In december 2015 maakte ik voor het eerst kennis met Bente en Rob, net zoals velen kreeg ik hun filmpje op mijn tijdlijn op Facebook te zien. Een filmpje dat mij meteen ontroerde en mij benieuwd maakte naar het stel achter deze oproep.

In het filmpje leggen Bente en Rob uit dat een natuurlijke zwangerschap voor hen niet mogelijk is, Bente is namelijk rond haar 15e levensjaar vervroegd in de overgang gekomen en is daardoor onvruchtbaar. De liefde spat van het beeld af in dit filmpje, een gelukkig stel dat een aantal jaren geleden de liefde bij elkaar heeft gevonden en niets liever wil dan deze bezegelen middels het krijgen van een kindje! Ze hebben ervoor gekozen om een oproep te doen op Facebook omdat het vinden van een eiceldonor niet makkelijk is; er heerst een enorm taboe op en er zijn grote wachtlijsten in Nederland. Gent is uiteindelijk de plek waar ze hopen middels ‘kruisdonatie’ hun droom in vervulling te zien gaan. Om hier voor in aanmerking te komen moeten ze zelf een geschikte donor aandragen en deze hoopten ze via het filmpje te vinden. Na het bekijken van dit filmpje heb ik meteen contact gelegd met Bente, ik vond hun oproep en verhaal zo bijzonder en zo stoer. Tijdens het telefoongesprek met Bente besprak ik de mogelijkheid om op mamaisthuis de zoektocht en het eventuele traject in Gent een plek te geven om zo mensen te informeren en meer openheid te geven aan het onderwerp ‘onvruchtbaarheid’ en ‘eiceldonatie’. Bente besprak het met Rob en samen vonden zij het een uitstekend plan.

11873503_10206708063716594_3117121557649473347_n

Het was een hele lange reis…

 

Het verhaal op mamaisthuis

Mijn naam is Bente Meijs en ik sta samen met mijn man Rob aan het begin van een heel spannend traject; een vruchtbaarheidsbehandeling middels een eiceldonatieWe hebben besloten om maandelijks ons verhaal op mamaisthuis te delen omdat we de mensen die ons vanaf het begin volgen, graag op de hoogte willen houden. Tot aan de eerste poging kun je hier lezen hoe het met ons gaat, welke obstakels we tegenkomen en welke emoties we te verwerken krijgen. We beseffen ons dat het een spannend en intensief traject wordt met veel ups en downs maar we willen graag meewerken aan meer openheid over eiceldonatie.”

Nieuwe kansen in Nederland

In de vorige blogpost heb je kunnen lezen dat Bente en Rob geen succes hadden in Gent, de Nederlandse donor bleek uiteindelijk niet geschikt en dus viel in Gent hun droom in duigen. Tenminste, zo leek het maar niet veel later kregen ze bericht van het Medisch Centrum Kinderwens uit Leiderdorp dat ze aan de beurt waren voor een gesprek. Hoe gek kan het lopen, zo kies je voor het buitenland vanwege de lange wachtlijsten in Nederland en zo zit je in de auto op weg naar misschien wel die blauwe of roze wolk.

Gent – Nederland; lees hier wat er aan vooraf ging

In april schreef Bente over hoe het traject in Leiderdorp was verlopen en in welke fase ze toen zaten. Alle onderzoeken waren gedaan en ineens verliep alles in sneltreinvaart. Toen ze een geschikte donor voorgesteld hadden gekregen en hiermee akkoord waren gegaan, was voor Bente en Rob het moment gekomen om even ‘uit de picture’ te stappen. Het is vanaf december een rollercoaster geweest van emoties en publiciteit en het was nu tijd voor stilte! De laatste weken heb ik vaak contact gehad met Bente en erg met ze meegeleefd. Wat een enorm spannende tijd was er aangebroken, het uur van de waarheid. Wat hebben ze hier allebei naar toegeleefd en wat leek een mogelijke zwangerschap ineens dichtbij. Achter de schermen van mamaisthuis heeft Bente mij persoonlijk op de hoogte gehouden, vertrouwen waarvoor ik heel dankbaar ben. Ook is ze al die weken blijven schrijven, ze heeft een soort van dagboek bijgehouden want hun missie om mensen te informeren over de emoties, moeilijkheden maar ook mogelijkheden van een eiceldonatie traject is nog niet volbracht. Niet zomaar een dagboek néé, Bente is een aantal weken geleden begonnen aan een zwangerschapsdagboek. Ja je leest het goed, ze heeft haar naam mogen zetten boven een NEGENMAANDEN dagboek!!

11825179_10206708049036227_2463879357178397674_n

Een storm aan emoties maar altijd hoopvol over die ene wens

 

In hele blijde verwachting

Wij waren al een tijdje op de hoogte maar nu mag iedereen het weten: Bente en Rob zijn zwanger, ze zijn in blijde verwachting en zien hopelijk over 6 maanden hun kleine wonder voor het eerst! Wat een fantastisch nieuws en wat zal dit hoop geven voor velen die ook in deze situatie zitten. Er is medisch steeds meer mogelijk en zwanger raken middels donatie kan dus echt, ook na de eerste poging.

Bente en Rob hebben een heel tof filmpje geplaatst op Facebook waarin ze vandaag hun vrienden en bekenden op de hoogte hebben gebracht van dit grote nieuws. Een filmpje waarin duidelijk te zien is met hoeveel humor en blijdschap ze dit hele traject en deze zwangerschap beleven. De kleine Meijs gaat een leven vol grappen en plezier tegemoet.

Het dagboek dat Bente vanaf april heeft bijgehouden kun je hier lezen. Bente en mamaisthuis houden contact en rond de zevende maand van haar zwangerschap zal zij weer een update plaatsen. Tot de uiteindelijke bevalling is het Bentes en Robs doel om mensen te blijven informeren over alle gevoelens die ook tijdens een zwangerschap blijven. Want ook al zijn ze hartstikke zwanger, het blijft een groot wonder dat ze ondanks haar onvruchtbaarheid een baby kan dragen en dat brengt ook onzekerheden met zich mee. Voor nu wensen we de twee ontzettend veel mooie zwangerschapsmomenten toe, veel plezier met alle inkopen en hopelijk weet Bente de moeheid en kwaaltjes een beetje buiten de deur te houden.  Tot over een paar maanden!