Heb jij daar ook ‘last’ van? Zodra de zon gaat schijnen en het warmer wordt, moet het huis ook lekker opgeruimd worden. Ik vind het zelf altijd heerlijk om met een opgeruimd, schoon en fris huis het voorjaar in te gaan. 

Ikea trolley (laurawinslowphotography)

 

Ook de kinderkamers worden bij mij dan grondig onder handen genomen; de bureaus van de jongens ruim ik netjes op, de kleding wordt uitgezocht en ik kijk of er overtollig speelgoed ligt dat ik naar de rommelmarkt kan brengen. Als ik niet af en toe flink opruim in de kamers van mijn jongens dan ontploft de boel, ze verzamelen namelijk ontzettend veel in de loop van de tijd.

kratje I am recycled (2)

Kratje van I am Recycled

 

Om een kinderkamer netjes op te kunnen ruimen heb je voldoende kastruimte en opbergers nodig. Daarmee ziet de kamer er niet alleen geordend en opgeruimd uit maar tegenwoordig zijn het echte eyecatchers waarmee je de kamer ook leuk kunt stylen. Een opberger in de stijl van de kamer staat het allerleukst en maakt de kamer helemaal af. Er is tegenwoordig genoeg keuze; van kleine opbergers, mandjes, kratjes en zakken tot grote opbergers van verschillende materialen. Zo heeft IKEA hele gave trolleys in het assortiment; stoer en ze bieden voldoende opbergmogelijkheden.

roze trolley momodesign (2)

Mommo design

 

Ik werd altijd gek van alle knuffels op de bedjes van mijn kinderen, heel onhandig als ik de bedden moest verschonen of opmaken. De oplossing: een paperbag. Beide jongens mochten vorige week een paperbag uitzoeken. Tijmen koos een bag van Little Miss Pineapple met een tipi erop en Julian wilde graag een paperbag met de afbeelding van Batman. Deze heb ik gekocht bij het toffe winkeltje Jut & Juul. Op beide kamers pronkt nu een hele stoere paperbag en hun kamers en bedjes zien er weer heel gezellig en opgeruimd uit.

paperbag tipi June Julian (2)

paperbag June & Julian

 

Maar niet alleen voor knuffels zijn opbergers handig. Veel kinderen hebben een overschot aan Barbies, popjes, haarfrutsels, auto’s, Lego en Playmobil waardoor je bijna niet meer zonder opbergers kunt. Hema verkoopt nu opbergzakken met hele leuke prints in frisse kleuren. Ben je fan van de prints en stijl van Ferm Living of Nobodinoz, kijk dan eens op hun website want deze merken hebben hele mooie stoffen zakken in verschillende uitvoeringen. De paperbag was een jaar geleden nog iets unieks maar tegenwoordig kun je deze in bijna elke hippe webshop kopen en komen er steeds meer nieuwe gave prints op de markt.

hema opbergzakken (2)

Hema opbergzakken

 

opbergzakken Nobodinoz ps ikhouvanjou (2)

Nobodinoz opbergzakken

 

Opruimen is niet meer saai nu er zoveel verschillende gave opbergers te krijgen zijn. De kamer ziet er niet alleen opgeruimd uit maar ook helemaal leuk gestyled. Gaan jullie ook aan de slag?

Tot de volgende keer, liefs Nathalie

Over Nathalie:
Samen met mijn vriend Sander en onze 3 zoontjes Tijmen, Julian en kleine Beau vormen wij een gelukkig en gezellig gezin. Het moederschap vind ik geweldig en sinds de geboorte van mijn zoontjes, heb ik een grote passie ontwikkeld voor alles wat met het aankleden van kinderkamers te maken heeft. Begin dit jaar heb ik een Facebook pagina geopend, genaamd Pure & made with Love, waar ik mijn ideeën en tips deel om zo andere mama’s te inspireren. Aangezien ik dagelijks op zoek ben naar leuke webshops, musthaves voor de kinderkamers en nieuwe trends, heb ik genoeg inspiratie om ook als trendblogger op mamaisthuis deze gave nieuwe rubriek te vullen. Elke maand zal ik jullie voorzien van leuke ideeën, hippe webshops, nieuwe trends, leuke kleine winkeltjes, brocante spullen, mooie merken en budgettips.

Nathalie - kopie