Inmiddels is er bijna een jaar voorbij dat ik voor mijn gevoel met één been buiten de deur sta. Mijn wens voor een ander fijn plekje voor ons gezin wordt groter, de timing is alleen behoorlijk onhandig gezien de huidige markt. 

interieur inspiratie prullenbak Brabantia verhuizen

Periode van bezinning

Voortvarend ging ik te werk. Van iedere dag op Funda kijken naar ‘bij enige twijfel toch maar voor die bezichtiging gaan’. Het was een jaar waarin teleurstellingen elkaar afwisselden en we verder van een koop af leken dan ooit. Overbiedingen rezen de pan uit, ons beschikbare geld niet, waardoor we eind vorig jaar besloten dat we misschien beter ons verhuisplan even in de prullenbak konden gooien. Even geen stress meer en tijd vrijmaken voor andere dingen dan het rondwandelen in andermans huis. Een periode van bezinning, kijken wat de markt gaat doen en nieuwe energie vrijmaken.

De mens achter het geld

Bijzonder hoe het lot zich dan kan keren want juist op dat moment kwam er een huis via een bekende op ons pad. Een woning die weliswaar nog even op zich zou laten wachten maar waar we wel vrij over in onderhandeling konden gaan. Oftewel geen makelaarsbabbel en ogen die zich ermee zouden bemoeien teneinde de prijs zo hoog mogelijk te krijgen. Op ons gemak in onderhandeling gaan met de verkopers en niet een maar zelfs meerdere persoonlijke gesprekken inplannen. Bijna niet te geloven toch, dat dit nog mogelijk is in deze markt. Dat het ook nog een beetje om de mens achter het geld gaat. Halleluja!

Interieurinspiratie

Intussen zijn we al een stuk verder in dit proces en is er een spannende tijd aangebroken. Afwachten is nu het enige wat we kunnen en hopen dat we snel uitsluitsel krijgen. Gelukkig hebben we daar al wel veel duidelijkheid over en kijken we voorzichtig uit naar de overdracht. Dan kunnen we echt stappen zetten en concreet verder met waar ik eigenlijk al mee begonnen ben. Misschien vrouw-eigen of gewoon eigenwijs maar ik heb al een start gemaakt met de aanschaf van wat nieuwe interieurspulletjes. Ik merk dat het helpt om het huis waar ik al langere tijd weg wil wat op te leuken. En na alle bezichtigingen die we hebben gehad, explodeert mijn hoofd bijna van de interieurinspiratie. Ik wil, ik wil, ik wil. : )

De aanschaf van grotere meubels zullen we doen als we eenmaal in het andere huis zitten. Maar op de kleinere spulletjes, die zowel hier als in een andere woning nodig, zijn leef ik mij vast uit. De laatste tijd heb ik niet veel gedaan aan styling omdat ik het zonde vond van het geld aangezien we al verhuisplannen hadden.

interieur inspiratie prullenbak Brabantia verhuizen

Van babylamp naar industriële prullenbak

Momenteel ben ik bezig met de kamer van onze oudste. Ze had nog steeds de lamp van haar babykamer hangen. Deze vond ze overigens lange tijd nog mooi, maar ze was nu duidelijk toe aan iets stoerders. Ze houdt net als wij van industrieel. Zo koos ze een zwarte metalen lampenkap met grote bollamp en een zwart krukje voor bij haar bureau. Beiden passen perfect bij deze stijl. Deze lamp hebben we nu ook in het toilet hangen en geeft een mooi licht op de muren. Aan het bureau die in haar kamer staat, zit ze heel graag en deze past heel tof bij deze look. Het ademt ook iets van de Scandinavische interieurtrend die je veel ziet!

Onze dame is een echte creatieveling, knutselt en tekent veel dus voor haar kamer heb ik ook nog een tijdloze, stoere prullenbak gekocht. Een zonder klep want het hoort natuurlijk wel een beetje bij de beleving om tijdens het tekenen afgekeurde schetsen met een theatrale boog in de afvalbak te kunnen werpen. De keuze voor een pedaalemmer van Brabantia was snel gemaakt; ze hebben een breed assortiment en houden zich met duurzaamheid bezig. Zo zorgen ze er niet alleen voor dat alle rommel in een mooie prullenbak kan verdwijnen, tijdens het vervaardigen er van wordt er zo goed mogelijk voor onze planeet gezorgd. Heel belangrijk!

Wel of niet over een tijdje verhuizen, ik ga lekker door met de kleine aanpassingen van ons huidige interieur. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van onze vorderingen, to be continued … !

 

-Artikel tot stand gekomen via een samenwerking-