Drie weken lang sierden ze het plafond: jouw feestslingers en vlaggetjeslijn. Hoewel de kleuren en versiering in de woonkamer de suggestie wekten dat er iedere dag wel een verjaardag gevierd werd, was het niet iedere dag feest. 

De wereld draaide door — soms met gebeurtenissen waardoor de wereld letterlijk een moment stil stond — maar in jouw wereld was het anders. In jouw wereld was het al wekenlang feest.

kleuter eerste kinderfeestje

Aftellen is aan

Onze eigen schuld want een familiefeest en eerste kinderpartijtje met ruim twee weken ertussen is ook niet te doen. Maar je wist er goed mee om te gaan. Aftellen is aan! Een kalender waarop je bijna een maand lang mag afstrepen … hoezo je bent nog lang niet jarig? Met iedere dag een stapje dichter bij dat allereerste partijtje voel je je toch júíst iedere dag een beetje meer jarig! Jij wel in elk geval.

Kleine en soms grote

Het was een mooie maand; maart 2019. Ik stond er niet eerder bij stil maar vijf worden is eigenlijk best bijzonder. Niet meer de allerkleinste zijn op school. Kleuter plus een beetje extra. Je gaat als een speer en je blijft mij verbazen. Steeds een beetje meer kennis en woordenschat. Iedere dag kleine en soms hele grote verhalen over je belevenissen op school. Steeds wat assertiever en iets minder in je schulp. Maar bovenal iedere dag opnieuw genieten van al je vriendschappen. Zo klein als je bent, zo groots geniet je daar al van.

Een dag alles-in-een

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Je knalde van te voren nog net niet uit elkaar van spanning en enthousiasme. Je allereerste kinderfeestje! Ik hoor het mijzelf nog zeggen: ‘Heerlijk, na al die jaren unieke uitjes bedenken voor de oudste kan ik eindelijk weer los op oud-Hollandse spellen.” Nou dat heb ik geweten. Zes superlieve, energieke en unieke kinderen. Allemaal even enthousiast én … petite. Ik was die dag alles-in-één: juf, politieagente, schoonmaakster, en vooral moeder de gans.

Zo zo zo gelukkig

Voorop met de kroost er achteraan, de buurt door op zoek naar verstopte pijlen. Met een creatieve jarige in huis, gingen we de uitdaging om met zes stuiterende kids te verven ook niet uit de weg. Alles kon die dag. De opdracht was eenvoudig: plezier maken en genieten. Dat hebben we ruimschoots gedaan. Voldaan sloot ik aan het einde van de middag al zwaaiend met jouw zweterige kleuterhandje in mijn andere hand de deur achter het laatste feestvarken. Moe maar zo zo zo intens gelukkig.

Ik had blosjes van mijn kruin tot aan mijn tenen. Van kinderlijke opwinding, enthousiasme, door het harde werken en het groots genieten. Jij, mijn kleine lieve boef had ze ook. We gaan het nooit vergeten hoe mooi deze dag was. Perfect, net als jij! ♥ ♥