Na twee jaar is ons huis bijna helemaal naar wens. We hebben direct na de sleuteloverdracht de renovatie laten aanpakken zodat we na de verhuizing niet in het bouwstof zouden zitten. Ideaal, zo zou ik het zeker weer doen.

veneta rambekleding styling verhuizen slaapkamer interieur

Dezelfde smaak

Doordat het grote werk gedaan was konden we ons gaan richten op de aankleding en de kleinere klussen. Met name de styling en het gezellig maken van de ruimtes vond ik – los van dat het een leuke klus was – soms ook een uitdaging. Toen ik bedlegerig was na de aanrijding heb ik alle beschikbare afleveringen van woonprogramma’s gekeken. Zo ontdekte ik welke stijl ik leuk vond en welke merken daar goed bij passen. Gelukkig hebben mijn lief en ik dezelfde smaak, dus discussie is er eigenlijk niet geweest. We hebben het samen gedaan, het is echt ons thuis geworden!

Het ondergeschoven kindje

Wat mij vooral opviel en triggerde in interieurprogramma’s is dat de stylisten in de slaapkamer altijd ontzettend veel sfeer weten te brengen. Dat het niet alleen een plek is om te slapen, maar dat de ruimte meer uitademt dan alleen die functie. In ons vorige huis – waar we 12 jaar gewoond hebben – hebben we met heel veel liefde de kamers van onze kinderen gestyled en deze laten meegroeien met hun leeftijd. Van een zoete babykamer tot aan een stoere en gezellige kleuter- en tienerkamer. Met aandacht kozen we steeds de meubels, accessoires en kleuren uit. Alleen onze eigen slaapkamer was het ondergeschoven kindje. Hoewel we toen tevreden waren met de ruimte zien we nu we hier wonen hoe we het te kort hebben gedaan. Het had weinig sfeer en niet de stijl die we mooi vinden.

veneta rambekleding styling verhuizen slaapkamer interieur

Weinig sfeervol

Toen ik na de aanrijding op bed kwam te liggen, wekenlang daar doorbracht, besefte ik mij hoe belangrijk het is dat de ruimte prettig aanvoelt.  Nu hadden we bij de vorige slaapkamer ook de pech dat er twee veluxramen in zaten. Ondanks dat het ideaal werkt om je kamer helemaal donker te krijgen; de raambekleding sluit naadloos aan, vind ik het weinig sfeervol. Voor mij stond dan ook vast dat ik in het nieuwe huis gordijnen op de slaapkamer wilde. Verduisterende gordijnen van mooie warme stof waardoor het materiaal meteen een gevoel creëert in de ruimte.

Natuurlijke tinten en materialen

Met deze ideeën in ons achterhoofd gingen we aan de slag. In het vorige huis hadden we voor donkere kleuren gekozen, nu kozen we voor rustige, lichte kleuren en voor warme materialen. Ook vond ik het belangrijk dat er meer groen in de slaapkamer zou komen. Planten zorgen voor zuivere lucht wat natuurlijk altijd ten goede komt aan je gezondheid. Natuurlijke tinten, natuurpatronen, natuurlijke materialen; dat werd ons uitgangspunt.

veneta rambekleding styling verhuizen slaapkamer interieur

Veneta.com

Toen we hier kwamen wonen hebben we meteen een afspraak gemaakt met Veneta. We hadden van meerdere mensen gehoord dat zij niet alleen prachtige producten hebben maar ook goed mee kunnen denken en adviseren. En dat klopte. Tijdens het adviesgesprek kwamen we al snel tot de conclusie dat houten jaloezieën en verduisterende gordijnen de perfecte combinatie was. Stijlvol, sfeervol en functioneel. Bij de veluxramen miste ik de optie van ‘doorkijk’. Het was óf de raambekleding helemaal open óf helemaal dicht.

Sfeerversterkend

Nu met de jaloezieën kan ik daglicht in de ruimte binnenlaten zonder het gevoel te hebben dat de buren de slaapkamer in kunnen kijken. De gordijnen zorgen ervoor dat de ruimte – ook in de zomer – helemaal donker is wat de slaap bevorderd. De raambekleding hebben we uiteindelijk gekozen bij het behang van KEK Amsterdam en onze licht eikenhouten vloer. De warme gouden kleur van de stof en de houten jaloezieën passen er perfect bij. Het versterkt de sfeer die we hebben proberen neer te zetten.

veneta rambekleding styling verhuizen slaapkamer interieur

Rustgevend vooruitzicht

Toen ik na de laatste operatie thuiskwam in dit huis voelde ik meteen hoe goed de rust in deze slaapkamer werkte voor mijn herstel. Een plek waar weinig prikkels zijn qua materiaal en kleur is gewoon prettiger. Niet dat ik uitkijk naar de komende operatie maar het feit dat ik in deze ruimte mag bijkomen en werken aan herstel is een rustgevend vooruitzicht. We zijn ontzettend blij en dankbaar met deze mooie plek.

Maar we hebben ook nog een wens: een breder en hoger bed zou ontzettend fijn zijn in de toekomst. Die stond in het vorige huis al op het lijstje. Maar omdat we na de aanrijding snel een knoop moesten doorhakken kozen we toen voor enkel een nieuw matras. Aangezien ik ook bewust wil leven en duurzaamheid belangrijk vind dromen we voorlopig rustig verder van een nieuw bed. Maar wel dromen vanuit een heerlijke slaapkamer!

Benieuwd wat jullie van onze ruimte vinden. Hebben jullie de slaapkamer ook met aandacht ingericht tot een fijne plek? 

 

 

 -Artikel tot stand gekomen via een samenwerking-