenlust wat betreft de topping en garnering.

De ingrediënten voor een taart van ca 18 cm doorsnede zijn:

Bodem

  • 75 gram mix hazelnoten / amandelen
  • 5 medjoul dadels
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • 1/2 el kokosrasp

‘Cheese’ laag

  • 1 doosje mango diepvriesfruit
  • 4 blaadjes gelatine
  • 400 ml lactosevrije slagroom*
  • 3 el acacia honing
  • 2 tl vanille poeder (of het rasp van een stokje)

Garnering

  • vers fruit naar keuze, kokosrasp of kleine rondjes van marsepein (niet suikervrij!)

paastaart Monique

 

De bereiding van de bodem:
Bekleed de springvorm (ca 18 cm) met bakpapier. Smelt daarna de kokosolie en maak alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Het geheel is nu een plakkerig mengsel geworden. Leg dit mengsel op de bodem van je springvorm en druk het met een lepel goed aan. Zet de vorm met de bodem daarna in de koelkast.

De bereiding van de ‘cheese’ laag: 
Zorg dat het fruit ontdooit en het vocht afgegoten is.
Week daarna de gelatine blaadjes in koud water. Vervolgens verwarm je in een pan de slagroom op laag vuur. Voeg daarna het fruit, de vanille en de honing toe. Pureer alles met de staafmixer fijn. Als de slagroom net aan de kook is, knijp je het water uit de gelatine blaadjes en voeg je deze toe aan de room. Roer het goed door met een garde totdat de gelatine mooi is oplost. Dit mengsel laat je vervolgens even wat afkoelen. Als het lauw geworden is, haal je de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet je dit mengsel over de bodem. Hierna laat je de taart nog minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Daarna is hij klaar om te garneren en kun je hem serveren; geniet ervan!

*Lactosevrije slagroom vind je in de supermarkt in het schap waar ook de houdbare melk staat. Maak je de taart liever ‘vegan’ of ‘Paleoproof’, dat kan; gebruik dan in plaats van de gelatine blaadjes een plantaardige room en agar-agar.