Na een lange zoektocht kochten we begin 2019 ons huidige huis. Niet via Funda of een aankoopmakelaar maar via een betrokken buurtgenote kwam dit huis op ons pad. Zo konden we het met de verkopers eens worden zonder tussenkomst van een makelaar.

Wat een rust gaf dat na al die overbiedingsstress. Eindelijk konden we beginnen aan een nieuw avontuur.

Nieuwe energie

We woonden al jaren met veel plezier in de Vinex wijk maar hadden onze pijlers gericht op een gedeelte dichter bij het mooie Maximapark. Echt een cadeautje dat dat uiteindelijk gelukt is. Helemaal in deze tijd van revalideren en coronaperikelen is het park de plek waar ik tot rust kom. Iedere dag probeer ik daar te wandelen om nieuwe energie op te doen, onder de mensen te zijn en dingen weer in het juiste perspectief te kunnen plaatsen. Ik heb na een maandenlange dip vorig jaar echt de knop omgezet. Iedere dag eruit, hoe pijnlijk wandelen ook is, frisse lucht inademen en de natuur zien veranderen geeft energie en een positievere kijk op de wereld.

Geen interesse in het huis

Een paar maanden voor de aanrijding plaatsen we de definitieve handtekening onder het koopcontract. Daarna zou een tijd aanbreken waarin we – in een rustig tempo – alle aandacht op het huis zouden richten. Voor het uitwerken van alle renovatie-ideeën hadden we immers meer dan genoeg tijd. Dat werd dus helemaal anders. Toen ik de eerste weken zwaargewond in bed lag, ben ik helemaal niet met het huis bezig geweest. We hadden beiden zoveel andere dingen aan ons hoofd. Waren vooral druk met alles rondom de letselschade (wat nog steeds onderdeel van ons leven is) en alle energie ging in het herstel en de mantelzorg zitten. Ik had totaal geen interesse om met het huis bezig te zijn, zag er de lol niet van in.

Gatenkaas door PTSS

Tot begin januari 2020; toen 1 mei steeds dichterbij kwam. Die dag kregen we de sleutel, een jaar nadat we het koopcontract hadden getekend. Er moest nog heel wat geregeld en gebrainstormd worden voordat de werklieden aan de slag konden. Vanaf die tijd moest ik mijn energie verdelen tussen revalideren en alle verbouwplannen. Dat was enorm vermoeiend. Met name door de gatenkaas die de PTSS van mijn brein had gemaakt. Maar tegelijkertijd was bezig zijn met het nieuwe huis ook een welkome afleiding. We spraken af dat het huis waar we zo lang naar uitgekeken hadden, helemaal zou worden zoals we bedacht hadden. De aanrijding zou daar geen invloed op mogen hebben. En wat nu niet lukt, schuiven we op. Maar we doen het wel!

make over industrieel wonen inspirati

Een stip aan de horizon

Gelukkig hadden we over styling en ideeën weinig discussies samen. En kon ik mijn gedachten in dat deel van het voorwerk heerlijk verliezen. Mijn leven bestond vanaf dat moment niet meer alleen uit revalideren maar naast Pinterest ook uit alle ‘Eigen huis en tuin’ afleveringen terugkijken (waarom is dit topprogramma in hemelsnaam van de buis in dat format?). Het gaf mij kracht en afleiding. Een stip aan de horizon om naar uit te kijken. Ook vond ik het fijn om mij te focussen op het vooruitzicht dat ik in onze toekomstige woonomgeving niet meer steeds herinnerd zou worden aan het ongeval omdat ik die weg niet meer dagelijks zou hoeven oversteken.

Voordat we de sleutel kregen, bespraken we alle plannen met de badkamerspecialist, schilder en vloerspecialist. Het lukte ons om een strakke planning te maken waarin – binnen zes weken na ontvangst van de sleutel – alles gerealiseerd zou worden. Voor mij was het een vereiste dat de verbouwing klaar zou zijn voordat we er gingen wonen. Ik wilde mij daarna weer voor 100% kunnen focussen op het herstel en alle energie die in het huis was gaan zitten weer kunnen opbouwen.

Van een huis een thuis maken

In deze post zal ik een paar dingen delen die hoog op onze wishlist stonden. Wellicht is het leuke inspiratie voor anderen. Als ik een ding geleerd heb, is het wel dat een huis renoveren en inrichten ontzettend tof is. En daarnaast kan het mentaal zelfs helend werken door de positieve energie die je er van krijgt. Van een huis een thuis maken is ontzettend fijn! Nog even ter info: deze blog bevat geen samenwerkingen. Ik heb deze enkel geschreven vanuit trots dat wij samen in de meest bizarre tijd van ons leven een heerlijke plek voor ons gezin hebben weten te realiseren.

