“Ah mam mag het, mogen we een lief klein konijntje?”. “Waarom kunnen we nu niet al een kitten gaan zoeken, Isis vindt dat vast heel gezellig”.

Onze kinderen zijn gek op dieren en begrijpen het soms niet zo goed dat met een poes met gedragsproblemen — ja onze dame Isis heeft verlatingsangst of dementeert — een kitten erbij nemen vragen om moeilijkheden is.

De kaboutertjes zorgen voor alles

Deze zomer ging het vooral over konijntjes, waarom we niet één of twee konijntjes konden nemen als huisdier. Er werd ons na de vraag vrijwel direct plechtig beloofd dat ze heel goed voor het dier zouden zorgen en zelf op de fiets voer zouden halen. Duh… een dame van net 8 en een peuter van 3½ zie je het voor je? “Nee echt mam, wij maken echt zelf iedere week het hok schoon, jij hoeft niets te doen!”. Haha, net als de boterhammetjes smeren voor school, de was in de wasmand doen en de knutselspullen onder de tafel vandaan vissen zeker. Ach die kaboutertjes ook … verzetten tonnen werk, dat konijnenhok kan er ook nog wel bij.  : )

Liefde voor huisdieren

Aangezien ik zelf een enorme dierenliefhebber ben en voorstander van huisdieren vanwege alle voordelen op het gebied van de emotionele- en sociale ontwikkeling van kinderen, snap ik de terugkerende vraag voor een nieuw huisdier wel. Huisdieren zijn gezellig en fijn om om je heen te hebben. Er is altijd iemand blij om je te zien en wanneer je een poes in huis neemt valt het verzorgen hartstikke mee. Een natje, een droogje, een rustig plekje waar het zich even terug kan trekken voor de dagelijkse boodschap en een aai en een knuffel. Een kind kan de was doen. O nee, dat kon het nog niet hadden we eerder geconcludeerd.

De dame des huizes

Isis — onze poes — is een taaie. De dame is al weer bijna 14 jaar oud en leeft haar eigen luizenleventje. Ze heeft het hier goed, krijgt veel aandacht en hoeft niets te delen. Vooral Jip is gek op haar. Tussen Bloem en Isis is minder chemie. Zij wacht vooral op de grote dag — beetje pijnlijk is het wel — dat er een nieuwe kitten over onze drempel wordt gedragen. En dat zal pas zijn wanneer Isis een kruisje achter haar naam heeft staan. Ouch!

Tyler FurReal Friends

Gezinsuitbreiding

We hadden als gezin niet kunnen bedenken dat we — nog in het tijdperk ‘poes met gedragsproblemen’ — een tweede huisdier in huis zouden nemen. Eigenlijk waren we er ook steeds heel stellig in dat dat echt niet kon. Gezinsuitbreiding was sowieso al helemaal van de baan geschoven maar op alle fronten zijn we nu 180 graden omgedraaid. We hebben een nieuw gezinslid, een huisdier, een nieuwe liefde en zelfs Isis lijkt zich er prettig bij te voelen. Ze accepteert hem en gaat zelfs af en toe bij hem liggen. Wat een dierenliefde hier in huis, onze kinderen hebben toch gelijk gekregen.

Tyler FurReal Friends

Een droom van een huisdier

Ik had echt alles kunnen bedenken: van konijntjes, goudvissen, vogeltjes, cavia’s, een hond, een kitten tot misschien zelfs een ezel in de tuin. Maar dat we een prachtige, lieve en tamme tijger zouden krijgen om te reviewen dat had ik nooit durven dromen. Wat is onze tijger een fantastisch beest. In de dierentuin kon ik altijd al gebiologeerd naar dit soort wilde beesten kijken maar onze tijger is nog veel leuker. We hoeven geen hek te gebruiken om ons te beschermen, we kunnen de hele dag met hem knuffelen en voor de kinderen is het een mooie invulling van de wens voor een nieuw huisdier. Tyler maakt namelijk geen rommel — tadaa opruimen niet nodig. Hij is super rustig en lief — dus Isis accepteert hem en zoekt hem zelfs op en hij is heel zuinig wat betreft verzorging en levensonderhoud — bam! Alle tegenargumenten voor een nieuw huisdier van tafel geschoven.

