Een tijdje geleden deelde ik op de website één van mijn favoriete taarten; de NO cheese cake. Een heerlijke verantwoorde taart die helemaal ‘raw’ en plantaardig is. Ik kan met deze taart elke ochtend de dag wel starten, zo lekker is hij! Maar om nu elke dag een taart te bakken als ontbijt…

Dus besloot ik de mousse variant eens te proberen; de taartbodem gebruik je als garnering en de vulling tover je om tot een heerlijke mousse. Qua smaakbeleving ervaar je met deze romige variant hetzelfde als wanneer je je tanden zet in een stuk van mijn oh zo geliefde NO cheese cake taart, alleen dit verwenontbijt is sneller klaar.

No cheese cake smoothie

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 6 eetlepels kokosyoghurt
  • 1 tl vanille poeder (of merg van 1 stokje)
  • 2 tl acacia honing

Pureer al deze ingrediënten totdat er een gladde mousse ontstaat. Vervolgens verdeel je dit over 2 schaaltjes en beleg je ze naar eigen wens met:

  • stukjes dadel (vers of gedroogd)
  • noten naar keuze, bijv. amandel en hazelnoten
  • optioneel: 1 el hennepzaad per schaaltje (bron van eiwitten!)

Dit kickstart ontbijt zit bomvol vitaminen-en mineralen, de juiste vetten, vezels en zorgt voor een langdurige verzadiging. Daarnaast past deze mousse in een glutenvrij, lactosevrij en geraffineerd suikervrij dieet. Geniet van dit verwenontbijt!

Vergeet niet om hieronder je vragen te stellen over eten; hoe je bepaalde ingrediënten kunt vervangen of hoe je jouw lievelingsrecept wat gezonder kunt maken? Wie weet zie je dan de laatste woensdag van april jouw recept in aangepaste vorm voorbij komen.

Liefs,
Monique
www.hetmeisjemetdevoedselallergie.nl