make over industrieel wonen inspirati

Industrieel met een vleugje Scandinavisch

Een ding die heel hoog bovenaan onze lijst stond was een lichte visgraatvloer met vloerverwarming. Als ik iets – in alle vormen en maten – ontsierend vind in een woning zijn het wel radiatoren. Zo zonde om daar ruimte voor op te offeren. Die moesten dus het huis uit, dat was duidelijk.  Lekkere warme voetjes en een zacht gevoel; we gingen voor een mooie houtenvloer. PVC hebben we ook overwogen, want kinderen ; ) maar het haalde het niet bij de charme en echtheid van eiken. Onze smaak is industrieel, met een vleugje Scandinavisch. Waarbij warme tinten, zwart metaal en strakke lijnen de basis vormen. Zo kozen we ook voor zwarte kozijnen. Iets wat we al langer wilden. Het was even spannend hoe het zou uitpakken maar we zijn er nog altijd blij mee!

make over industrieel wonen inspirati

Ons huis is beneden niet heel groot maar door in de gang een glazen industriële deur te plaatsen, maakten we de woonkamer ruimtelijker. Daarnaast geeft het lekker veel licht, ook in de gang. Omdat we in ons vorige huis qua lichtinval en doorloop echt een onmogelijke gang hadden, wilden we in onze nieuwe woning van deze ruimte iets moois maken. En dus kozen we voor een mooi behang (KEK Amsterdam) over de gehele lengte en creëerden we hiermee meteen een rustige sfeer. Aangezien we het industriële ook naar boven wilden laten doorlopen, hebben we strakke zwart metalen trapleuningen geplaatst. De matte poedercoating in dezelfde kleur als de metalen deur maakt het helemaal af!

make over industrieel wonen inspirati

Een tweede leven

Het is natuurlijk wel een kwestie van budget maar wanneer je door de gehele woning een houtenvloer legt, creëer je in alle ruimtes warmte en een mooie luxe uitstraling. Ik vind kinderkamers altijd hele leuke ruimtes en ook die verdienen een mooie basis. Helemaal wanneer kinderen ouder worden – zoals die twee van ons – en ze steeds vaker op een kamer spelen of chillen. De eigenlijke vloer van beneden lieten we opschuren en oliën. Deze kreeg deze een tweede leven op zolder waar we een thuiswerkplek en relax-ruimte met tv en speelgoed voor de kinderen hebben gesitueerd. Recycle als het ware en hoe tof is een geleefde houten vloer!

Lees ook: Net toen onze verhuisplannen voorlopig in de prullenbak belandden …

barndoor make over industrieel wonen inspirati

Eindelijk een barndoor

Een van de grote pluspunten van onze woning vinden we de lichte overloop. Om deze ruimtelijk te houden hebben we gekozen voor een industriële barndoor waarachter zich de badkamer bevindt. Deze deur is een schuifdeur waarmee je geen ruimte verliest wanneer deze openstaat. Niet alleen ideaal maar ook nog eens heel tof en sfeervol! We zijn superblij met deze keuze, het is een echte eyecatcher! Doordat de deur is geïmpregneerd is hij uitermate geschikt voor natte ruimtes.

make over industrieel wonen inspirati

Een badkamer naar onze smaak

De badkamer is de ruimte waar ik deze blog mee afsluit. We hebben nog meer kleine dingen aan het huis veranderd, gerestyled maar dan wordt deze post te lang. Wellicht dat ik later nog meer deel, bijvoorbeeld als onze tuin klaar is die nu ontworpen wordt maar voor nu de badkamer en het toilet als hekkensluiter. Wel moet ik eerlijk bekennen dat we nog niet tevreden zijn over de afwerking. We hebben helaas een hoop gedoe met de badkamerspecialist en zijn nog niet zover dat we dit kunnen afronden. Hopelijk lukt dat snel want – ondanks dat we in grote lijnen blij zijn met de badkamer – blijft het een hoofdpijn-dossier. Helemaal wanneer er veel betaald is voor een slechte afwerking. Dat had absoluut anders gekund en gemoeten voor het geld dat wij geïnvesteerd hebben. Maar qua sfeer zijn we er helemaal blij mee en past de ruimte perfect bij onze ideeën en smaak!

make over industrieel wonen inspirati

Visgraatmuur als eyecatcher

Toen we ons gingen oriënteren voor het sanitair waren we in eerste instantie verliefd geworden op betoncire. Dit werd ons echter door meerdere specialisten afgeraden voor natte ruimtes. Zodoende kozen we voor grote Italiaanse wand- en vloertegels. Met als eyecatcher een visgraatmuurtje bij de doucheruimte.

make over industrieel wonen inspirati

En in het toilet kozen we voor Mediterraanse tegels op de vloer. Alle elementen in zowel de badkamer als het toilet zijn matzwart en het toilet en de wasbakken matwit. Ondanks dat de beschikbare ruimte voor een nieuwe badkamer beperkte was, zijn we superblij met hoe onze ideeën tot uiting zijn gekomen. Het is een ruimte waar ik graag ben en tot rust kom, mits er geen kinderen om mij heen hangen. : )

renovatie make-over huis inspiratie interieur

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie gekregen. Ik vond het leuk om te delen en het laat ook weer zien dat – hoe heftig dingen zijn, hoe moeilijk het soms ook is – er is altijd wel iets positiefs om je op te focussen. ♥