‘Klaagvrije’ maandag zegt Facebook. Ik ben geïnteresseerd. Ik vind dat echt een eitje. Ik klaag namelijk nooit. Ik heb er ook geen reden toe want zeg nu zelf … mijn leven is perfect.

Ik vind het zo gezellig om er drie keer uit te moeten ’s nachts. Ik sta iedere keer vrolijk op en ga met liefde de discussie over een flesje melk en monsters aan. Ik stap ’s ochtends heerlijk fit en uitgeslapen m’n bed uit. Iedereen aangekleed in slechts 45 min, hond uitgelaten en dan het welverdiende kopje koffie. Niet dat ik dat nodig heb om wakker te worden hoor. Want dat was ik gelukkig al vanaf een uur of twee!

Klaagvrije maandag

Als ik daarna even tijd vind om in de spiegel te kijken dan denk ik: ‘Jemig, wat een mooi hoofd. De piekjes haar vallen ook precies de goede kant op, die vouwen en donkere kringen zijn ook precies goed qua tint en je hebt ook een goeie combi aan qua kleding’.

De dag loopt exact zoals ik gehoopt had, alles lukt en iedereen is tevreden. Ik heb maar één keer stront aan m’n vingers gehad, lekker een half broodje op en de hond was gelukkig snel genoeg om de andere helft van m’n bord te pakken. Het huishouden komt ook zo fijn iedere dag weer terug. Met reinigingsdoekjes en een wc borstel vlieg ik à la Patty Brard door het huis. Ik hou gewoon van schoonmaken en de was doen en strijken en onderbroeken vouwen en sokken bij elkaar zoeken en dan nog verder zoeken naar verdwenen sokken. Love my life.

O, en die driftbui van peuterlief in de supermarkt, je kan me niet blijer maken dan met zo’n pedagogische uitdaging. Blijf lachen terwijl ik op m’n hurken contact probeer te maken. Ze verkopen er gelukkig heel veel andere oplossingen namelijk: koekjes, Smartie-toetjes en lolly’s.

Etenstijd. Dat is altijd een dingetje. Maar … peuterlief heeft maar één keer op de gang gestaan. Man en ik vinden het heerlijk wanneer er eten door de lucht vliegt, we het eten koud op moeten eten, geen gesprek kunnen voeren en een gillend kind naar bed brengen. Hierna lekker douchen en m’n benen scheren. Weet je wat; ik trek nog even wat leuks aan. Man besluit wanneer hij naar beneden komt om toch nog even door te werken. Ik vind het echt een feest om opgetut in m’n eentje op de bank te zitten.

Zucht. Wat een heerlijke dag. Echt er zijn volgens mij zo veel ergere dingen in de wereld en mensen met echte problemen. Geen dak boven hun hoofd, geen eten, niet veilig zijn in eigen land. Ga zo maar door. En ik zit maar mooi met 20 kilo overgewicht in een bloemetjes jurk op m’n royale hoekbank.

Joh, nu ik het zo teruglees maak ik er nog een klaagvrije dinsdag van ook 👍🏻

Tante Tien