Een paar weken geleden deden wij een oproep voor de ‘Hangloose Baby’ testmama. De Hangloose Baby is een nieuw en innovatief product dat in de media en door vele artsen en moeders aangeprezen wordt. Het product ziet er niet alleen fantastisch uit, het wordt ook geadviseerd bij baby’s die medische of motorische problemen hebben.

boxkleed

In plaatst van het zomaar weggegeven van dit product leek het ons leuk om een moeder een keer haar ervaring en bevindingen op papier te laten zetten. Zo gezegd zo gedaan; Patricia Vlielander won de Hangloose Baby en heeft er een aantal weken met plezier gebruik van gemaakt. Kleine Saar heeft last van reflux en overstrekt zich erg, met name die twee punten waren voor Patricia belangrijk om in de gaten te houden tijdens deze testfase. Helpt de Hangloose Baby deze problemen te verminderen? Je leest het hieronder in de review die we van Patricia ontvingen:

De deurbel gaat. Eindelijk is daar mijn gewonnen Hangloose Baby!

De Hangloose Baby is verpakt in een stevige doos. Binnen in de doos staat duidelijk beschreven en geïllustreerd hoe de hangmat bevestigd moet worden in de box. Ik ben niet erg technisch aangelegd en moest even puzzelen. Nadat ik het bij het eerste bandje doorhad, waren de anderen snel vastgemaakt. Het bevestigen van de hangmat zelf ging vrij makkelijk. Met het vouwen van de hangmat ben ik wel even bezig. Het is niet snel naar mijn zin. Toch uiteindelijk een mooie manier gevonden die goed blijft zitten. Zowel van bovenaf gezien, als van de zijkant ziet het er mooi uit.

De hangmat past goed bij ons interieur. Ons interieur is grijs/wit met een beetje mint. Het boxkleed is grijs en aan de andere kant groen met een patroon. De kleuren zijn mooi en zijn precies zoals ik gehoopt en verwacht had. De stof ziet er kwalitatief goed uit en het voelt fijn aan. De hangmat is stevig en ik durf met een gerust hart mijn dochter er in te leggen.

Mijn dochter heeft last van reflux. Het is erg fijn dat ik haar in de hangmat op een hellinkje kan leggen, zodat ze niet helemaal plat ligt. Dat is voor haar veel fijner. Ik merk aan haar dat de voeding minder makkelijk omhoog komt. Ook ligt ze in een ontspannen houding en valt ze met gemak in slaap. Alleen het overstrekken wat ze doet, vind ik niet merkbaar minder worden in de hangmat. 

13932130_3634482698886_24893570_o

Saar in de Hangloose Baby

 

De hangmat is in de eerste weken na de geboorte erg fijn. Als je kindje nog niet teveel beweegt en vooral de behoefte heeft om heerlijk ontspannen te liggen. Daarna kun je het als boxkleed gebruiken. Wij kregen de Hangloose toen onze dochter 4 maanden was (gecorrigeerd 1,5 maand, ze is 2,5 maand te vroeg geboren). Eigenlijk is dit net iets te laat, wij hebben de hangmat te kort in de box kunnen gebruiken en hem al vrij snel als boxkleed in gebruik genomen. 

Ik vond het vervelend dat ik mijn dochter vanaf de bank niet kon zien. Zeker als ik haar op haar buik legde (zo ligt ze graag), wilde ik haar in de gaten kunnen houden. Toen ze wat ouder werd (bij ons vanaf een maand of 2,5), wilde ze meer om zich heen kijken en spelen. Dat ging niet goed. Ook hebben we een houten babygym die ik niet op de hangmat kon zetten.

Ik denk dat er genoeg mensen super blij met de hangmat zullen zijn. Hij is mooi en van goede kwaliteit. Ook is het fijn dat je het na de hangmat periode als boxkleed kunt gebruiken. Helaas hebben wij niet lang van de hangmat gebruik kunnen maken, daardoor vind ik het lastig om te zeggen of ik het zelf aan zou schaffen. Ik denk dat ik dan toch liever ons voedingskussen met een hoes er om gebruik. Daar lag onze dochter ook heerlijk in.

Wil je meer weten over de Hangloose Baby of deze zelf aanschaffen, klik dan hier 

hangloose baby 2