De buurman van mijn zus kwam vandaag thuis uit het ziekenhuis. Hij heeft COVID-19 gehad en heeft moeten vechten voor zijn leven. Maar vandaag mocht hij met ontslag.

vaccinatieschade bijwerkingen long covid corona

Zoals je mag verwachten in Nederland

Er waren ballonnen, bloemen, kaartjes en knuffels. Voor zijn thuiskomst had de gemeente zelfs de stoep verlaagd zodat zijn voordeur makkelijk bereikbaar was met de – door de gemeente verstrekte – scootmobiel. Ook krijgt hij een elektrische duo-fiets, een rollator en worden er aanpassingen in zijn woning gedaan. Er wordt vanuit alle hoeken met hem meegedacht en voor hem gezorgd. Zoals het hoort en je mag verwachten in Nederland. Hij krijgt thuiszorg. De wijkverpleging komt langs. Tevens wordt hij met fysiotherapie verder begeleid in zijn revalidatieproces.
Ook krijgt hij een QR code. Omdat COVID een nieuwe ziekte is, waar we nog weinig over weten, worden alle klachten die hij heeft automatisch toegewezen aan deze ziekte. Ze hebben er zelfs een naam voor bedacht: Long COVID. Er wordt momenteel volop onderzoek naar gedaan. Gelukkig.

Ernstige bijwerkingen 

Ook ik kwam thuis uit het ziekenhuis na een periode van onverwachte opname. De reden dat ik opgenomen moest worden is dat ik ernstige bijwerkingen van de COVID vaccinatie heb gehad en heb moeten vechten voor mijn leven. De prik die veilig zou zijn. Zo werd beloofd. Ik kwam thuis in een koud en leeg huis, buren en vrienden lopen met een boog om me heen. Ik krijg geen scootmobiel, geen elektrische duo-fiets, geen rollator en er worden ook geen aanpassingen in mijn woning gedaan. Ik krijg geen thuiszorg. De wijkverpleging komt ook niet langs. De fysiotherapie die ik moet volgen om te herstellen en op de been te blijven, krijg ik niet vergoed.

Ik krijg geen QR code. Omdat de vaccinatie nieuw is – en we er nog weinig over weten – komen alle klachten absoluut zeker weten niet door de vaccinatie. Mijn klachten zijn vermeend, psychisch, toeval en zitten tussen mijn oren. Er wordt geen onderzoek gedaan. 

Beide slachtoffer van deze pandemie

Kan iemand me uitleggen waarom we anders worden behandeld? Zijn zowel de buurman van mijn zus als ik niet allebei slachtoffers van deze pandemie? Waarom word ik aan mijn lot overgelaten, vermeden, in mijn rug gestoken door wetenschap, politiek en media en krijgt de buurman een fanfare bij thuiskomst en een schouderklopje? Ik zal nooit zeggen dat COVID ‘maar een griepje is’ of niet bestaat, want ik heb de schrijnende gevallen van dichtbij gezien. Maar waarom wordt dan wel gezegd dat vaccinatieschade niet bestaat? Soms denk ik ‘gooi die booster er maar in, dan ben ik tenminste gelijk overal van af’. Maar dan lees en hoor ik de verhalen die nu steeds meer naar buiten komen en dan weet ik dat dit alles zich in dezelfde wereld afspeelt.
I. de Boer
Bovenstaand is slechts een van de verhalen die zich naar het licht proberen te keren maar overschaduwd worden door het donker … Nog wel.