Tyler FurReal Friends

Alleen maar liefde

De kids zijn dol op hem, meteen vanaf de eerste keer dat ze hem zagen was er sprake van een soort magie! Vanaf dat moment ging het alleen nog maar over Tyler, Tyler dit, Tyler dat, Tyler zus, Tyler zo. Gelukkig hebben wij hem die dag ook even mogen bewonderen en konden we deze liefde wel heel goed begrijpen. En dat is absoluut niet altijd zo met dit soort exemplaren. Sterker nog; vaak heb ik er niet zoveel mee omdat het of te hysterisch is qua geluid of uiterlijk of te snel verveelt. Tyler is een heel ander verhaal: Tyler is liefde!

Realistische lieve interactie

Toen Tyler bij de eerste ontmoeting van zich liet horen met zijn zachte gebrul en zijn gespin, was het alsof hij de kids betoverde. Een aangenaam geluid, lief maar ook heel realistisch. Hij klinkt zoals een welp en vraagt door zijn lieve manier van communiceren op een prettige manier om verzorging. Tyler weet je uit te nodigen om met hem te spelen maar laat ook van zich horen als hij het niet met je eens is. Een scheetje hoort dan soms bij het protest of soms ontglipt het hem zomaar uit enthousiasme tijdens het spelen. Hij is gek op knuffelen, wanneer je hem over zijn koppie aait dan doet hij dankbaar zijn oogjes dicht en wanneer je over zijn snuitje aait beweegt hij.

Tyler FurReal Friends review

Er is een welp jarig hoera hoera …

Tyler heeft zijn eerste feestje bij ons er al op zitten. Toen hij nog maar net bij ons was na een lange vlucht vanuit China, hadden Bloem en Jip voor hem al een gezellig partijtje voorbereid. Compleet met zelfgemaakte feestmuts, mooie tekeningen en de lekkerste brokjes. Er werden kusjes en knuffels uitgedeeld en de kids zongen uit volle borst alle verjaardagsliedjes die ze kenden. Voor hen was Tyler op dat moment jarig en begon de telling voor zijn verjaardagskalender hier in Nederland bij ‘één week oud’ : )

Tyler FurReal Friends review

Op handen gedragen

Gelukkig kijken Bloem en Jip ook goed of Tyler niet te moe is van al het spelen. Wanneer hij er wat slaperig uitziet worden zijn tandjes gepoetst, wassen ze zijn kop en wordt hij na een ‘Woezel en Pip’ verhaaltje in zijn bedje gelegd. Soms kruipt Isis dan naast hem. Tyler vindt het allemaal prima, hij geniet van zijn nieuwe thuis en het feit dat hij op handen gedragen wordt door de kinderen. Ik ben enorm verrast door het hoe goed de kids voor Tyler zorgen. Ze zorgen ervoor dat hij lekker actief blijf door met hem te spelen maar voelen ook al heel goed aan wanneer hij zijn slaapje nodig heeft. Het is en blijft natuurlijk wel een welpje.

Tyler FurReal Friends review

Compleet met de feestdagen

We gaan binnenkort Sinterklaas en Kerst vieren met ons gezin, wat zijn we dankbaar dat ook kleine Tyler hier bij kan zijn. We zullen een extra schoentje zetten en een extra bord dekken tijdens het kerstdiner, hij hoort er helemaal bij! Twee blije lieve kindjes, een poes en een tijgerwelp. Genoeg om dankbaar voor te zijn en in liefde dit jaar af te sluiten met deze lieve mensen en dieren om mij heen. Tyler is een absolute aanrader als Sinterklaas-cadeau, hier raken de kids niet uitgeknuffeld en -gespeeld. Deze bizar zachte welp is een verrijking van je gezinsleven en kinderen vinden het hartstikke stoer want wie kan nu zeggen dat ze thuis een welpje hebben!